Videovalmennus

Onko sinulla ongelmia taidon, tekniikan tai pelikäsityksen kehittämisessä? Valmennuskeskuksen tarjoamat videovalmennuspalvelut voivat olla ratkaisu ongelmiin.

Valmennuskeskus tarjoaa asiantuntemusta ja apuvälineitä videovalmennuksen toteuttamiseen eri lajeissa. Videovalmennuksen apuvälineenä käytetään Dartfish- videovalmennusjärjestelmää.

Mikä on Dartfish?

Dartfish on videovalmennusjärjestelmä, jonka avulla analysoidaan ja vertaillaan yhden tai useamman urheilijan suorituksia. Ohjelmistolla voidaan analysoida myös joukkueiden suorituksia, pelistrategiaa sekä pelin eri osa-alueita. Valmennustyössä ohjelman avulla voidaan parantaa valmentajan ja urheilijan välistä kommunikaatiota. Hidastusten ja vertailujen avulla osoitetaan urheilijalle tekniset ja taktiset vahvuudet sekä kehitysalueet.

Dartfish taustaa

Suomen Urheiluopisto järjestää ainoana toimijana Dartfish-käyttökoulutusta Suomessa. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Ateenan olympiamitalisteista 16% käytti valmennuksessaan Dartfish-ohjelmistoa, Torinon talviolympialaisissa jo 60% mitalisteista oli Dartfish-käyttäjiä. Järjestelmän käyttöönotto vaatii minimissään digitaalisen videokameran, kannettavan tietokoneen ja käyttäjän tarpeisiin sopivan Dartfish-ohjelmistoversion.

Valmennuskeskuksen tarjoamien palveluiden sisältö

1. Harjoituksen kuvaus, välitön videopalaute harjoituksen aikana ja materiaalin siirto DVD:lle
2. Harjoituksen kuvaus, välitön palaute harjoituksen aikana ja videomateriaalin tarkempi analysointi
3. Harjoituksen kuvaus, välitön palaute harjoituksen aikana ja videomateriaalin tarkempi analysointi ja videokirjastot verkkoon
4. Dartfish- videovalmennusjärjestelmän laitteiston vuokraus, vain dartfish-käyttökoulutuksen käyneille