Seura-Tahko

Seura-Tahko on valmennusohjelma, jossa valmennetaan pääosin vapaaehtoispohjalta toimivia urheiluseuroissa toimivia ihmisiä uudella tavalla tiimioppimisen menetelmillä.

Tahkon talo suomeksi

Tavoitteena on kehittää kestävä näkemys nykyaikaisten ihmisten mukaan saamiseksi urheiluseuratoimintaan ja suunnitella valmennusohjelma, joka parantaa seurojen puheenjohtajien valmiuksia johtaa vapaaehtoisia seuratoimijoita sekä viestiä seuran toiminnasta innostavasti tiimioppimisen keinoin. Valmennusohjelmassa etsitään ratkaisuja ajankohtaisiin seuratoiminnan haasteisiin, jotka liittyvät mm. yhteisöllisyyteen, vapaaehtoistoimijoiden saamiseen mukaan seuratoimintaan, uusien vastuunkantajien löytämiseen sekä seuran pidemmän aikavälin suunnitelmalliseen tekemiseen.

Toimintatapa ja sisältö

Valmennus on laajuudeltaan 2-3 viikonloppua ja se toteutetaan pääsääntöisesti yhteistyössä lajiliiton kanssa. Koulutusviikonloput toteutetaan Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä. Niihin liittyy johtamistaidollista valmennusta, vuorovaikutteista suunnittelua ja oman seuran toimintaan liittyviä pohdintoja ja tehtäviä, joiden avulla seuratoiminta uudistuu ja kehittyy. Lopulliset sisällöt ja suunnitelmat tehdään aina yhteistyössä lajiliittojen kanssa.

Lähiopetusjaksot

Yhteiset Vierumäellä toteutettavat lähikohtaamiset sekä niiden ajankohdat sovitaan aina tapauskohtaisesti. Seura-Tahko koulutuksia on käynnissä ympärivuotisesti.

Koulutuksen hinta

Valmennuksen hinta on 130 euroa / osallistuja / viikonloppu (pe–su). Hintaan sisältyy opetuksen lisäksi majoitus Suomen Urheiluopistolla ruokailuineen. Tavoitteena on, että seurasta on mukana aina vähintään kolme henkilöä.

Hakeminen

Valmennus järjestetään pääsääntöisesti yhteistyössä lajiliiton kanssa. Tällöin valinnat mukaan tulevista seuroista tehdään yhteistyössä lajiliiton seuratoiminnasta vastaavan kanssa. Koulutus voidaan järjestää myös yhdelle seuralle kerrallaan, jolloin räätälöimme seurakohtaisen ohjelman.