Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto - valmennuksen osaamisala

Oletko kiinnostunut kokonaisvaltaisesta valmennuksesta? Tule mukaan liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon ja vuoden mittaiseen oppimisprosessiin. Koulutukseen voivat hakeutua kaikkien eri lajien valmentajat.

Ammattitutkinnot Valmennuksen osaamisala Hae mukaan 20.12.2021 mennessä!

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto - valmennuksen osaamisala

Tutkinnosta

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon valmennuksen osaamisalalle valmistava koulutus on vuoden mittainen oppimisprosessi. Koulutus on tehokas keino tehostaa omaa käytännön valmennustyötä. 

Tutkintokoulutuksesta saat valmiuksia nähdä ja ymmärtää kokonaisvaltaisesti käytännön urheiluvalmennusta niin urheilufysiologian, taitoharjoittelun, urheilijan terveyttä edistävän valmennuksen kuin urheilupsykologiankin tulokulmista omassa lajissasi. Kehität aidosti vuorovaikutteisen valmennuksen, opetuksen ja ohjauksen osaamista valmennustoiminnassa ja pääset luomaan sekä kehittämään valmennusfilosofiaasi.

Valmennuksen osaamisala sisältää kaksi tutkinnon osaa. Kaikille pakollinen osa on ammatillinen toiminta valmentajana. Lisäksi opiskelijana valitset joko lasten, nuorten tai aikuisten valmentamisen valinnaisen tutkinnon osan.

Huomaathan, että liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon liittyy terveydentilaan ja toimiintakykyyn liittyviä vaatimuksia, joihin sinun tulee tutustua tästä linkistä ennen hakulomakkeen täyttämistä.

Opintojen hinta
1400,00 €
Tutkinnon laajuus
150 osaamispistettä
Tutkintonimike
Valmentaja
Lisätiedot
045 7881 6258 tai opintotoimisto@vierumaki.fi

Koulutuksen tavoitteet ja sisältö

Tutkinnon suorittaminen henkilökohtaistetaan opiskelijan sekä työelämän tarpeiden mukaisesti. Tällä tavoin koulutuksella pystytään vastaamaan mahdollisimman hyvin sekä sinun että toimintaympäristösi tarpeisiin.

Opintojen alussa opiskelijalle laaditaan yhdessä henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jota päivitetään tarvittaessa opintojen aikana. Koulutuksen aikana pääset myös tuottamaan valitsemastasi teemasta laajemman valmennustyön kehittämisen kokonaisuuden omaan toimintaympäristöösi.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähijaksoja Suomen Urheiluopistolla, itseopiskelua kotipaikkakunnallasi sekä työssäoppimista omaa valmennustyötäsi toteuttaen. Ammatillinen toiminta valmentajana suoritetaan verkko-opintoina Priima-oppimisalustalla. Tämän lisäksi koulutuksen aikana on mahdollista osallistua kansainväliselle jaksolle, Espanjan Sierra Nevadassa (matka on omakustanteinen). Tutustu esitteeseen tästä.

Koulutuksen ohessa suoritat liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon, valmennuksen osaamisalan näytöt. Näytöissä osoitat osaamistasi aidoissa työelämän prosesseissa. Kun näytöt ovat hyväksytty, saat tutkintotodistuksen ja voit käyttää tutkintonimikettä valmentaja.

Lähiopiskelujaksojen ajankohdat

  • 1. jakso 2.–4.2.2022 | Opintoihin orientoituminen ja henkilökohtaisen osaamisen kehittymisen suunnitelman (HOKS) laadinnan aloitus
  • 2. jakso 16.–18.3.2022 | Valmentajuus
  • 3. jakso 27.–29.4.2022 | Fyysiset ominaisuudet ja harjoittelun suunnittelu urheilijanpolulla + kausisuunnitelma
  • 4. jakso 1.–3.6.2022 | Fyysisten ominaisuuksien harjoittelun suunnittelu, toteutus, seuranta ja testaus
  • 5. jakso 10.–12.8.2022 | Taitoharjoittelu ja biomekaniikka (liikkeen analysointi)
  • 6. jakso 14.–16.9.2022 | Urheilijan kuormittumisen ja palautumisen mittaaminen ja seuranta
  • 7. jakso 23.–25.11.2022 | Valmentamisen psykologia (urheilupsykologia osana valmennusosaamista)
  • 8. jakso 18.–20.1.2023 | Ammatilliset havainnot; valmennusfilosofian esittelyt ja kehittämistyön seminaarit

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Hae helmikuussa 2022 alkavaan koulutukseen tästä linkistä 19.5.-20.12.2021. Valitse lomake “Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto - Valmennuksen osaamisala 2022”.

Koulutukseen valitaan mukaan 16–20 eri lajien valmentajaa. Jotta voit saavuttaa osaamistavoitteet ja suorittaa näyttötutkinnon, tulee sinun osallistua aktiiviseen valmennustoimintaan koulutuksen ajan.

Opiskelijat valitaan hakulomakkeen, puhelinhaastattelun sekä lajiliiton tai vastaavan järjestön suosituksen tai koulutukseen ohjauksen perusteella.


Hinta

Koulutuksen hinta on 1400 €. Kysy myös oppisopimuskoulutuksen mahdollisuutta!

Majoitus 2 hlön huoneessa 1200 €/hlö (sis. kaikki lähiopiskelujaksot)

Majoitus 1 hlön huoneessa 1700 €/hlö (sis. kaikki lähiopiskelujaksot)

Hinnat eivät sisällä kansainvälisen jakson kustannuksia. Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin majoitus- ja ruokailuhinnoissa.

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus anoa Koulutusrahaston ammattitutkintostipendiä (400 €).


Ota yhteyttä

Ilkka Haapea, valmentajakouluttaja

ilkka.haapea@vierumaki.fi

050 3082 132

Hae mukaan 20.12.2021 mennessä tästä linkistä!