Opiskelun ja taitoluistelun yhdistäminen

Vierumäellä liikunnanohjauksen perustutkintoa (LPT) opiskelevilla on mahdollisuus hakeutua taitoluistelun lajivalmennukseen Figure Skating Academy Vierumäen alaisuuteen. LPT:llä on sekä ylioppilas- että peruskoulupohjainen linja. Kaudella 2017 avautuu mahdollisuus lukio-opiskelun ja taitoluistelun yhdistämiseen (lukio-opinnot Heinolan lukiossa). Opintoihin haetaan yhteishaussa. Opiskelun aikana LPT-taitoluistelijat pääsevät työssä oppimaan mm. STLL:n leiri- ja seminaaritoimintaan eri tehtävissä.

Kriteerinä osallistumiselle on kilpaileminen SM-tasolla junioreissa tai senioreissa. Jos paikkoja on, voidaan myös kansallisen tason luistelijat ottaa huomioon (edellytyksenä tavoite nousta SM-tasolle). Jääharjoituksia on lukuvuoden aikana viikoittain (ma-pe) noin kahdeksan tuntia viikossa ja oheisharjoituksia 1-2 kertaa viikossa. Viikonloppuisin ja loma-aikoina LPT-taitoluistelijat harjoittelevat kotiseurassaan. Vierumäellä harjoittelevien taitoluistelijoiden on edustettava jotakin STLL alaista seuraa.

Valmennuksesta vastaavat kaudella 2016-2017 Riina Valto ja Berit Kaijomaa.

Haku Liikunnanohjauksen perustutkinnolle tapahtuu yhteishaussa. Lisätietoja koulutuksesta antaa LPT-taitoluistelijoiden ohjelmasta vastaava opettaja Riina Valto.