Active Hours liikuntatunnit lapsille ja nuorille

Vierumäki tarjoaa monipuolista riemukasta ohjattua liikuntaa lapsille ja  nuorille sekä sisällä että ulkona! Tutustu tarjontaamme ja valitse hauskimmat tunnit!

Lasten ohjelmien alaikäraja on 5 vuotta.

Curling (nuoret yli 11v.)
Curling on mielenkiintoinen jäällä pelattava joukkuepeli, jossa tarvitaan tarkkuutta sekä oikean voiman ja vauhdin komboa. Kokoontuminen jäähallilla. Varaa mukaasi lämpimät vaatteet sekä tasapohjaiset kengät.

Dance mix (lapset yli 8v.)
Musiikkiliikuntaa, jossa tanssitaan ja/tai harjoitellaan koreokrafioita erityylisuuntauksien musiikkeihin.

Frisbeegolf
Golfin sääntöjä mukaileva peli, jossa kierretään frisbeegolfrata väylien
avauspaikoilta maalikoreille mahdollisimman vähillä heitoilla.

Jousiammunta (nuoret yli 11 v.)
Tunnilla harjoitellaan jousiammunnan tekniikkaa ja pidetään leikkimielinen kisa ryhmän jäsenten välillä. Suorituspaikkana on Vierumäki Areena.

Kaupunkisota
Joukkuepeli, jossa joukkueet pommittavat toisiaan pehmopalloilla ja yrittävät polttaa vastustajajoukkueen pelaajia pois pelistä.

Keppariralli (lapset 5-7v.)
Pienten lasten hauska ja vauhdikas keppihevosten kanssa suoritettava liikuntatunti. Tunti sisältää erilaisia liikuntaleikkejä tai ratoja keppihevosten kanssa.

Kuntonyrkkeily (lapset yli 8v.)
Tunnilla opetellaan kuntonyrkkeilyn peruslyöntejä, sekä tehdään hauska kierto- tai pariharjoitus. Kuntonyrkkeily on erityisen hikistä ja hauskaa liikuntaa.

Kuntosalitreeni (nuoret yli 12v.)
Tuntiin sisältyy alkulämmittely ja treeniosio. Erityisesti tunnilla tutustutaan kuntosaliharjoitteluun ja kiinnitetään huomiota liikkeiden oikeaoppiseen tekniikkaan.

Liikunnalliset muistipelit (lapset 5-7v.)
Kaikkien lasten suosikkipelistä jalostettu liikunnallinen versio. Muistipelejä voi pelata myös muuten kuin pöydän ääressä istuen!

Noppajumppa (lapset 5-7v.)
Tunti sisältää tasapainoa, ketteryyttä sekä taitoa kehittäviä liikkeitä, joita tehdään leikkimielisesti pehmonoppapelin lomassa.

Paintball (lapset yli 8v.)
Paintball eli värikuulapeli on vauhdikas ja mukaansatempaava urheilulaji. Pelin varusteina olevilla merkkaimilla pyritään eliminoimaan vastustajajoukkueen pelaajia pois pelistä merkkaamalla heidät värikuulan osumalla. Peliä pelataan kesäkaudella ja pelipaikka sijaitsee ulkona Vierumäki Areenan viereisellä paintballkentällä.

Järjestävän tahon puolesta osallistujat saavat merkkaimen, pelikuulat, suojahaalarin ja kasvot peittävän suojamaskin. Suojahaalarit ovat suhteellisen väljää mallia. Huomioithan, että paksusankaiset silmälasit eivät välttämättä mahdu kasvomaskin alle.

Parkour (lapset yli 8v.)
Parkour on liikkumista paikasta toiseen mahdollisimman sulavasti esteistä huolimatta tai jopa esteitä hyödyntäen. Tunnilla harjoitellaan erilaisia tapoja ylittää esteitä sekä tehdään kokonaisvaltaisia liikkeitä jotka parantavat vartalonhallintaa.

Pickleball (lapset yli 8v.)
Yhdysvalloista Suomeen rantautunut mailapeli, jossa yhdistyvät sulkiksen, tenniksen ja pingiksen parhaat puolet. Peliä pelataan sulkiskentällä, jossa verkko on laskettu suunnilleen tennisverkon tasolle. Pelataan kaksin- ja nelinpelinä.

Sirkustelu ja akrobatia (lapset yli 8v.)
Tunnilla opetellaan erilaisia sirkustaitoja sekä akrobaattisia liikkeitä, kehonhallintaa ja yhteistyötä. Sirkusvälineinä ovat mm. jonglööripallot, kiinalaiset lautaset, renkaat ja diabolot.

Street games (lapset yli 8v.)
Mukavassa porukassa pelaillaan ja touhuillaan esim. spike ballin, street surfing-lautojen tai erilaisten mailapelien parissa.

Sähly, koris, futis, futsal, katukoris
Tutuissa joukkuepeleissä Active Hours -tunnit toimivat pelitreffien tapaan. Tunti ei sisällä tekniikkaopetusta, vaan tavoitteena on koota lapset yhteen, ja pelailla rennoin mielin tavoitteena hyvä tunnelma ja kunnon hiki.

Taikavarjoleikit (ikäsuositus 5-7v.)
Liikuntaleikkejä värikkään leikkivarjon kanssa. Soveltuu hyvin pienille lapsille.

Telinerata tai telinetemppuilu
Voimistelusalissa tapahtuvalla tunnilla pääsee kiertämään telinerataa hyppien trampoliinilla, tasapainoillen puomeilla, roikkuen renkaissa ja köysissä, ryömien tunneleissa sekä kiipeillen esteiden yli. Toteutetaan ratana tai pisteharjoitteluna.

Yleisurheilu
Tunnilla opetellaan esim. pikajuoksun, pituushypyn, aitajuoksun, keihäänheiton
ja korkeushypyn suoritustekniikkaa. Tunti/lajisisältö vaihtelee.