Jääkiekon yläkoululeiritys

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Suomen Urheiluopisto käynnisti syksyllä 2016 mittavan yläkouluvalmennuksen ohjelman 7–9-luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille.

Valmennus toteutetaan yhdessä Päijät-Hämeen Urheiluakatemian sekä lajiliittojen kanssa. Yhteistyöverkoston keskeisimpiä tehtäviä on huippu-urheilijoiden ja huipulle pyrkivien urheilijoiden valmennuksen tukeminen ja tehostaminen sekä urheilijoiden opiskelun tukeminen.

Suomen Urheiluopisto tarjoaa erinomaiset olosuhteet päivittäiselle harjoittelulle, laadukkaat valmennuksen tukipalvelut sekä monipuolista tukea opintojen suunnitteluun ja toteutukseen.

On tärkeää ymmärtää ettei yläkoululeiritys ole perinteinen lajileiri. Leirin aikana yleensä tulee vähemmän lajiharjoittelua kuin mihin olet kenties aikaisemmilla leireilläsi tottunut. Painotamme leirityksessä koulutehtävien tekemistä sekä urheilijanakasvamista (ruokailun merkitys, palautuminen sekä psyykkinen valmennus), lajiharjoittelua toki unohtamatta. Tarkemmat lisätiedot löydät Suomen Olympiakomitean sivuilta.

Jääkiekon yläkoululeiritys

Jääkiekon yläkoululeiritys starttasi Vierumäellä keväällä 2018. Tällöin Suomen Urheiluopisto ja Suomen Jääkiekkoliitto järjestivät yläkoululeirityksen pilottileirin 22.-26.4.2018. Tämän jälkeen toiminta on kasvanut vuosi toisensa jälkeen.

Kaudelle 2021-2022 toimintaan haetaan tavoitteellisesti jääkiekkoa pelaavia 7.-9.luokkalaisia poikia ja tyttöjä (2006-2008 syntyneet). Leiri on suunnattu ensisijaisesti niille, joilla ei ole omassa arkiympäristössä toistaiseksi mahdollisuutta osallistua tehostettuun harjoitteluun.

Uutuutena lukuvuodelle 2021-2022 tarjoamme omat harjoitteluryhmät kenttäpelaajille, maalivahdeille ja tyttökiekkoilijoille. Kaikki ryhmät leireilevät samaan aikaan.

Toteutuksessa mukana: Suomen Urheiluopisto, Suomen Olympiakomitean virallinen urheilu- ja valmennuskeskus, Suomen Jääkiekkoliitto, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Vierumäen toimipiste yhteistyössä Päijät-Hämeen Urheiluakatemian ja leiritykseen osallistuvien pelaajien koulujen kanssa.

Leiriajankohdat lukuvuonna 2021-2022

  • 1.leiri 13.-16.9.2021
  • 2.leiri 22.-26.11.2021
  • 3.leiri 31.1.-3.2.2022
  • 4.leiri 4.-7.4.2022

Leirit alkavat aloituspäivänä maanantaina klo 14.30 ja päättyvät päätöspäivänä torstaina klo 16.00.

Painopisteet leiritoiminnassa

  • Urheilullinen kehittyminen (lajitaidot, ominaisuudet)
  • Koulu / opiskelu (jokaisena leiripäivänä tehdään koulusta saatuja tehtäviä).
  • Elämänhallintataidot (arjenhallinta, psyykkinen, ravinto)

Hinta

Yhden leiritysviikon hinta 309€. Sisältää valmennuksen, majoituksen ja ruokailut (aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala).

Huomioitahan, että sitoudut lähtökohtaisesti kaikkiin neljään leiriin, joten kokonaishinta lukuvuodelle tulee olemaan noin 1236€. Painavista ja erikseen ilmoitattavista syistä (lääkärintodistus/haasteet koulussa) leirin voi jättää väliin.

Osassa lajeista voimme periä lisämaksua mahdollisista lisäkustannuksista liittyen harjoitusolosuhteisiin. Näistä ilmoitamme etukäteen.

Haku ja hakulomake

Haku on käynnissä ja päättyy sunnuntaina 13.6.2021.