Esports Yläkoululeiritys

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Suomen Urheiluopisto käynnisti syksyllä 2016 mittavan yläkouluvalmennuksen ohjelman 7–9-luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille.

Valmennus toteutetaan yhdessä Päijät-Hämeen Urheiluakatemian sekä lajiliittojen kanssa. Yhteistyöverkoston keskeisimpiä tehtäviä on huippu-urheilijoiden ja huipulle pyrkivien urheilijoiden valmennuksen tukeminen ja tehostaminen sekä urheilijoiden opiskelun tukeminen.

Suomen Urheiluopisto tarjoaa erinomaiset olosuhteet päivittäiselle harjoittelulle, laadukkaat valmennuksen tukipalvelut sekä monipuolista tukea opintojen suunnitteluun ja toteutukseen.

On tärkeää ymmärtää ettei yläkoululeiritys ole perinteinen lajileiri. Leirin aikana yleensä tulee vähemmän lajiharjoittelua kuin mihin olet kenties aikaisemmilla leireilläsi tottunut. Painotamme leirityksessä koulutehtävien tekemistä sekä urheilijanakasvamista (ruokailun merkitys, palautuminen sekä psyykkinen valmennus), lajiharjoittelua toki unohtamatta. Tarkemmat lisätiedot löydät Suomen Olympiakomitean sivuilta.

Esports yläkoululeiritys

Toimintaan haetaan aktiivisesti CS:GO sekä Fortnite peliä pelaavia 7.-9.luokkalaisia tyttöjä ja poikia. Lukuvuoden 2020-2021 yläkoululeiritykseen voivat hakea 2005-2007 syntyneet.

Leirien valmennuksesta vastaa Toni ”toNppa” Luhtapuro. Tonilla on alun perin vahva tausta CS:n parista ja hän on aloittanut CS:n pelaamisen vuonna 1999. Hän pelasi ammattilaisena 2005-2007. Valmentajauran toNppa on aloittanut vuonna 2016 Helsingin kaupungin nuoristyönprojektissa GGS.

Leirit toteutetaan yhteistyössä Suomen kilpapelaamisen liiton kanssa. Lisätietoja liiton toiminnasta löydät täältä.

Urheilijavalinnat tehdään hakuajan jälkeen ja niistä ilmoitetaan kaikille hakeneille.

Leirin sisältö

  • Urheilullinen kehittyminen (lajitaidot, fyysiset ja psyykkiset ominaisuudet)
  • Koulu / opiskelu (jokaisen leiripäivän sisältöön kuuluu kouluun varattu jakso)
  • Elämänhallintataidot (arjenhallinta, psyykkinen, ravinto)

Leirien ajankohdat

1.leiri 6.-10.9.2020
2.leiri 15.-19.11.2020
3.leiri 17.-21.1.2021
4.leiri 21.-25.3.2021

Leirit alkavat sunnuntaisin klo 13.30 ja päättyvät torstaisin klo 16.00.

Hinta

Hinta 70€/hlö/vrk. Sisältää valmennuksen, majoituksen ja ruokailut (aamupala, lounas, päivällinen, iltapala).

Huomioitahan, että sitoudut lähtökohtaisesti kaikkiin neljään leiriin, joten kokonaishinta lukuvuodelle tulee olemaan noin 1120€. Painavista ja erikseen ilmoitattavista syistä (lääkärintodistus/haasteet koulussa) leirin voi jättää väliin.

Osassa lajeista voimme periä lisämaksua mahdollisista lisäkustannuksista liittyen harjoitusolosuhteisiin. Näistä ilmoitamme etukäteen. Leirityksessä käytettävän kirjan maksun tullaan perimään toisen leirimaksun yhteydessä (10€).

Haku ja hakulomake

Hakulomakkeen löydät alta. Muistathan täyttää lomakkeesta joko CS:GO tai Fortnite kysymykset, sen mukaan mihin lajiin olet hakemassa.