Liikunnanohjauksen perustutkinto ammattiurheilijoille

Kesälajien urheilijoille suunnattu koulutus käynnistyi syyskuussa 2017. Joustava monimuotokoulutus koostuu lähiopintojaksoista Vierumäellä, etäopinnoista, oppimistehtävistä ja työssäoppimisjaksoista esimerkiksi omassa urheiluseurassasi. Seuraava ryhmä aloittaa vuonna 2020.

Liikunnanohjauksen perustutkinto
Liikunnanohjauksen perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä. Koulutuksesta valmistuneen ammattinimike on liikuntaneuvoja. Opiskelu kestää koulutustaustasta riippuen 2-3 vuotta. Tutkinto antaa yleisen hakukelpoisuuden yliopisto- ja korkeakouluopintoihin.

Omat opintopolut kesä- ja talvilajeille
Kesä- ja talvilajien urheilijoille on omat monimuotoryhmänsä, joiden aikataulutus on suunniteltu lajien vuosirytmi huomioon ottaen. Koulutus on tarkoitettu vähintään peruskoulun oppimäärän suorittaneille tavoitteellisessa valmennuksessa oleville urheilijoille. Kesälajien koulutus soveltuu erityisesti mm. jalkapalloa, pesäpalloa, yleisurheilua, golfia, kamppailulajeja tai muita vastaavia lajeja ammattimaisesti harjoitteleville aikuisurheilijoille. Talvilajien koulutus soveltuu erityisesti mm. jääkiekon, hiihtolajien, koripallon ja lentopallon ammattimaisesti harjoitteleville aikuisurheilijoille.

Käytännönläheistä koulutusta
Koulutus antaa perustiedot valmennuksesta, terveyskasvatuksesta, yleisimmistä liikuntalajeista ja niiden ohjaamisesta. Opiskelija saa monipuoliset valmiudet erilaisiin liikunta- ja  vapaa-aika-alan ohjaustehtäviin sekä  itsenäisenä ammatinharjoittajana toimimiseen.

Opiskelu Vierumäellä
Opiskeluun kuuluvat reilun kahden kuukauden mittaiset lähiopetusjaksot  Vierumäellä. Lähijaksot toteutetaan valmentautumiseen sopivina ajankohtina. Opiskelu Vierumäellä on sisäoppilaitosmuotoista lähijaksojen osalta. Se sisältää maksuttoman majoituksen kahden hengen huoneissa sekä ateriat opiskelupäivinä. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää alueen monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Opiskeluohjelmaa voi osittain toteuttaa yksilöllisellä aikataululla, sillä opintoihin sisältyy paljon itseohjautuvaa työskentelyä.

Etäopiskelu
Etäopiskelujaksot vaativat opiskelijalta oma-aloitteisuutta. Etäjaksojen aikana opiskelu on erilaisten oppimistehtävien sekä päättötyön tekemistä, työssä oppimista ja yhteisiä opintoja esimerkiksi aikuislukiossa.

Haku  monimuotokoulutukseen

Seuraa nettisivuilta tietoja tulevista hakuajankohdasta, seuraava ryhmä aloittaa vuonna 2020.