Tenniksen yläkoululeiritys

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Suomen Urheiluopisto käynnisti syksyllä 2016 mittavan yläkouluvalmennuksen ohjelman 7–9-luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille.

Valmennus toteutetaan yhdessä Päijät-Hämeen Urheiluakatemian sekä lajiliittojen kanssa. Yhteistyöverkoston keskeisimpiä tehtäviä on huippu-urheilijoiden ja huipulle pyrkivien urheilijoiden valmennuksen tukeminen ja tehostaminen sekä urheilijoiden opiskelun tukeminen.

Suomen Urheiluopisto tarjoaa erinomaiset olosuhteet päivittäiselle harjoittelulle, laadukkaat valmennuksen tukipalvelut sekä monipuolista tukea opintojen suunnitteluun ja toteutukseen.

On tärkeää ymmärtää ettei yläkoululeiritys ole perinteinen lajileiri. Leirin aikana yleensä tulee vähemmän lajiharjoittelua kuin mihin olet kenties aikaisemmilla leireilläsi tottunut. Painotamme leirityksessä koulutehtävien tekemistä sekä urheilijanakasvamista (ruokailun merkitys, palautuminen sekä psyykkinen valmennus), lajiharjoittelua toki unohtamatta. Tarkemmat lisätiedot löydät Suomen Olympiakomitean sivuilta.

Tenniksen yläkoululeiritys

Keväällä 2021 käynnistetään Vierumäellä ensimmäistä kertaa tenniksen yläkoululeiritys.

Toiminta on tarkoitettu tavoitteellisesti tennistä pelaaville, vuosina 2005-2007 syntyneille pojille ja tytöille. Leiri on suunnattu pelaajille, jotka tuntevat intohimoa tennistä kohtaan ja kokevat sen mahdolliseksi uravaihtoehdoksi urheilijan polullaan.

Toteutuksessa mukana Suomen Tennisliiton sekä Suomen Urheiluopiston lisäksi on Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Vierumäen toimipiste. Yhteistyössä mukana Päijät-Hämeen Urheiluakatemia sekä leiritykseen osallistuvien pelaajien koulut.

Yläkoululeirityksen lajivalmentajana keväällä 2021 toimii tenniksen lajipäällikkö Petja Nykänen (aloittaa 15.2.). Lisäksi valmennuksessa ja sen suunnittelussa ovat mukana Emma Laine sekä Harri Suutarinen.

Leirien ajankohdat

  • 1. leiri  14.-18.3.2021
  • 2. leiri 9.-13.5.2021

Leiritykset alkavat sunnuntaisin klo 14.30 ja päättyvät torstaisin klo 16.00.

Leirien sisältö

  • Koulu / opiskelu (jokaisen leiripäivän sisältöön kuuluu kouluun varattu jakso)
  • Elämänhallintataidot (arjenhallinta, psyykkinen, ravinto)
  • Urheilullinen kehittyminen

Hinta

Hinta 70€/hlö/vrk. Sisältää valmennuksen, majoituksen ja ruokailut (aamupala, lounas, päivällinen, iltapala).

Huomioitahan, että sitoudut lähtökohtaisesti kahteen leiriin, joten leirityksen kokonaishinta kevään aikana tulee olemaan noin 560€. Painavista ja erikseen ilmoitattavista syistä (lääkärintodistus/haasteet koulussa) leirin voi jättää väliin.

Osassa lajeista voimme periä lisämaksua mahdollisista lisäkustannuksista liittyen harjoitusolosuhteisiin. Näistä ilmoitamme etukäteen.

Haku ja hakulomake

Haku on tältä vuodelta päättynyt.