Tennis

Tenniksen kurssit, leirit sekä kilpailut

Tenniksen peruskurssi 2022
Tenniksen peruskurssi 2022

Tekniikat peruslyönneistä lentolyönteihin ja syöttöön.

Tutustu ja varaa
Tenniksen jatkokurssit 2022
Tenniksen jatkokurssit 2022

Perusteet hallussa ja pelattukin on. Tule jatkokurssille!

Tutustu ja varaa
Tenniksen yläkoululeiritys
Tenniksen yläkoululeiritys

Tavoitteellisesti tennistä pelaaville, vuosina 2007–2009 syntyneille pojille ja tytöille. Haku lukuvuoden 2022-2023 yläkoululeiritykseen päättynyt.

Lue lisää Tenniksen yläkoululeirityksestä
Tennisripari 2024
Tennisripari 2024

Vierumäen tennisripari yhdistää tavoitteellisen harjoittelun ja rippikoululeirin huipentuen konfirmaatioon Heinolan kirkossa.

Lue lisää ja ilmoittaudu
Tenniskenttä sisä

Tennis Vierumäellä 

Tenniksellä on Vierumäellä pitkät perinteet ja laji kuuluukin alueen suosituimpiin. Olosuhteet ovat huippuluokkaa ja pelaamaan pääsee ympäri vuoden. Käytössäsi ovat Tennis- ja padelhallin neljä sisäkenttää suositulla Greenset-pinnoitteella sekä juuri uusitut viisi Greenset-pinnoitettua kenttää ja neljä massakenttää ulkona.

Kurssitarjontaa järjestetään eritasoisille pelaajille ympäri vuoden ja lisäksi voit hioa peliäsi yksityisopetuksessa omien aikataulujesi mukaan. Tennisliiton kanssa solmittu strateginen yhteistyö vauhdittaa tenniksen kasvua ja sen puitteissa kentillämme mm. koulutetaan valmentajia ympäri Suomen, kootaan kansallisen tason kilpapelaajia leireille sekä järjestetään huipputason tapahtumia kansallisista ja kansainvälisistä kilpailuista seminaareihin ja juniorileireihin.

Vierumäellä toimii myös oma tennisseura Sport Club Vierumäki.

Tennis naiset

Tennisvalmennus alkaa Vierumäellä marraskuussa

Vierumäen tennisseura Sport Club Vierumäki aloittaa viikoittaiset aikuis- ja juniorivalmennukset Vierumäen tennishallissa marraskuusta lähtien. Tule tutustumaan toimintaan tiistaina 1.11. klo 17.00 – 19.00 ja ilmoittaudu mukaan ryhmään! Ilmoittaudu mukaan tutustumistreeniin petja.nykanen@vierumaki.fi ja kerro lyhyesti pelitasostasi. Muodostuvien ryhmien treeniajat ovat ma-ke klo 17.00 alkaen.

Aikuiset
Harjoittelu tapahtuu 3-4 hengen tasoryhmissä ja yksittäisen treenin kesto on 1,5h. Ryhmäharjoitusten hinta on 25 €/h/pelaaja (eli 37,50 €/kerta) ja edellyttää seuran jäsenyyttä (40 €/vuosi). Loppuvuodelta 2022 ei peritä jäsenmaksua.

Juniorit (5 - 14v.)
Harjoittelu tapahtuu iästä ja tasosta riippuen 4-12 hengen tasoryhmissä. Harjoituksen kesto on 1 – 1,5h ja hinta 15 €/h/juniori + seuran jäsenmaksu (20€/vuosi). Loppuvuodelta
2022 ei peritä jäsenmaksua.
Toiminnasta vastaa Petja Nykänen ja valmentajina toimivat Petjan lisäksi Aryan Pathange ja junioreille Johanna Haapanen.

Tenniksen half+half seuroille

Tennisseuroille

Vierumäki tarjoaa loistavat olosuhteet seurojen omien leirien järjestämiseen. Majoitus, ruokailut ja harjoitteluolosuhteet ovat kaikki tiiviisti alueella, joten tiiviinkin harjoitusohjelman läpivieminen onnistuu vaivatta. Valmennukseen ja oheisharjoitteluun löytyy tarvittaessa apukäsiä ja harjoitusten sisältöä suunnitellaan seuran toiveiden mukaan. 

Testaus on tärkeä osa harjoittelun suunnittelua ja testausasemamme valikoimasta löytyy monenlaisia testejä, joiden kautta saatavan tiedon avulla tarvittavat peliliikkeet harjoittelun ohjelmoinnissa voidaan tehdä ajoissa.

Vierumäen harjoitteluolosuhteet

 • Jäähalli
  Jäähalli

  Kaukaloissa mahdollisuus jäälajeille ja yleisöluisteluun.

 • Urheiluhalli
  Urheiluhalli

  Urheiluhallilta löytyvät monipuoliset harjoitteluolosuhteet

 • Monitoimiareena
  Monitoimiareena

  Nimensä mukaan Monitoimiareenalla voidaan harjoitella monia eri lajeja.

 • Uimahalli
  Uimahalli

  Nauti uimahallimme virkistysallasosastosta tai ui kuntoaltaassa (25 m)

 • Tennis- ja padelhalli
  Tennis- ja padelhalli

  Tennis-, padel- ja squash -kentät sekä pingispöydät.

 • Kuntosalit
  Kuntosalit

  Vierumäen valikoimasta löydät kaksi varsinaista kuntosalia, jotka molemmat sijaitsevat Urheiluhallissa. Myös tatami ja aerobinen sali sijaitsevat urheiluhallilla.

 • Urheilu- ja kuntotestaus
  Urheilu- ja kuntotestaus

  Vierumäen Testausasemalla on tehty vuosikymmenien ajan laadukasta testaustyötä kuntotestauksen asiantuntijoiden voimin.

 • Ulkokentät- ja radat
  Ulkokentät- ja radat

  Vierumäen ulkokentillä ja radoilla pelaat tai harjoittelet upeissa olosuhteissa

Tenniksen valmentajat

Petja Nykänen
Tenniksen lajipäällikkö
Piers Boden
Mailapelivalmentaja
Roope Kailaheimo
Suomen Tennisliitto

Tehoa treeniin testausasemalta