Vaellusratsastus

Irrota arjesta issikan selässä

Vaellusratsastus on ihanteellinen tapa nauttia luonnosta kaikkina vuodenaikoina. Hevosen selässä mieli rentoutuu ja arjen kiireet unohtuvat. Islanninhevonen eli issikka on pienestä koostaan huolimatta vahva ja varmajalkainen. Luonteeltaan se on lempeä ja rauhallinen, mutta tarvittaessa hyvinkin vireä ja reipas. Näiden ominaisuuksiensa ansiosta se soveltuu erinomaisesti ratsuksi niin lapsille kuin aikuisille, aloittelijoille ja kokeneille ratsastajille. Järjestämme eri mittaisia vakioretkiä, talutusratsastusta sekä räätälöityjä retkiä ryhmille – päivittäin ja ympäri vuoden.

Tarjoamme käyttöösi vaellusratsastukseen sopivat varusteet: kypärät, haalarit, jalkineet ja käsineet. Sadesäällä meiltä saat lainaksi myös sadevaatteet. Vaelluksella voit toki käyttää myös omia ratsastusvarusteitasi, muistathan kuitenkin desinfioida ne mikäli olet käyttänyt niitä toisella tallilla.

Hevosemme ovat pienikokoisia ja meillä on ratsastajille 95kg painorajoitus. Ikäraja varsinaisille retkillemme on 12 vuotta, tätä nuoremmilta edellytämme säännöllistä ratsastuskokemusta: joko viikoittaisia ratsastustunteja vähintään vuoden ajalta tai muuta vastaavaa kokemusta niin, että perusaskellajit sujuvat itsenäisesti. Alle 12-vuotiaat, kokemattomat lapset voivat kuitenkin osallistua talutusratsastuksiin ja 20min Minisafareille.

Vakioretket

Eri tasoisia vakioretkiä järjestetään päivittäin, sekä arkisin että viikonloppuisin. Ilmoittaudu mukaan yksin, kaksin tai ryhmänä. Vakioretket toteutuvat, kun osallistujia on vähintään kaksi (2) ja maksimimäärä osallistujia on tavallisesti kahdeksan (8). Varaa paikkasi etukäteen!

Pääasiassa kuljemme maastossa käyntivauhtia, mutta matkan varrelle mahtuu myös reipastahtisia osuuksia, jotka ravataan, töltätään tai laukataan. Retkiä on muutamia eri tasoisia, vaihtoehtoja on sekä aloittelijoille että kokeneille ratsastajille.

HUOM! Tutustuthan vielä ohjeisiin kotisivuillamme www.vaellustallitoreson.fi ja varmista, että muutkin ryhmässäsi ovat niistä tietoisia.

Tilausryhmät

Ohjattu ratsastusretki oman ryhmän kanssa on hyvä vaihtoehto silloin, kun haluat kokea yhteisen elämyksen työkavereiden, yritysvieraiden tai merkkipäivän viettäjän kanssa. Retki pyritään sovittamaan ryhmäsi aikatauluun hevosten päivärytmin ja varaustilanteen puitteissa. Retken aikana kokeiltavat askellajit ja vauhti määräytyvät aina ns. heikoimman lenkin mukaan, eli ketään ei pakoteta esimerkiksi laukkaamaan.

Minimiosallistujamäärä tilausryhmille on pääsääntöisesti viisi (5) henkilöä, maksimi kahdeksan (8) henkilöä. Hevostilanteesta riippuen pystymme joskus viemään isompiakin ryhmiä kerralla ja joskus myös alle viiden hengen tilausryhmät ovat mahdollisia. Mikäli osallistujia on enemmän kuin yhteen ryhmään mahtuu, voidaan viedä useampi retki peräkkäin.

HUOM! Tutustuthan vielä ohjeisiin kotisivuillamme www.vaellustallitoreson.fi ja varmista, että muutkin ryhmässäsi ovat niistä tietoisia.

Lapsille suosittelemme

Minisafarit

20 minuutin mittainen talutusratsastusretki lähimaastoon. Minisafari voi olla myös koko perheen yhteinen retki, jolloin perheen pienimmät ratsastavat taluttajien avustamina ja aikuiset ratsastavat mukana. Aikuiset voivat myös kävellä vierellä ja/tai toimia taluttajina. Varaa aika etukäteen! Hinta 20€/hlö.

Talutusratsastus viikonloppuisin klo 13.00-14.00

Tallin kentällä järjestettävä ratsastushetki perheen pienimmille. Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 13.00-14.00 ilman ajanvarausta, muina aikoina sopimuksen mukaan. Hinta 3€/kierros.