Jääkiekon yläkoululeiritys

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Suomen Urheiluopisto käynnistää syksyllä 2016 mittavan yläkouluvalmennuksen ohjelman 7.–9.-luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille.

Valmennus toteutetaan yhdessä Päijät-Hämeen Urheiluakatemian sekä lajiliittojen kanssa. Yhteistyöverkoston keskeisimpiä tehtäviä on huippu-urheilijoiden ja huipulle pyrkivien urheilijoiden valmennuksen tukeminen ja tehostaminen sekä urheilijoiden opiskelun tukeminen.

Suomen Urheiluopisto tarjoaa erinomaiset olosuhteet päivittäiselle harjoittelulle, laadukkaat valmennuksen tukipalvelut sekä monipuolista tukea opintojen suunnitteluun ja toteutukseen.

Jääkiekon yläkoululeiritys

Jääkiekon yläkoululeiritys starttasi Vierumäellä keväällä 2018. Suomen Urheiluopisto ja Suomen Jääkiekkoliitto järjestivät yläkoululeirityksen pilottileirin 22.-26.4.2018.

Leiritys sai jatkoa ja lukuvuoden 2018-2019 leiritykset ovat käynnissä.

Toimintaan haetaan tavoitteellisesti jääkiekkoa pelaavia 7.-9.luokkalaisia poikia ja tyttöjä (2003-2005 syntyneet). Leiri on suunnattu ensisijaisesti niille, joilla ei ole omassa arkiympäristössä toistaiseksi mahdollisuutta osallistua tehostettuun harjoitteluun.

Leirien ajankohdat

3.-6.9.2018
5.-8.11.2018
4.-7.2.2019
23.-26.4.2019

Leirit alkavat aloituspäivänä klo 13.30 ja päättyvät päätöspäivänä klo 16.00.

Leirien sisältö

  • Urheilullinen kehittyminen; lajitaidot, fyysiset ja psyykkiset ominaisuudet
  • Koulu ja opiskelu; jokaisen leiripäivän sisältöön kuuluu kouluun ja opiskeluun varattu jakso
  • Elämänhallintataidot; arjenhallinta, ravinto, urheilijaksi kasvaminen

Hinta

195 €/hlö/leiri sisältäen valmennuksen, majoituksen ja ruokailut (aamupala, lounas, päivällinen, iltapala)

Toteutuksessa mukana: Suomen Urheiluopisto, Suomen Olympiakomitean virallinen urheilu- ja valmennuskeskus, Suomen Jääkiekkoliitto, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Vierumäen toimipiste yhteistyössä Päijät-Hämeen Urheiluakatemian ja leiritykseen osallistuvien pelaajien koulujen kanssa.