Vaellusratsastus

Irrota arjesta issikan selässä

Vaellusratsastus on ihanteellinen tapa nauttia luonnosta kaikkina vuodenaikoina. Hevosen selässä mieli rentoutuu ja arjen kiireet unohtuvat. Islanninhevonen on vankkarakenteinen ja varmajalkainen, luonteeltaan lempeä ja rauhallinen. Se soveltuu erinomaisesti vaellusratsuksi niin aloittelijoille kuin kokeneillekin ratsastajille. Vaellusohjaajamme antavat tarvittavat ohjeet ennen maastoon lähtöä ja opastavat tarpeen mukaan myös retken aikana.

Tarjoamme käyttöösi vaellusratsastukseen sopivat varusteet: kypärät, haalarit, jalkineet ja käsineet. Sadesäällä meiltä saat lainaksi myös sadevaatteet. Vaelluksella voit toki käyttää myös omia ratsastusvarusteitasi, muistathan kuitenkin desinfioida ne mikäli olet käyttänyt niitä toisella tallilla.

Hevosemme ovat pienikokoisia ja meillä on ratsastajille 95kg painorajoitus. Ikäraja varsinaisille retkillemme (1h, 1,5h, 2h) on 12 vuotta, tätä nuoremmilta edellytämme säännöllistä ratsastuskokemusta: joko viikottaisia ratsastustunteja vähintään vuoden ajalta tai muuta vastaavaa kokemusta niin, että perusaskellajit sujuvat itsenäisesti.

Vakioretket

Kun olet tulossa ratsaille yksin tai kaksin, ilmoittaudu mukaan vakioretkillemme. Teemme retkiä lähes päivittäin oheisen aikataulun mukaan, jos hevoset eivät ole varattuina tilausryhmille. Näille retkille voi ilmoittautua myös ryhmänä, mutta ryhmän koon ollessa alle kahdeksan (8) henkilöä, saatamme ottaa vapaille paikoille muita ilmoittautuneita. Vakioretket toteutuvat, kun osallistujia on vähintään kaksi (2). Varaa paikkasi etukäteen!

Pääasiassa kuljemme käyntivauhtia, mutta matkan varrelle mahtuu myös reipastahtisia osuuksia, jotka ravataan, töltätään tai laukataan. Otamme kuitenkin aina huomioon asiakkaittemme toiveet ja taidot ja siten vaelluksen tahti määräytyy osanottajien mukaan. Kokeneempien ratsastajien kanssa liikumme luonnollisesti reippaammin ja käytämme vaativampia reittejä.

Vauhtiretki klo 10-12

Kahden tunnin mittainen ”vauhtimaasto”, jossa ratsastetaan pidempiä pätkiä islanninhevosen eri askellajeja reippaaseen tahtiin. Sopii kokeneille ratsastajille. Edellytämme että sinulla on perusavut ja istunta hallussa, osaat nostaa ravin ja laukan etkä pelkää vauhtia – eli hevosen tulee olla ehdottomasti hallinnassa myös reippaassa menossa ja vaihtelevassa maastossa. Tölttiin opastetaan. Hinta 70€/hlö.

Tölttiretki klo 14-15

(1.11.-28.2. poikkeavasti vain parittomina päivinä)
Tunnin mittaiselle retkelle ehtii kiireisinkin. Lähimaaston poluilla ja metsäteillä kokeillaan käynnin lisäksi myös tölttiä ja mahdollisesti ravia. Tällä retkellä emme laukkaa. Sopii hyvin kokemattomille ja aroille ratsastajille. Hinta 40€/hlö.

Issikkaretki klo 15:30-17

(1.11.-28.2. poikkeavasti vain parillisina päivinä ja klo 14-15:30)
Puolentoista tunnin mittainen, keskitasoinen retki, joka sopii niin kokeneille ratsastajille kuin myös reippaille aloittelijoille. Kaikkia askellajeja kokeillaan ja vauhtipätkät ovat hieman pidempiä kuin Tölttiretkellä. Laukat mennään pääasiassa ylämäkiin. Hinta 55€/hlö.

HUOM! Tutustuthan vielä ohjeisiin kotisivuillamme www.vaellustallitoreson.fi ja varmista, että muutkin ryhmässäsi ovat niistä tietoisia.

Tilausryhmät

Ohjattu ratsastusretki oman ryhmän kanssa on hyvä vaihtoehto silloin, kun haluat kokea yhteisen elämyksen työkavereiden, yritysvieraiden tai merkkipäivän viettäjän kanssa. Retki pyritään sovittamaan ryhmäsi aikatauluun hevosten päivärytmin ja varaustilanteen puitteissa. Tilausryhmä toteutetaan, kun ryhmään on tulossa 5-10 osallistujaa. Mikäli osallistujia on enemmän kuin 10, saadaan koko ryhmä ratsaille tekemällä useampi retki perättäin. Retken vauhti määräytyy osallistujien yleisen osaamistason mukaan, eli pääasiassa aloittelijoista koostuvan ryhmän kanssa emme välttämättä laukkaa.

Vaihtoehtoina tunnin (45€/hlö), puolentoista (60€/hlö) tai kahden tunnin (75€/hlö) retki, lyhyemmätkin kokeilut onnistuvat. Näiden lisäksi keväästä syksyyn onnistuu kolmen tunnin Laavusafari (95€/hlö), johon sisältyy kaksi tuntia ratsastusta ja välissä evästauko laavulla.

Eväät on mahdollista yhdistää retkeen myös niin, että ruokailu tapahtuu tallilla – tämä pystytään toteuttamaan myös talviaikaan, kun laavulle ei päästä. Hinta tilausretkihinta + 6€/hlö.

HUOM! Tutustuthan vielä ohjeisiin kotisivuillamme www.vaellustallitoreson.fi ja varmista, että muutkin ryhmässäsi ovat niistä tietoisia.

Lapsille suosittelemme

Minisafarit klo 12 ja 15

(1.11.-28.2. poikkeavasti klo 12 ja 15:30)
20 minuutin mittainen talutusratsastusretki lähimaastoon. Minisafari voi olla myös koko perheen yhteinen retki, jolloin perheen pienimmät ratsastavat taluttajien avustamina ja aikuiset ratsastavat mukana. Aikuiset voivat myös kävellä vierellä ja/tai toimia taluttajina. Varaa aika etukäteen! Hinta 20€/hlö.

Talutusratsastus viikonloppuisin klo 13-14

Tallin kentällä järjestettävä ratsastushetki perheen pienimmille. Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 13-14 ilman ajanvarausta, muina aikoina sopimuksen mukaan. Hinta 3€/kierros.