Maastopyöräily talvella

⚠ Efatbiket vuokrattavissa Vierumäkihallilta myös liikuntapaikkojen sulkuaikana ⚠

Vierumäellä pääset nauttimaan maastopyöräilystä talven aikana lähes normaaliin tapaan. Lumettomaan aikaan voit suunnata Heinolaan Valo-Ilvestä pitkin, testata itseäsi Juustopolun teknisesti haastavampia maastoja vastaan tai vaikka poiketa uudelle talvimaastopyöräilyreitille opiston kupeessa. Myös klassinen Opiston Kymppi on talvella lumettomaan aikaan maastopyöräilijöiden käytössä. Merkattujen reittien lisäksi alueella kiemurtelee runsaasti elämyksellisiä pienempiä polkuja, joita virallisiin reitteihin yhdistelemällä voit luoda itsellesi sopivan lenkin ja uppoutua paremmin Vierumäen talviseen luontoon.

Kuitenkin mikäli lumitilanne sen sallii, Opiston Kymppi ja Valo-Ilves muuttuvat hiihtäjien laduiksi, jolloin pyöräily kyseisillä reiteillä on kielletty. Latujen tilanteen lyödät täältä. Latujen lisäksi golfkentillä pyöräily on kielletty.

Alta löytyvän merkatun talvimaastopyöräilyreitin lisäksi voit tutustua opiston alueeseen myös ylläpidettyjä pyöräteitä pitkin. Otathan ajossasi aina olosuhteet huomioon ja suhteutat reittivalinnat omaan taitotasoosi. Voit kysyä parhaat vinkit reittimahdollisuuksiin Urheiluhallin henkilökunnalta!

Vierumäen talvimaastopyöräilyreitti

Noin viiden kilometrin mittainen, talvea varten merkattu ja kunnossapidetty uusi maastopyöräilyreitti vie sinut tuttuihin Vierumäen maastoihin kokemaan lumiset metsäpolut ja ulkoilureitit.

 

Tutustu tarkemmin talviajoon suunniteltuun fatbike-reittiin täältä:

Talvipyöräilyreitti 5,2 km

Juustopolku

Talvisen korpimaiseman ja kallioisten mäkien lisäksi Vierumäen reiteistä pisin, Juustopolku antaa kulkijalleen niin fyysistä kuin teknistäkin haastetta. Reitillä ei ole talvikunnossapitoa.

Tutustu Juustopolkuun tarkemmin täältä:

Juustopolku 17,2km

Alla olevat reitit ovat lumitilanteen mukaan hiihtäjien käytössä, jolloin pyöräily reitillä ei ole mahdollista.

Opiston kymppi

Vierumäen ulkoilureiteistä tunnetuin, Opiston Kymppi vie pyöräilijän mäkisten maastojen halki Kalattomanlammen nuotiopaikalle, josta reitti suuntaa takasin kohti opistoa.

Tarkemmat tiedot Opiston Kympistä löydät täältä:

Opiston Kymppi 10 km

Valo-Ilves

Valo-Ilves kulkee Vierumäeltä Heinolan Jyränköön helppokulkuista latupohjaa pitkin mäkisissä harjumaastoissa. Talvellakin 12 kilometrin matkaa taittaville löytyy hyviä taukopaikkoja: Ylä-musterin kota ja Iso-salijärven tulentekopaikka, joista kummastakin löytyy polttopuut matkaajan käyttöön. Valo-Ilveksen kanssa risteää erityisen paljon pienempiä merkkaamattomia polkuja, joten sen varrelta löydät helposti sopivan mittaisen lenkin.

Tarkempaa tietoa Valo-Ilveksestä täältä:

Valo-Ilves 12 km