Liikuntatilat

Sisäliikunta (suluissa Aluekartan merkintä)

Jäähalli (16)
Jääkaukaloita on kaksi. Huomaathan, että Jäähalli on avoinna yleisölle ympäri vuoden yleisöluisteluajankohtina – katso tästä. Yleisöluistelun liput ostetaan Vierumäki Friends applikaatiosta. Lue tästä taitoluistelun olosuhteista ja tästä jääkiekon olosuhteista.
Jäähallin viereinen ulkojää käytössä.

Pallohalli (2c)
Pallohalli soveltuu korkean huonetilansa ansiosta erityisen hyvin vaikkapa lentopalloon. Pallohallin lattia on parkettia ja yksi seinä kokonaan peiliä, joten sali on ihanteellinen paikka myös erilaisille jumppa- ja tanssitunneille. Pallohalli on mitoiltaan 28 m x 14 m. Pallohallin tiedustelut Urheiluhallilta tai myynnistä. Katso pohjakuva (pdf)

Uimahalli (13b)
Vierumäen uimahallilla on virkistysallasosasto sekä viisiratainen kuntoallas. Virkistysallasosastolla on lasten kahluuallas ja opetusallas, lämmin poreallas, kylmäallas sekä toiminta-allas vesihierontapisteineen. Kuntoaltaassa on viisi 25 metrin rataa. Katso 360-kuvat.

Urheiluhalli (15a)

Urheiluhallin liikuntatiloja voi käyttää hallimaksulla tai *=kenttävarauksella. Ilmoittauduthan Infotiskillä. Lisätietoa tiloista ja lajeista:

 • Pelikentät alatasolla
  futsal, sulkapallo*/pickleball*, lentopallo*, salibandy sekä koripallokori. Alatasolla lisäksi toiminnallisen harjoittelun kuntosali. 
 • Tilat ylätasolla
  200 m juoksurata, tatami, kuntonyrkkeily, kuntosalitrx, aerobisten laitteiden alue ja temppunurkka. Katso 360-kuvat.

Vierumäki Areena (44)
Hallista löytyy kaksi kenttää, joilla on pelimahdollisuus futsal:iin, jousiammuntaan, kori-, käsi- ja lentopalloon, salibandyyn ja sulkapalloon/pickleballiin. Kentille mahtuu 2 täysimittaista sählykaukaloa, 1 lentopallokenttä ja pelipaikkoja sulkapalloon/ pickleballiin on 6kpl. Voimistelujoukkueiden toimintoihin on olemassa rytmisen mattoja 2 kpl ja cheerleadingmattoja 2 kpl. Hallista löytyy myös peilisali parkettilattialla (max 30 hlö) ja voimisteluun soveltuva Volttiareena. Volttiareena mahdollistaa TeamGymin, telinevoimistelun ja akrobatiavoimistelun laadukkaan sekä tavoitteellisen harjoittelun. Katso 360-kuvat.
Lisätietoja Areenan lajeista ja tiloista:

 • Vierumäki Areena on avoinna varausten mukaan, ja toimii pääasiassa isompien tapahtumien ja joukkuevarausten paikkana.
 • Jousiammuntaa toteutetaan vain ohjaajan johdolla ja se tulee varata etukäteen myynnin kautta.
 • Volttiareena on ainoastaan ohjattujen ryhmien käytössä. Yksityiset henkilöt voivat käyttää Volttiareenaa AH-liikuntatunneilla. Myös jousiammunta kuuluu AH-liikuntatuntien valikoimaan. Katso ja ilmoittaudu AH-tunneille Tapahtumakalenterista.
 • Vierumäki Areenassa ei ole kassapistettä, liikuntalippuja AH-tunneille voi ostaa Vastaanotosta Kahvila Greenistä tai Urheiluhallilta.
 • Areenan tilojen varausta voi tiedustella joko Liikuntapaikkavaraamosta (yksityisvaraus) tai myyntipalvelusta (ryhmä- ja/tai yritysvaraukset).

Vierumäkihalli (20)
Vierumäkihallista löytyy neljä tenniskenttää, squash-kenttä, varattavat pingispöydät sekä kesällä 2019 valmistuneet kovan tason kaksi padelkenttää. Käy maksamassa kenttämaksut Greeni Kahvilaan.  Katso 360-kuvat.

Ulkoliikunta (suluissa Aluekartan merkintä)

Frisbeegolf (ratakartta)
Vierumäen alueella on 7-väyläinen perhefrisbeegolfrata. Radan voi liikkua läpi rattaiden kanssa. Radan pituus on n. 1 km. Lähtöpaikka sijaitsee jäähallin päädyssä. Frisbeet, peliohjeet sekä ratakartta ovat saatavilla Urheiluhallilta.

Suunnistus
Kiintorastikarttoja ostettavissa Urheiluhallilta. Päiväkävijöille 3€/kpl, majoittuville asiakkaille 2€/kpl. Karttojen isompien määrien varaus Urheiluhallille, puh. 0300 870 870. Lue lisää suunnistuksen olosuhteista täältä.

Beach Volley
Beach Volleyta voi pelata kesäkaudella kahdella pehmeähiekkaisella 8 x 16 m kentällä, jotka sijaitsevat Vierumäkihallin ja Jäähallin välissä hiekkakentän vieressä.

Hiekkakenttä (19)
Hiekkapohjainen harjoituskenttä Vierumäkihallin takana soveltuu pesäpallolle tai erilaisille pihapeleille. Kentän koko on 100 x 70 m. Kentästä 2 kolmasosaa on peitetty tekonurmella. Talvisin kolmannes peittämätön osa kentästä toimii ulkojäänä.

Nurmikenttä (17)
Urheilukentän keskellä sijaitseva nurmikenttä on kooltaan 101,5 x 71,5 m. Nurmikenttä soveltuu hyvin mm. jalkapalloon (96 x 67m ), jumppaan tai ulkopeleihin. Katso 360 kuva

Pienpeliareena Jimi (40)
Urheilukentän päädyssä sijaitseva Pienpeliareena Jimi on hiekkatekonurmipohjainen pelikenttä, jossa voi pelata sählyä, lentopalloa, koripalloa ja jalkapalloa. Kenttä on kooltaan 13 x 26 m.

Treenimonttu (36b)
Entisen tennismontun kentät on päivitetty kesällä 2019 ulkotreenaamisen toimintapaikaksi. Paikan päältä löytyy treeniteline köysien kanssa, traktorinrenkaita pyöriteltäväksi ja uudistetut rappuset porrastreeniin. Treenimontun tarkemman kuvauksen voi katsoa täältä.
Treenimontussa järjestetään AH-liikuntatunteja ja varausten ulkopuolella treenimonttua voi käyttää hallimaksulla (8€ aikuiset, 4€ alle 15 vuotiaat lapset). Hallimaksun voi maksaa Urheiluhallille, josta saa myös treenimontun avaimen.

Ulkotenniskentät
Urheiluhallin vieressä neljä perinteistä massakenttää ja viisi Plexipave kenttää. Massakentille pääsee pelaamaan ainoastaan oikeilla tenniskengillä. Mökkikylissä on omat hiekkatekonurmipohjaiset tenniskentät ja ne varataan suoraan kentältä varauspoletilla. Tenniskentät vain vuoron varanneille. Lue lisää kentistä täältä.
Katso 360-kuvat.

Urheilukenttä (17)
Urheilukentällä on 400 m juoksurata sekä keihäänheitto-, pituushyppy- ja kuulantyöntöpaikka. Katso 360-kuva

Vakiokenttä (18)
Lämmitettävä tekonurmikenttä mahdollistaa jalkapallon pelaamisen Vierumäellä lähes ympärivuotisesti. Vakiokenttä on kooltaan 105 x 68 m.
Kentän pohjana on syyskuussa 2017 uusittu ja FIFA 2 STAR luokiteltu huippulaatuinen tekonurmi.
19.4. lähtien Vakiokenttä on vapaasti asiakkaiden käytettävissä päivittäin
klo 08.00-21.00 silloin kun kentällä ei ole varattuja vuoroja. Vakiokentän varaustilannetta voi tiedustella Urheiluhallilta tai Liikuntapaikkavaraamosta,
puh 0300 870 870. Kylmällä kaudella kenttä on käytettävissä silloin kun kentällä ei ole pysyvää lunta. Tervetuloa jalkapalloilemaan!

 

Puheluiden hinta:
0,34€ /min (alv 24%)