Active Hours liikuntatunnit lapsille ja nuorille

Vierumäki tarjoaa monipuolista riemukasta ohjattua liikuntaa lapsille ja  nuorille sekä sisällä että ulkona! Tutustu tarjontaamme ja valitse hauskimmat tunnit!

Lasten ohjelmien alaikäraja on 5 vuotta.

Tasapainoa, temppuilua ja leikkejä

Keppariralli (ikäsuositus 5-7v.)
Pienten lasten hauska ja vauhdikas keppihevosten kanssa suoritettava liikuntatunti. Tunti sisältää erilaisia liikuntaleikkejä tai ratoja keppihevosten kanssa.

Ketteryys ja koordinaatio (ikäsuositus yli 8v.)
Tunnin aikana tehdään erilaisia ketteryyttä ja koordinaatiota kehittäviä harjoitteita. Koordinaatiotikkaat, erilaiset pujotteluradat ja kehonhallintaa vaativat liikesarjat kuuluvat tälle tunnille. Hauska tunti, jossa pääsee haastamaan itseään ja kokeilemaan rajojaan.

Kickbike / Street Surfing / Razor-lautailu (ikäsuositus yli 8v.)
Tunnilla harjoitellaan tasapainoa ja koordinaatiota kehittäviä liikkeitä Kickbike-potkupyörän sekä erilaisten Razor-lautojen, kuten potkulautojen, Powerwingien ja Ripstikien, avulla.

Lasten dance mix / Musamuuvit
Musiikkiliikuntaa pienemmille tanssijoille musamuuvien muodossa ja vähän isommille koreografisemman dance mix -tunnin merkeissä.

Liikunnalliset lautapelit (ikäsuositus yli 8v.)
Tuttuja lautapelejä liikunnallisina versioina. Mitä yllätyksiä tunti tuokaan tullessaan!

Liikunnalliset muistipelit (ikäsuositus 5-7v.)
Kaikkien lasten suosikkipelistä jalostettu liikunnallinen versio. Muistipelejä voi pelata myös muuten kuin pöydän ääressä istuen!

Liikuntaleikit (ikäsuositus 5-7v.)
Vanhoja tuttuja sekä uusia liikunnallisia leikkejä hippaleikeistä polttopalloon. Tunti täynnä toimintaa.

Parkour
Parkour on liikkumista paikasta toiseen mahdollisimman sulavasti esteistä huolimatta tai jopa esteitä hyödyntäen. Tunnilla harjoitellaan erilaisia tapoja ylittää esteitä sekä tehdään kokonaisvaltaisia liikkeitä jotka parantavat vartalonhallintaa.

Noppajumppa (ikäsuositus 5-7v.)
Tunti sisältää tasapainoa, ketteryyttä sekä taitoa kehittäviä liikkeitä, joita tehdään leikkimielisesti pehmonoppapelin lomassa.

Sirkustelu ja akrobatia (ikäsuositus yli 8v.)
Tunnilla opetellaan erilaisia sirkustaitoja sekä akrobaattisia liikkeitä, kehonhallintaa ja yhteistyötä. Sirkusvälineinä ovat mm. jonglööripallot, kiinalaiset lautaset, renkaat ja diabolot.

Taikavarjoleikit (ikäsuositus 5-7v.)
Liikuntaleikkejä värikkään leikkivarjon kanssa. Soveltuu hyvin pienille lapsille.

Taito-tasapainotunti
Tunnin aikana tehdään liikkeitä joiden avulla tasapaino, koordinaatio ja taito kehittyvät. Apuvälineinä voidaan käyttää omaa kehoa, keppejä, tasapainolautoja, fitball-palloja tai tilasta riippuen myös telinevoimistelusalin välineitä.

Telinerata tai telinetemppuilu
Voimistelusalissa tapahtuvalla tunnilla pääsee kiertämään telinerataa hyppien trampoliinilla, tasapainoillen puomeilla, roikkuen renkaissa ja köysissä, ryömien tunneleissa sekä kiipeillen esteiden yli. Toteutetaan ratana tai pisteharjoitteluna.

Pelejä

Joukkuepelit

Curling
Curling on mielenkiintoinen jäällä pelattava joukkuepeli, jossa tarvitaan tarkkuutta sekä oikean voiman ja vauhdin komboa. Kokoontuminen jäähallilla. Varaa mukaasi lämpimät vaatteet sekä tasapohjaiset kengät.

Kaupunkisota
Joukkuepeli, jossa joukkueet pommittavat toisiaan pehmopalloilla ja yrittävät polttaa vastustajajoukkueen pelaajia pois pelistä.

Kinball (ikäsuositus yli 8v.)
Yhteistoimintaa kehittävä jättimäisellä pallolla (halkaisija 120 cm) pelattava joukkuepeli, jossa kerrallaan kentällä kirmaa kolme joukkuetta.

Köysipelit
Köysipeleissä pelataan sovelletuin säännöin tuttuja joukkuepelejä (sähly, koris, futis). Lisämaustetta ja haastetta tuo peliasetelma, sillä pelaajat ovat tunnin ajan kiinnitettynä valjaiden avulla sekä pienpeliareenan poikki viritettyihin köysiin, että myös toisiinsa. Tässä lajissa tarvitaan tiimityötä parhaimmillaan!

Sähly, koris, futis, futsal, katukoris
Tutuissa joukkuepeleissä Active Hours -tunnit toimivat pelitreffien tapaan. Tunti ei sisällä tekniikkaopetusta, vaan tavoitteena on koota lapset yhteen, ja pelailla rennoin mielin tavoitteena hyvä tunnelma ja kunnon hiki.

Taivaspallo (ikäsuositus yli 8v.)
Taivaspallo on suurillekin ryhmille soveltuva hauska joukkuepeli. Pelissä yhdistyy polttopallon ja pehmokäsiksen elementtejä. Välillä voi joutua vankilaankin, mutta onneksi joukkuetovereilla on mahdollisuus kaveri sieltä pelastaa.

Vierumäkipelit
Tunnilla pelataan perinteisistä pallopeleistä sovellettuja hauskoja pelejä. Esimerkkipeleinä ovat mm. norsufutis, taivaspallo, intercross, pehmokäsis tai nuijasähly.

Mailapelit

Pickleball (ikäsuositus yli 8v.)
Yhdysvalloista Suomeen rantautunut mailapeli, jossa yhdistyvät sulkiksen, tenniksen ja pingiksen parhaat puolet. Peliä pelataan sulkiskentällä, jossa verkko on laskettu suunnilleen tennisverkon tasolle. Pelataan kaksin- ja nelinpelinä.

Kisailuja ja yhteistoimintaa

Frisbeegolf
Golfin sääntöjä mukaileva peli, jossa kierretään frisbeegolfrata väylien
avauspaikoilta maalikoreille mahdollisimman vähillä heitoilla.

Jousiammunta (ikäsuositus yli 11 v.)
Tunnilla harjoitellaan jousiammunnan tekniikkaa ja pidetään leikkimielinen kisa ryhmän jäsenten välillä. Suorituspaikkana on Vierumäki Areena.

Sisäsuunnistus (ikäsuositus yli 8v.)
Urheiluhallissa tapahtuva hauska suunnistustunti, jossa vihjeiden avulla edetään oikeisiin paikkoihin rasteja etsimään. Tällä tunnilla kukaan ei edes muista pysähtyä kertaakaan!

Suunnistusralli
Harjoitellaan lähimaastossa suunnistusta viuhkasuunnituksen malliin, mm. opetellaan karttamerkkejä ja kartan lukua erilaisia harjoittein.

Vesiralli (vain uimataitoisille, ikäsuositus yli 8v.)
Tunti sisältää mm. erilaisia vesipelejä, viestejä, lautan rakennusta sekä sukelluksia. Toteutetaan uimahallissa kuntouintialtaalla tai virkistysaltailla.

Yleisurheilu
Tunnilla opetellaan esim. pituushypyn, aitajuoksun, keihäänheiton
ja korkeushypyn suoritustekniikkaa sekä tehdään eri yleisurheilulajeista
koostuvia ratoja.

 

Jumppaa ja lihaskuntoa

Crosstraining (ikäsuositus yli 11v.)
Crosstraining on monipuolista kestävyys- ja voimaharjoittelua. Treeneihin kuuluu yleensä kestävyyttä kehittävänä juoksua ja hyppyjä. Voimaosuuksissa välineinä toimii mm. kahvakuulat ja kuntopallot. Treenissä pääset todella haastamaan itsesi, joko aikaa vastaan tai rennommin lajiin tutustuen.

Korttipakkatreeni (ikäsuositus yli 8v.)
Lasten crosstrainingtunti, jossa sattumalla on osansa lihasryhmien kuormittavuuteen. Keskeisenä välineenä tunnilla ovat jättipelikortit.

Kuntonyrkkeily (ikäsuositus yli 8v.)
Tunnilla opetellaan kuntonyrkkeilyn peruslyöntejä, sekä tehdään hauska kierto- tai pariharjoitus. Kuntonyrkkeily on erityisen hikistä ja hauskaa liikuntaa.

Talviliikuntaa

Hiihtokoulu
Hiihdon perustekniikoiden opettelua, taitoharjoitteita ja hiihtoleikkejä tai -viestejä.

Luistelu ja jääpelit
Luisteluharjoitteita ja –leikkejä tai jääpelejä joko ulkojäällä tai jäähallissa.

Yugigassen
Kaupunkisodan kaltainen ulkona pelattava heittopeli, jossa joukkueet yrittävät polttaa vastapelaajiaan pois pelistä palloilla pommittamalla. Pelivälineinä pehmopallot.