Futsalin yläkoululeiritys

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Suomen Urheiluopisto käynnistää syksyllä 2016 mittavan yläkouluvalmennuksen ohjelman 7.–9.luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille.

Valmennus toteutetaan yhdessä Päijät-Hämeen Urheiluakatemian sekä lajiliittojen kanssa. Yhteistyöverkoston keskeisimpiä tehtäviä on huippu-urheilijoiden ja huipulle pyrkivien urheilijoiden valmennuksen tukeminen ja tehostaminen sekä urheilijoiden opiskelun tukeminen.

Suomen Urheiluopisto tarjoaa erinomaiset olosuhteet päivittäiselle harjoittelulle, laadukkaat valmennuksen tukipalvelut sekä monipuolista tukea opintojen suunnitteluun ja toteutukseen.

Futsalin yläkoululeiritys

Suomen Urheiluopisto järjesti futsalin yläkoululeirityksen pilottileirin 9.-12.4.2018. Futsalin yläkoululeirityksen vetäjänä toimi Panu Autio.

Leiritys keräsi suuren joukon nuoria futsalin harrastajia Vierumäelle. Leiritys saa jatkoa ja haku lukuvuoden 2018-2019 leiritykset ovatkin käynnissä.

Toiminta on tarkoitettu tavoitteellisesti futsalia pelaaville, vuosina 2003-2005 syntyneille pojille ja tytöille. Leiri on suunnattu pelaajille, jotka tuntevat intohimoa futsalia kohtaan ja kokevat sen mahdolliseksi uravaihtoehdoksi urheilijan polullaan. Yläkoululeiritys toimii myös tukitoimena nuorille, jotka tavoittelevat myöhemmin paikkaa futsalin U19 maajoukkueissa.

Leirien ajankohdat

  1. leiri syyskuun puolessa välissä
  2. leiri marras-joulukuun vaihteessa
  3. leiri tammi-helmikuun vaihteessa
  4. leiri maaliskuun puolessa välissä

Leiritysjaksojen päivämäärät tarkentuvat.

Leiritykset alkavat sunnuntaisin tai maanantaisin ja päättyvät torstaisin tai perjantaisin. Yhden leirityksen kesto on neljä yötä.

Leirien sisältö

  • Urheilullinen kehittyminen (futsalmaiset lajitaidot; havainnointi, pelin analysointi ja päätöksenteko sekä fyysiset ja psyykkiset ominaisuudet)
  • Koulu / opiskelu (jokaisen leiripäivän sisältöön kuuluu kouluun varattu jakso)
  • Elämänhallintataidot (arjenhallinta, psyykkinen, ravinto)

Hinta

260€ / leiri, sisältäen valmennuksen, majoituksen ja ruokailut (aamupala, lounas, päivällinen, iltapala)

Toteutuksessa mukana Suomen Urheiluopisto, Suomen Olympiakomitean virallinen urheilu- ja valmennuskeskus, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Vierumäen toimipiste sekä Futsalin yläkoululeirityksen vetäjä ja lajivalmentajana Panu Autio. Yhteistyössä mukana Päijät-Hämeen Urheiluakatemia sekä leiritykseen osallistuvien pelaajien koulut.