Lajiyhteistyö

Onko lajissanne nykyaikainen ja johdonmukainen valmentajakoulutusjärjestelmä? Suomen Urheiluopiston valmennuskeskus tekee kiinteää yhteistyötä koulutusten kehittämisessä eri lajiliittojen kanssa. Tämän yhteistyön kautta on syntynyt eri lajeihin laadukas ja johdonmukainen valmentajakoulutusjärjestelmä, joka perustuu lajin tarpeisiin.

Opiston omistajalajeja ovat jääkiekko, koripallo, taitoluistelu, voimistelu ja uinti. Lisäksi koulutuksen kehittämistyötä on tehty mm. ammunnan, alppilajien, cheerleadingin, käsipallon, soudun ja melonnan kanssa.

Lajiliittoyhteistyö käytännössä

Lajiliittoyhteistyön pohjana on valmennuskeskussopimus, joka tehdään lajiliiton ja opiston välillä. Sopimuksessa sovitaan yhteistyön yleisistä raameista sekä konkreettisesta kehitysyhteistyöstä. Yhteistyön ideana on valmennuskeskuksen henkilökunnan ja lajiliittojen henkilökunnan osaamisen yhdistäminen ja sitä kautta koulutuksen laaja-alainen kehittäminen. Käytännössä tämä näkyy mm. tasojen I-III valmentajakoulutuksissa, joissa kouluttajina toimivat valmennuskeskuksen kouluttaja ja lajiliiton kouluttaja toisiaan tukien ja sparraten.