Valmennuksen erikoisammattitutkinto

Valmennuksen erikoisammattitutkinto on suunnattu valmennustehtävissä esimerkiksi päävalmentajana tai nuorten olympiavalmentajana toimiville sekä valmennuksen johto- ja kehittämistehtävissä toimiville urheilun ammattilaisille. Haku koulutukseen on käynnissä 15.1.2020 asti.

Kenelle?

Valmennuksen erikoisammattitutkinto soveltuu liikunta- ja urheiluseuroissa, lajiliitoissa, alueorganisaatioissa  ja urheiluakatemioissa sekä liikunta-alan yrityksissä toimiville urheilun ammattilaisille. Koulutus kehittää erityisesti valmiuksia toimia valmennuksen johto- ja kehittämistehtävissä.

Tavoitteet

Valmennuksen erikoisammattitutkinnon  (VEAT) tavoitteena  on kehittää omaa käsitystä kokonaisvaltaisesta valmennuksesta. Kokonaisuus sidotaan urheilijakeskeiseen toimintaympäristöön.

Koulutus antaa valmiuksia toimia kilpa- ja huippu-urheiluun liittyvissä vaativissa tehtävissä sekä tukee mahdollisuuksiasi kehittää omaa osaamistasi pitkällä tähtäimellä. Tutkintokoulutus on rakennettu siten, että käytännön valmennustoiminta ja työtehtävään liittyvät henkilökohtaiset tarpeet otetaan huomioon mahdollisimman hyvin. Vierumäki luo myös huikeat puitteet verkostoitumiselle niin valmistavassa koulutuksessa kuin opiston yhteistyökumppaneiden kautta (mm. KV-yhteistyötahot ja korkeakouluopetus).

Tutkinnon rakenne

Valmennuksen erikoisammattitutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta.
Tutkinnon suorittaminen ja ammattitaidon osoittaminen edellyttää toimimista tutkinnon osan työtehtäväalueella.

Valmistavassa koulutuksessa kehitetään osaamista tutkinnon kahdella pakollisella tutkinnon osalla:
1. Valmennustoiminnan johtaminen
2. Urheilijakeskeinen valmentaminen

Tämän lisäksi opiskelijan tulee suorittaa yksi seuraavista kolmesta valinnaisesta tutkinnon osasta:
3. Urheilutoiminnan kehittäminen
4. Toimiminen valmennuksen kansainvälisessä toimintaympäristössä
5. Valmennustoiminnan hallinnon kehittäminen.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka  sisältää lähijaksoja Suomen Urheiluopistolla, etäopiskelua kotipaikkakunnalla sekä työssäoppimista omaa työtehtävää toteuttaen. Valmistava koulutus ja tutkinnon suorittaminen on mahdollista myös oppisopimus- tai koulutussopimuksella. Jos osaamista on kertynyt aiemmin tutkinnon perusteiden osaamistavoitteiden mukaisesti, voi tutkinnon suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta.

Lähiopiskelujaksot Vierumäellä

  1. jakso 01/2020
  2. jakso 04/2020
  3. jakso 05/2020
  4. jakso 08/2020
  5. jakso 09/2020
  6. jakso 10/2020
  7. jakso 11/2020