Harjoitusanalyysit

Haluatko tietää, mitkä ovat lajiharjoituksenne fysiologiset vaikutukset ja miten urheilijat palautuvat harjoituksista? Harjoitusanalyysin avulla voimme selvittää lajiharjoitusten fysiologiset vaikutukset, jonka jälkeen voimme entistä tehokkaammin suunnitella oheisharjoittelua lajiharjoittelun tueksi.

Firstbeat Sports -ohjelmiston avulla saadaan tietoa myös urheilijan tai joukkueen harjoitusten kuormittavuudesta ja siitä, palautuvatko urheilijat harjoituksista yön aikana.

Mikä on Firstbeat?

Firstbeat SPORTS on yksilö- ja joukkueurheilun valmennukseen sekä kuntotestaukseen suunniteltu ammattiohjelmisto. Firstbeat sykeanalyysiteknologian avulla analysoidaan sykevälimittausta, jonka pohjalta saadaan tarkkaa tietoa kehon toiminnoista. Firstbeat SPORTS tarjoaa monipuolisen työkalun urheiluvalmennukseen ja -testaukseen. Ohjelmaa käytetään mm seuraavilla tavoilla:

• kuormittavuuden arviointi harjoittelussasi
• palautumisen maksimoiminen harjoitusten välillä
• harjoittelun ja kunnon kehittymisen seuranta
• ylikuormitusoireiden tunnistaminen ajoissa
• optimaalisen suhteen löytäminen kuormituksen ja levon välillä

Muita harjoitusanalyysissä käytettäviä apuvälineitä

Laji- /oheisharjoitusten fysiologisien vaikutusten selvittämisessä voidaan käyttää apuna myös maitohappopitoisuuksia harjoitusten aikana. Lajiharjoittelun vaikutuksia voimantuotto-ominaisuuksiin selvitetään tekemällä kontaktimattohyppyjä lajiharjoitteiden välissä. Tulokset analysoidaan ja saadaan selville lajiharjoituksen fysiologiset vaikutukset.

Valmennuskeskuksen tarjoamien palveluiden sisältö

1. Urheilijan / joukkueen palautumisen seuranta
2. Harjoitusvaikutuksen analyysi
3. Joukkueanalyysi
4. Urheilijan kuormittumisen ja palautumisen seuranta