Urheilumanageroinnin peruskoulutus

Mies punnertaa.

Koulutus antaa opiskelijalle nykyaikaisen, monipuolisen ja käytännönläheisen kuvan urheilumanagerin työstä. Urheilumanagerin työllä tarkoitetaan tässä yhteydessä yksilön – yksilölajien urheilijan tai joukkuelajien urheilijan – joukkueen tai seuran managerointia tai joukkuelajien urheilijan – managerointia. Koulutus antaa valmiudet omatoimiseen managerointiin joko urheiluyhteisössä, yrittäjänä tai muussa roolissa.

Urheilumanageroinnin peruskoulutus koostuu koulutusohjelmasta ja siihen liittyvästä liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon kahden tutkinnon osan suorittamisesta.

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Koulutuksen kohderyhmänä ovat

  • myyntityötä seuroissa tekevät tai seurojen palvelukseen aikovat
  • myyntityötä yrityksissä tekevät
  • urheilu-uransa jo lopettaneet tai lopettamassa olevat urheilijat
  • yrittäjähenkiset, innovatiiviset, innostavat ja innostuneet urheiluihmiset
  • eri urheiluyhteisöissä: alueilla, liitoissa, kunnilla tai yksityissektorilla toimineet tai toimivat henkilöt, joilla on jo manageroitavia tai jotka aloittavat suurella todennäköisyydellä managerin työt joko päätoimisesti tai jonkun muun tehtävän ohessa.

Koulutuksen sisältö

Urheilumanageroinnin peruskoulutus koostuu orientaatiopäivästä sekä neljästä kahden vuorokauden mittaisesta lähijaksosta Vierumäellä. Jokaisella lähijaksolla on oma teemansa.

Managerityöhön perehdytään käytännönläheisten case-esimerkkien sekä tiimioppimisen avulla.  Koulutuksen vastaavana toimii Suomen Urheiluopistolta Petri Puronaho, jonka tukena toimivat maan johtavat urheilumanageriasiantuntijat. Läsnäolo lähijaksoilla on oppimisen kannalta tärkeää.

Liikunnan ammattitutkinnon kahden tutkinnon osan suorittaminen

Ensimmäisessä tutkinnon osassa keskitytään oman toimintaympäristön tunnistamiseen ja urheilumanagerin työnkuvan sisäistämiseen.

Toisessa osassa keskitytään urheilumanagerointipalvelujen ja myyntivalmiuksien kehittämiseen sekä oman urheilijan, seuran tai joukkueen tuotteistamiseen.

Hinta

Koulutuksen hinta on opiskelijalle 1 650 euroa. Hinta sisältää koulutusohjelman arviointeineen sekä kaikilla lähijaksoilla majoitus- ja ruokailupaketin (sis. majoitus opistotasoisessa 2 hengen huoneessa, tulopäivän lounas+päivällinen ja seuraavan päivän aamiainen+lounas). Koulutusmaksu voidaan suorittaa neljässä erässä.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan hakulomakkeen ja henkilökohtaisen haastattelun pohjalta.

Haku kevään 2021 koulutukseen on päättynyt. Seuraava haku alkaa loppuvuodesta 2021.

Valintakriteerit:

  • Sijoittumismahdollisuudet käytännön managerityöhön
  • Aiempi toiminta seura- ja järjestöelämässä
  • Kiinnostus käytännön myyntityöhön
  • Opiskelumotivaatio ja yrittäjähenkisyys
  • Urheiluhenkisyys ja urheilun tuntemus