Urheilumanageroinnin peruskoulutus

urheilumanageri, koulutus

Urheilumanageroinnin peruskoulutus järjestetään Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä nyt kuudennen kerran. Koulutus antaa opiskelijalle nykyaikaisen, monipuolisen ja käytännönläheisen kuvan urheilumanagerin työstä. Urheilumanagerin työllä tarkoitetaan tässä yhteydessä urheilijan, joukkueen  tai seuran managerointia .  Koulutus antaa valmiudet omatoimiseen managerointiin joko urheiluyhteisössä, yrittäjänä tai muussa roolissa.

Urheilumanageroinnin peruskoulutus koostuu valmistavasta koulutuksesta  ja liikunnan ammattitutkinnon kahden tutkinnon osan suorittamisesta.

Kenelle
Koulutuksen kohderyhmänä ovat

  • myyntityötä seuroissa tekevät tai seurojen palvelukseen aikovat
  • myyntityötä yrityksissä tekevät
  • urheilu-uransa jo lopettaneet tai lopettamassa olevat urheilijat
  • yrittäjähenkiset, innovatiiviset, innostavat ja innostuneet urheiluihmiset
  • eri urheiluyhteisöissä (alueilla, liitoissa, kunnilla tai yksityissektorilla) toimineet tai toimivat henkilöt, joilla on jo manageroitavia tai jotka aloittavat suurella todennäköisyydellä managerin työt joko päätoimisesti tai jonkun muun tehtävän ohessa

Valmistavan koulutuksen sisältö
Urheilumanageroinnin peruskoulutuksen valmistava osuus koostuu neljästä kahden vuorokauden (ke-to) mittaisesta lähijaksosta Vierumäellä ja kansainvälisestä Future of Sport Marketing-seminaarista Helsingissä. Jokaisella jaksolla on oma teemansa. Koulutus alkaa   orientaatiopäivällä 29.3.2017.

Managerityöhön perehdytään käytännönläheisten case-esimerkkien sekä tiimioppimisen avulla. Koulutuksen vastaavana toimii Suomen Urheiluopistolta Petri Puronaho, jonka tukena toimivat maan johtavat manageriasiantuntijat. Läsnäolo lähijaksoilla on oppimisen kannalta tärkeää.

Liikunnan ammattitutkinnon kahden tutkinnon osan suorittaminen
Ensimmäisenä tutkinnon osana on liikunnan ammattilaisena eli urheilumanagerina toimiminen. Käytännössä tämä tarkoittaa oman toimintaympäristön tunnistamista ja urheilumanagerin työnkuvan sisäistämistä. Toinen osa on liikunnan tuotteistaminen. Käytännössä tämä tarkoittaa omien managerointipalvelujen ja myyntivalmiuksien kehittämistä sekä oman urheilijan, seuran tai joukkueen tuotteistamista.

Lähijaksot teemoineen

29.03.2017 Orientaatiopäivä
1.jakso 26.-27.04.2017 Urheilumanagerina toimiminen
2.jakso 14.-15.06.2017 Sponsorointiyhteistyö ja tapahtumamarkkinointi
3.jakso 16.-17.08.2017 Myyntivalmennus
4.jakso 11.-12.10.2017 Mediayhteistyö
09.-10.11.2017 Future of Sport marketing-seminaari

Hinta
Koulutuksen kokonaishinta on opiskelijalle 1690 euroa sisältäen valmistavan koulutuksen ja kaksi tutkintotilaisuutta sekä seminaarin.(Mahdollisista seminaariin liittyvistä majoitus-ja ateriakuluista jokainen opiskelija vastaa itse). Hinta pitää sisällään kaikilla Vierumäen lähijaksoilla  majoitus- ja ruokailupaketin (majoitus opistotasoisessa 2h-huoneessa, tulopäivän lounaan, iltapäiväkahvin ja päivällisen sekä seuraavan päivän aamiaisen, lounaan ja iltapäiväkahvin).
Koulutusmaksu  voidaan suorittaa neljässä erässä.

Hakeminen
Haku koulutukseen päättyy 10.3.2017. Hakulomakkeeseen pääset tästä
Koulutukseen valituille ilmoitetaan valinnasta 15.3.2017 mennessä. Opiskelijavalinta suoritetaan hakulomakkeen ja henkilökohtaisen haastattelun pohjalta. Koulutukseen valitaan enintään16 opiskelijaa.

Valintakriteerit

  • Sijoittumismahdollisuudet käytännön managerityöhön
  • Aiempi toiminta seura- ja järjestöelämässä
  • Kiinnostus käytännön myyntityöhön
  • Opiskelumotivaatio ja yrittäjähenkisyys
  • Urheiluhenkisyys ja urheilun tuntemus