Yhteishaku ja jatkuva haku, kevät 2020

Kevään yhteishaku ja jatkuva haku

1) Lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen yhteishaku syksyllä 2020 alkavaan koulutukseen on päättynyt 10.3.2020.

2) Oppilaitoksen jatkuva haku on avoinna 24.7.2020 asti.

3) Haku urheilijoiden monimuotokoulutukseen on avoinna 24.7.2020 asti.

Hakeminen

1) Yhteishaussa voivat hakea sekä peruskoulu- että ylioppilastaustaiset hakijat. Hakulomake on osoitteessa opintopolku.fi. Hakuaika on päättynyt 10.3.2020.

2) Jos olet suorittanut aiemmin lukion oppimäärän, ylioppilastutkinnon, ammatillisen perustutkinnon tai korkeakoulututkinnon, voit hakea koulutukseen oppilaitoksen omassa  jatkuvassa haussa 24.7.2020 asti. Hakulomakkeen löydät tästä linkistä – valitse lomake “LPT/jatkuva haku Liikunnanohjauksen perustutkinto”.

3) Urheilijoiden monimuotokoulutus on tarkoitettu vähintään lukion oppimäärän suorittaneille tavoitteellisessa valmennuksessa oleville urheilijoille. Haku 24.7.2020 asti. Hakulomakkeen löydät tästä linkistä – valitse lomake “LPT/urheilijat Liikunnanohjauksen perustutkinto urheilijoille”.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet paikan päällä Vierumäellä on tältä keväältä peruttu. Katso lisätietoja kohdasta “Opiskelijavalinta”.


Katso rehtori Jukka Leivon esittely Vierumäestä ja liikunnanohjauksen perustutkinnosta:

Opiskelijavalinta

Liikunnanohjauksen perustutkinnolle hakeneiden valintakokeet paikan päällä Vierumäellä on peruttu tältä keväältä koronavirusepidemian vuoksi. Valtioneuvoston ohjeen mukaan pääsy- ja soveltuvuuskokeiden järjestämisestä voidaan luopua.


1) Yhteishaun kautta hakeneiden opiskelijavalinta

Kevään valintakokeita ei järjestetä. Yhteishaun kautta hakeneiden opiskelijavalinnat tehdään poikkeuksellisesti Opintopolussa valtakunnallisten yhteishaun valintaperusteiden pohjalta, todistuspisteiden perusteella.

Lue lisää peruskoulupohjaisten pisteytyksestä tästä linkistä ja ylioppilaspohjaisten pisteytyksestä tästä linkistä.

Valinnoista ilmoitetaan yhteishaun aikataulun mukaisesti aikaisintaan 11.6.2020. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksella, saat tulokset myös sähköpostiisi. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 25.6.2020.


2) Jatkuvan haun kautta hakeneet ja
3) Urheilijoiden monimuotokoulutukseen hakeneet

Koronavirusepidemian vuoksi emme kutsu hakijoita valintakokeisiin Vierumäelle. Opiskelijavalinta tehdään henkilökohtaisen verkon välityksellä tapahtuvan haastattelun sekä hakulomakkeen perusteella.

Jatkuvan haun ja urheilijoiden monimuodon haun valintakokeesta hakija voi saada 0–20 pistettä seuraavasti: haastattelu 0–10 pistettä, hakulomake 0–10 pistettä.

Haastattelut toteutetaan verkon välityksellä 5.8.2020 klo 9–16. Haastattelun edellytyksenä on toimiva tietoliikenneyhteys, videoyhteyden mahdollistava päätelaite (matkapuhelin tai tietokone) ja sähköpostisoite. Hakijalle lähetetään sähköpostin välityksellä linkki videoneuvotteluohjelmaan (Zoom tai Teams), jonka kautta haastattelu tehdään.