Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto - valmennuksen osaamisala

Oletko kiinnostunut kokonaisvaltaisesta valmennuksesta? Tule mukaan 1-1,5 vuoden mittaiseen oppimisprosessiin. Koulutukseen voivat hakeutua kaikkien eri lajien valmentajat. Haku on käynnissä 1.10.-31.12.2022!

Ammattitutkinnot Valmennuksen osaamisala

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto - valmennuksen osaamisala

Hae helmikuussa 2023 alkavaan koulutukseen 1.10.-31.12.2022. Löydät lomakkeen hakuaikana täältä.

Tutkinnosta

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon valmennuksen osaamisalalle valmistava koulutus on vuoden mittainen oppimisprosessi. Koulutus on tehokas keino tehostaa omaa käytännön valmennustyötä. 

Tutkintokoulutuksesta saat valmiuksia nähdä ja ymmärtää kokonaisvaltaisesti käytännön urheiluvalmennusta niin urheilufysiologian, taitoharjoittelun, urheilijan terveyttä edistävän valmennuksen kuin urheilupsykologiankin tulokulmista omassa lajissasi. Kehität aidosti vuorovaikutteisen valmennuksen, opetuksen ja ohjauksen osaamista valmennustoiminnassa ja pääset luomaan sekä kehittämään valmennusfilosofiaasi.

Valmennuksen osaamisala sisältää kaksi tutkinnon osaa. Kaikille pakollinen osa on ammatillinen toiminta valmentajana. Lisäksi opiskelijana valitset joko lasten, nuorten tai aikuisten valmentamisen valinnaisen tutkinnon osan.

Huomaathan, että liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon liittyy terveydentilaan ja toimiintakykyyn liittyviä vaatimuksia, joihin sinun tulee tutustua tästä linkistä ennen hakulomakkeen täyttämistä.

Opintojen hinta
1400,00 €
Tutkinnon laajuus
150 osaamispistettä
Tutkintonimike
Valmentaja
Lisätiedot
045 7881 6258 tai opintotoimisto@vierumaki.fi

Koulutuksen tavoitteet ja sisältö

Tutkinnon suorittaminen henkilökohtaistetaan opiskelijan sekä työelämän tarpeiden mukaisesti. Tällä tavoin tutkintokoulutuksella pystytään vastaamaan mahdollisimman hyvin sekä sinun että toimintaympäristösi tarpeisiin.

Opintojen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan yhdessä henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jota päivitetään tarvittaessa opintojen aikana. Koulutuksen aikana pääset myös tuottamaan valitsemastasi teemasta laajemman valmennustyön kehittämisen kokonaisuuden omaan toimintaympäristöösi.

Koulutuksen ohessa suoritat liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon, valmennuksen osaamisalan näytöt. Näytöissä osoitat osaamistasi aidoissa työelämän prosesseissa. Kun näytöt on hyväksytty, saat tutkintotodistuksen ja voit käyttää tutkintonimikettä valmentaja.

Joustavaa monimuotokoulutusta

Tutkintokoulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähijaksoja Suomen Urheiluopistolla, itseopiskelua kotipaikkakunnallasi sekä työssäoppimista omaa valmennustyötäsi toteuttaen. Ammatillinen toiminta valmentajana suoritetaan verkko-opintoina Priima-oppimisalustalla.

Kansainvälinen jakso Espanjassa

Tutkintokoulutuksen aikana on mahdollista osallistua kansainväliselle jaksolle, Espanjan Sierra Nevadassa. Opiskelija maksaa matkasta noin 100-300 euroa. Suuri osa kustannuksista katetaan Erasmus+ -avustuksella. Lue lisää kansainvälisestä jaksosta täältä.

Lähiopiskelujaksojen ajankohdat

1. jakso 1.–3.2.2023 | Opintoihin orientoituminen ja henkilökohtaisen osaamisen kehittymisen suunnitelman (HOKS) laadinnan aloitus

2. jakso 22.–24.3.2023 | Valmentajuus

3. jakso 19.–21.4.2023 | Fyysiset ominaisuudet ja harjoittelun suunnittelu urheilijanpolulla + kausisuunnitelma

4. jakso 31.5.–2.6.2023 | Fyysisten ominaisuuksien harjoittelun suunnittelu, toteutus, seuranta ja testaus

5. jakso 16.–18.8.2023 | Taitoharjoittelu ja biomekaniikka (liikkeen analysointi)

6. jakso 13.–15.9.2023 | Urheilijan kuormittumisen ja palautumisen mittaaminen ja seuranta

7. jakso 22.–24.11.2023 | Valmentamisen psykologia (urheilupsykologia osana valmennusosaamista)

8. jakso 17.–29.1.2024 | Ammatilliset havainnot; valmennusfilosofian esittelyt ja kehittämistyön seminaarit

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Hae helmikuussa 2023 alkavaan koulutukseen 1.10.-31.12.2022. Löydät lomakkeen hakuaikana täältä.

Hakulomakkeen perusteella opiskelijat kutsutaan valintahaastatteluun jotka pidetään 2.-5.1.2023.

Opiskelijat valitaan hakulomakkeen, puhelinhaastattelun sekä lajiliiton tai vastaavan järjestön suosituksen tai koulutukseen ohjauksen perusteella. Tieto opiskelijavalintojen tuloksista ilmoitetaan torstaina 5.1.2023.

Koulutukseen hakeutumisessa on käytössä myös jatkuva haku. Mikäli olet kiinnostunut hakeutumaan jo nyt VAT 2023 ryhmään, ole yhteydessä Suomen Urheiluopistoon ja koulutuksesta vastaavaan henkilöön.

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta on 1400 €. Kysy myös oppisopimuskoulutuksen mahdollisuutta!

Kansainvälisestä jaksosta jää opiskelijalle maksettavaksi lisäksi n. 100-300 euroa. Suuri osa matkan kustannuksista katetaan Erasmus+ -avustuksella.

Koulutuksen hinta ei sisällä majoituksen ja ruokailujen kustannuksia.

Majoitus ja ruokailut

Opiskelija voi majoittua Vierumäellä opiskelijahintaan 41 €/vrk/hlö, 2–3 hengen huoneessa (sis. aamiaisen). Yhden hengen huoneen lisämaksu on 35 €/vrk.

Ruokailujen hinnat Vierumäen opiskelijaravintolassa lähiopiskelujaksojen aikana ovat: 7,50 €/aamiainen,10,50 €/lounas ja 12,50 €/päivällinen.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin majoitus- ja ruokailuhinnoissa.

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus anoa Koulutusrahaston ammattitutkintostipendiä (400 €).

Ota yhteyttä

Ilkka Haapea, valmentajakouluttaja

ilkka.haapea@vierumaki.fi

050 3082 132

Hae mukaan 1.10.-31.12.2022!