Liikunnanohjauksen perustutkinto, kokopäiväopiskelu/Turku

Suomen Urheiluopisto ja Turun ammatti-instituutin yhteistyössä järjestämän toteutuksen tavoitteena on kouluttaa liikuntaneuvojia Turun seudun työelämän tarpeisiin. Huom. Turun ryhmiin ei ole hakua keväällä 2022.

Perustutkinto Turku

Liikunnanohjauksen perustutkinto, kokopäiväopiskelu/Turku

Huomaathan, että Turun ryhmiin ei ole hakua kevään 2022 yhteishaussa tai jatkuvassa haussa. Tutustu Vierumäellä toteutettavaan koulutukseen tästä.


Tutkinnosta

Liikunnanohjauksen perustutkinto, LPT, on toisen asteen ammatillinen tutkinto, joka kehittää monipuolisesti valmiuksia työskennellä erilaisissa liikunta-alan työtehtävissä. Tutkinto antaa myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin, ja onkin erinomainen pohja erityisesti liikunta-alan ammattikorkeakoulu- tai yliopisto-opintoihin.

Turun ryhmän opetus järjestetään pääsääntöisesti Turun ammatti-instituutissa, jonka lisäksi muutamia lähijaksoja toteutetaan Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä.

Liikuntaneuvojana työllistyt mm. kuntien liikunta- ja vapaa-aikatoimeen, liikelaitoksiin ja yrityksiin, liikunta- ja urheiluseuroihin, erilaisiin järjestöihin sekä lasten iltapäivätoiminnan ohjaukseen.

Huomaathan, että liikunnanohjauksen perustutkintoon liittyy hakijan terveyteen ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia, joihin kannattaa tutustua ennen hakemista. 

Tutkinnon laajuus
180 osaamispistettä
Tutkintonimike
Liikuntaneuvoja
Lisätiedot
+358 45 7884 2891 tai opintotoimisto@vierumaki.fi

Koulutuksen tavoitteet ja sisältö

Liikuntaneuvojakoulutukseen kuuluvia yhteisiä pakollisia tutkinnon osia ovat liikunnan ohjaaminen ja liikuntaneuvojana toimiminen. Yhteisten pakollisten tutkinnon osien suorittamisen jälkeen opiskelija valitsee joko valmennuksen ja seuratoiminnan osaamisalan tai terveyttä edistävän liikuntaneuvonnan osaamisalan, jotka sisältävät sekä pakollisia (esim. tapahtuman järjestäminen) että valinnaisia tutkinnon osia.

Koulutus koostuu lähiopetuksesta sekä työelämässä oppimisesta, jonka merkitys korostuu opintojen edetessä. Työelämässä oppiminen tapahtuu pääosin Turun seudun työpaikkaverkostossa, kuten alueen urheiluseuroissa, liikuntajärjestöissä, kuntien liikunta-, vapaa-aika- ja sivistystoimessa tai yksityisissä yrityksissä.

Koska pääosa opetuksesta ja työelämässä oppimisesta tapahtuu Turussa, on luontevaa, että opiskelijat asuvat opiskelun aikana Turun seudulla. Vierumäellä toteutettavien lähijaksojen aikana opiskelijoille on järjestetty maksuton majoitus, ruokailu ja liikuntatilojen käyttö.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Turun ryhmään ei ole hakua kevään 2022 yhteishaussa tai jatkuvassa haussa. Tutustu Vierumäellä käynnistyviin ryhmiin täältä.

Hinta

Perustutkintokoulutus on maksutonta.

Kysy lisää