Urheilumanageroinnin peruskoulutus 2020

Mies punnertaa.

Urheilumanageroinnin peruskoulutus järjestetään Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä nyt 11. kerran. Koulutus antaa opiskelijalle nykyaikaisen, monipuolisen ja käytännönläheisen kuvan urheilumanagerin työstä. Urheilumanagerin työllä tarkoitetaan tässä yhteydessä yksilön – yksilölajien urheilijan tai joukkuelajien urheilijan – joukkueen tai seuran managerointia. Koulutus antaa valmiudet omatoimiseen managerointiin joko urheiluyhteisössä, yrittäjänä tai muussa roolissa.

Urheilumanageroinnin peruskoulutus koostuu koulutusohjelmasta ja siihen liittyvästä liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon kahden tutkinnon osan suorittamisesta.

Kenelle:

Koulutuksen kohderyhmänä ovat

  • myyntityötä seuroissa tekevät tai seurojen palvelukseen aikovat
  • myyntityötä yrityksissä tekevät
  • urheilu-uransa jo lopettaneet tai lopettamassa olevat urheilijat
  • yrittäjähenkiset, innovatiiviset, innostavat ja innostuneet urheiluihmiset
  • eri urheiluyhteisöissä: alueilla, liitoissa, kunnilla tai yksityissektorilla toimineet tai toimivat henkilöt, joilla on jo manageroitavia tai jotka aloittavat suurella todennäköisyydellä managerin työt joko päätoimisesti tai jonkun muun tehtävän ohessa

Koulutuksen sisältö

Urheilumanageroinnin peruskoulutuksen valmistava osuus koostuu neljästä kahden vuorokauden mittaisesta lähijaksosta Vierumäellä. Jokaisella jaksolla on oma teemansa. Koulututuksen aloitus- eli orientaatiopäivä pidetään 18.3.2020.

Managerityöhön perehdytään käytännönläheisten case-esimerkkien sekä tiimioppimisen avulla. Koulutuksen vastaavana toimii Suomen Urheiluopistolta Petri Puronaho, jonka tukena toimivat maan johtavat manageriasiantuntijat. Läsnäolo lähijaksoilla on oppimisen kannalta tärkeää.

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon kahden tutkinnon osan suorittaminen

Ensimmäisessä tutkinnon osassa keskitytään oman toimintaympäristön tunnistamiseen ja urheilumanagerin työnkuvan sisäistämiseen. Toisessa osassa keskitytään urheilumanagerointipalvelujen ja myyntivalmiuksien kehittämiseen sekä oman urheilijan, seuran tai joukkueen tuotteistamiseen.

Lähijaksojen teemat:

  • 18.3.2020: Orientaatiopäivä
  • 1.jakso 22.-23.4.2020: Urheilumanagerina toimiminen
  • 2.jakso 10.–11.6.2020: Sponsorointiyhteistyö
  • 3.jakso 19.–20.8.2020: Tuotteistaminen, myynti ja markkinointi
  • 4.jakso 07.–8.10.2020: Urheilumanagerin karaktääri

Hinta

Koulutuksen kokonaishinta on opiskelijalle 1650 euroa. Hinta sisältää koulutusohjelman arviointeineen sekä majoitus- ja ruokailupaketin kaikilla Vierumäen lähijaksoilla (majoitus opistotasoisessa 2 hengen huoneessa, tulopäivän lounaan ja päivällisen sekä seuraavan päivän aamiaisen ja lounaan).
Koulutusmaksu  voidaan maksaa neljässä erässä.