Kesän suosituimmat lajit

Vierumäki tarjoaa kesällä erinomaiset puitteet Padelin, Tenniksen ja maastopyöräilyn harrastamiseen. Niiden suosio on kasvanut räjähdysmäisesti tänä kesänä. Tule siis kokemaan tämän kesän suosituimmat lajit olit sitten vanha konkari tai ensimmäistä kertaa lajeja kokeileva

Tennis ja Padel

Vierumäeltä löydät erinomaiset puitteet tenniksen, ja varsinkin padelin harrastamiseen. Vierumäellä on kaksi Suomen kovatasoisinta padelkenttää, ja tenniskentät tarjoavat monipuoliset vaihtoedot aloittelijoille, perheille, harrastajille ja kilpapelaajille.

Mitä padel on?

Padel on tenniksen ja squashin ominaisuuksia yhdistelevä mailapeli. Laji on hauska, sosiaalinen ja helppo omaksua, sillä säännöt ovat yksinkertaiset ja onnistuneeseen peliin tarvitaan hauiksen sijaan ennemminkin peliälyä. Lajia pelataan seinin varustetulla kentällä, jossa kentän lisäksi pallo saa kimmota myös seinien kautta.

Padel on loistava laji kaikenikäisille ja pelin luonteen vuoksi sitä on helppo pelata myös perheen pienempien kanssa yhdessä. Peli soveltuu siis hyvin eritasoisten pelaajien kesken pelattavaksi. Padelia pelataan aina nelinpelinä, mutta sitä voi pelata myös kaksi tai kolme pelaajaa.

Maastopyöräily

Vierumäki tarjoaa kesällä maastoltaan erinomaiset puitteet maastopyöräilyyn.

Helpoimmat maastopyöräreitit, eli 3km:n 5km:n, 7km:n, ja 10km:n matkat Vierumäen lähialueella sekä 12 kilometrin mittainen Valo-Ilveksen reitti Vierumäeltä Heinolan Jyränköön löytyvät tästä.

Kyseisillä reiteillä pitävät hauskaa sekä lajille uudet että kokeneemmatkin maastopyöräilijät. Reitit ovat leveitä ja niillä on suhteellisen tasainen pohja. Vauhti voi tosin kiihtyä paikoittain hurjaksi, joten ohjaustangosta kannattaa pitää tiukasti kiinni!

Haastavampaa reittiä etsiville Vierumäki tarjoaa Juustopolun, jota käytettiin ennen vanhaan nimensä mukaan juustojen kuljettamiseen markkinoille Vuolenkoskelta Heinolaan.

Pyörävaihtoehdoista löydät meidän uudet E-Fatbiket, Meridan maastopyörät, Hybridit ja Citypyörät. Astetta hauskempaa kulkemista varten löydät meiltä vuokralle myös suositut Kickbiket!