Pyöräily kesällä

Vierumäki tarjoaa loistavia maastopyörämahdollisuuksia vasta-alkajille ja jo maastopyöräilyyn hurahtaneille nauttijoille. Reitit lähtevät pääosin heti Vierumäen alueelta ja kulkevat erimittaisia kierroksia Vierumäen kauniin luonnon helmassa.

Vierumäen maastopyöräreitit:

Helpoimmat maastopyöräilyyn sopivat reitit, eli 3km:n 5km:n, 7km:n, ja 10km:n matkat Vierumäen lähialueella sekä 12 kilometrin mittainen Valo-Ilveksen reitti Vierumäeltä Heinolan Jyränköön löytyvät tästä.

Kyseisillä reiteillä pitävät hauskaa sekä lajille uudet että kokeneemmatkin maastopyöräilijät. Reitit ovat leveitä ja niillä on suhteellisen tasainen pohja. Reitin varrelle osuu kuitenkin muutama jyrkempi ylämäki, joiden päälle kavuttua vauhti voi palkitsevissa laskuissa kiihtyä paikoittain hurjaksi. Silloin ohjaustangosta kannattaa pitää tiukasti kiinni!

Huom! Sadekeleillä Opiston Seiskan ja Kympin reitit keräävät vettä, ja Haikulansuon suoalueen laitaa mentäessä tulee vastaan isompiakin mutalätäkköjä. Pyörällä ei niistä kannata ajaa, ellei välttämättä halua, se on nimittäin koettu (ks. video alla) ja kyllä muuten huljahtaa syvälle. Jos haluaa selvitä kuivempana, on ennen suoaluetta järkevää valita hiekkatie, johon laskeudutaan harjulta Kalattomanlammen jälkeen.

Katso karttaan merkattu kiertotie kosteikolle

 

Haastavampaa reittiä etsiville Vierumäki tarjoaa 17,2 km:n mittaisen Juustopolun, jota käytettiin ennen vanhaan nimensä mukaan juustojen kuljettamiseen markkinoille Vuolenkoskelta Heinolaan. Juustopolku tarjoaa kivisiä polkuja ja jyrkkiä maastonmuotoja, joten varaudu kantamaan pyörää ajoittain. Juustopolulle pääset suoraan joko Heinolasta tai Vuolenkoskelta, tai yhdysreittejä pitkin Valo-Ilvekseltä.