Yhteishaku ja jatkuva haku, kevät 2019

Tietoa kevään yhteishausta ja jatkuvasta hausta

Yhteishaun hakuaika syksyllä 2019 alkavaan koulutukseen on päättynyt (hakuaika 19.2. – 12.3.2019).

Oppilaitoksen jatkuva haku on avoinna 19.2. – 12.4.2019.

Hakeminen
Yhteishaussa haet samalla hakulomakkeella sekä ammatilliseen että lukiokoulutukseen. Haku tapahtuu osoitteessa opintopolku.fi.

Mikäli sinulla on jo suoritettuna lukion oppimäärä, jokin ammatillinen perustutkinto tai korkeakoulututkinto, voit hakea koulutukseen oppilaitoksen omassa  jatkuvassa haussa (19.2. – 12.4.2019). Haku tapahtuu osoitteessa wilma.vierumaki.fi.

Haussa mukana olevat perustutkinnot 

Liikunnanohjauksen perustutkintoon (toteutus Vierumäellä) voivat yhteishaussa hakea sekä peruskoulu- että ylioppilaspohjaiset hakijat. Koulutus kestää kokopäiväopiskeluna pohjakoulutuksesta riippuen 2-3 vuotta.

Liikunnanohjauksen perustutkintoon (toteutus Turussa) voivat yhteishaussa hakea vain ylioppilaspohjaiset hakijat. Koulutus kestää 2 vuotta.

Opiskelijavalinta
Tulokset julkaistaan aikaisintaan 13.6.2019. Jos olet antanut yhteishaussa sähköpostiosoitteesi hakemuksella, saat tulokset myös sähköpostiisi.

Paikan vastaanottaminen
Opiskelupaikka tulee vastaanottaa viimeistään 27.6.2019.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet
Pääsy- ja soveltuvuuskokeet järjestetään Vierumäellä 6. – 8.5.2019. Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan yksipäiväiseen pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen ja koepäivä mainitaan hakijalle lähetettävässä kutsussa.

Pääsy- ja soveltuvuuskoe muodostuu liikunnallisuutta sekä alalle soveltuvuutta, sosiaalisuutta ja itsensä ilmaisemista mittaavista osista. Hakija voi saada pääsy- ja soveltuvuuskokeesta 0-10 pistettä.
1. Liikunnallisuus 0-4 pistettä
(kehonhallinta, rytmikyky, ilmaisu, palloilu, vesiliikunta, kestävyys)
2. Alalle soveltuvuus, sosiaalisuus ja itsensä ilmaiseminen 0-6 pistettä
(ohjaustuokio, ryhmäkäyttäytyminen, haastattelu)

Tietoa haussa olevasta liikunnanohjauksen perustutkinnosta 

Liikunnanohjauksen perustutkinto (LPT) on toisen asteen ammatillinen perustutkinto. Tutkintonimike on liikuntaneuvoja ja tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Liikunnanohjauksen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden.

Liikuntaneuvojan opinnoissa voi erikoistua yhteen seuraavista kolmesta osaamisalasta: terveyttä edistävään liikuntaneuvontaan, valmentamiseen ja seuratoimintaan tai liikunnan palvelutuotantoon.

Opiskelija pääsee koulutuksen aikana kehittämään  ammattitaitoaan liikunnanohjauksessa, liikuntaneuvonnassa ja liikuntatapahtumien järjestämisessä,. Opiskelu ja myös liikuntaneuvojan työ on hyvin käytännönläheistä.

Tietoa koulutuspoluista

Suomen Urheiluopistolla voit suorittaa halutessasi liikunnanohjauksen perustutkinnon myös erilaisia opintopolkuja kulkien.

Tässä muutama vaihtoehto (klikkaa suuremmaksi):