Olosuhteet

Alueellamme on helppo liikkua kävellen paikasta toiseen, sillä majoitus, ruokailut ja harjoittelupaikat ovat lähellä toisiaan. Tämän ansiosta esimerkiksi leirien aikataulut ovat tehokkaita, kun aikaa ei kulu turhaan paikasta toiseen siirtymiseen.

Jäähallit

Jäähallin kaksi kenttää ja taitoluistelun oheisharjoittelutila ovat olosuhteiden ydin. Jäähallin kenttä 1 puolella on kiinteä näyttö tekniikoiden katsomista varten. Näytössä on valmiit liitännät esimerkiksi tablettilaitteille ja videokameroille. Jäähallilta löytyy pyörillä kulkevia peilejä, joita on mahdollisuus siirtää sekä jäälle että jäähallin oheistilaan. Molemmissa halleissa on hyvät mahdollisuudet suoritusten kuvaamiseen korkeammilta tasanteilta, jolloin muodostelmajoukkueiden ohjelmaharjoittelu tehostuu.

Jääkaukaloita on kaksi ja talvisin jäähallin vieressä on käytössä säävarauksella ulkojää. Jäähalli on avoinna joka päivä klo 07.00-22.00.

Oheisharjoittelutilat

Taitoluistelun on laji, joka vaatii erittäin monipuolista oheisharjoittelua. Vierumäeltä löytyy tanssisaleja niin Areenalta kuin Pallohallista. Molemmissa tiloissa on puulattia, peilit ja balettitangot sekä hyvät äänentoistolaitteet. Salit toimivat hyvin myös liikkuvuuden ja lihashuollon harjoittamiseen sekä muuhun voimistelulliseen liikuntaan.

Fyysinen harjoittelu

Fyysisen harjoittelun tiloista paras on urheiluhalli juoksuratoineen ja sisäkenttineen. Urheiluhallilla on monipuolinen kuntosali, jossa mm. tehdään kaikki taitoluisteluliiton testipaketteihin kuuluvat osiot. Juoksusuoralla on mahdollisuus käyttää valokennoja nopeuden testaamiseen. Aitoja ja muita oheisharjoitteluvälineitä löytyy urheiluhallista. Kehonhallinnan harjoitteluun soveltuva TRX-teline löytyy myös urheiluhallista. Kesäaikaan urheilukenttä ulkona soveltuu erinomaisesti oheisharjoitteluun. Areenan kentät soveltuvat monipuoliseen oheisharjoitteluun.

Taitoharjoittelu

Taitoharjoitteluun parhaat olosuhteet löytyvät voimistelusalista. Permanto on kokonaisuudessaan paksua ja joustavaa mattoa, joka soveltuu telinevoimistelun permantoliikkeiden harjoitteluun ja toimii myös taitoluistelijoiden lajihyppyjen harjoitusalustana. Pehmeä permanto on hyvä alusta erilaiselle nopeusvoimatyyppiselle hyppelyharjoittelulle sekä monipuoliselle kehonhallintaharjoittelulle. Voimistelusalin telineet ja trampoliini palvelevat telinevoimisteluharjoittelussa.

Kestävyysharjoittelu

Kestävyyden harjoitteluun löytyy useita eri harjoituspaikkoja niin ulkoa kuin sisältä. Sisäjuoksuradan lisäksi lenkkipolut kauniissa maisemissa tarjoavat mielekkäät harjoitteluolosuhteet. Intervallityyppiseen kestävyysharjoitteluun taitoluistelijoille soveltuu erinomaisesti tekonurmipäällysteinen vakiokenttä, joka joustavuutensa ansiosta on jalkaystävällinen ja turvallinen vammojen ennaltaehkäisyn näkökulmasta.

Kiinnostuitko?

Pyydä tarjous leirityksestä sporttimyynnistämme tai jätä tarjouspyyntö sivun alalaidan lomakkeen avulla. Olemme sinuun pian yhteydessä!