Siirry sisältöön

Vierumäen tenniskentät saivat uuden pinnoitteen

Vierumäen tenniskentät saivat uuden pinnoitteen

Vierumäki 16.6.2021

Vierumäen tenniskentät saivat uuden pinnoitteen


30.3.2021 KLO 12:54 VIERUMÄKI

Vierumäellä on nautittu helmikuun puolivälistä lähtien loistavista tennisolosuhteista, kun vanhat pinnoitteet saivat väistyä uuden tieltä. Samalla halli sai uuden värityksen ja ilmeen, joka leviää vähitellen koko Vierumäen toimintaan.

Tenniskenttien uusiminen on osa Vierumäen olosuhdeinvestointia, jossa tiloja kunnostetaan ja modernisoidaan vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Kenttien toimittajaksi valikoitui Unisport, joka toimii myös Tennisliiton virallisena olosuhdetoiminnan kumppanina. Noin kuukauden kestäneessä projektissa kaikki neljä alustaa vaihdettiin GreenSet Comfort -kentiksi ja samalla myös tilan lämmitysjärjestelmää uusittiin. Katso videolta, kuinka vanhat kentät muuntautuvat uuteen uskoon!

Kahdesta alustasta yhtenäiseen pelikokemukseen

Ennen uudistusta hallissa pelattiin kahdella eri alustalla, joiden peliominaisuudet erosivat paljon toisistaan. Vaikka eri alustat tennikseen kuuluvatkin, saman hallin eri alustat aiheuttavat päänvaivaa paitsi kilpailu- ja leiritoiminnalle myös harrastepelaajalle kentältä toiselle siirryttäessä.

Projekti alkoi kahden vanhan bolltex-kentän purulla. Lisäksi näiden kenttien pohjat hiottiin ja tasoitettiin, minkä jälkeen päälle asennettiin uusi kumijoustinkerros sekä pinnoite. Kaksi muuta kenttää olivat akryylipintaisia ja niiden pinnat hiottiin ennen uuden joustin- ja pintakerroksen asennusta. Vanhentuneet alustat saatiin yhdenmukaistettua kertaheitolla ja tenniksellä on huippuolosuhteet, joista pääsevät nauttimaan niin Vierumäen alueen harrastajat, tulevat tenniskurssilaiset kuin yhteistyökumppani Tennisliittokin.

Kentät kuin Grand Slamissa

Nyt Vierumäen kaikilla neljällä kentällä pelataan mm. Australian avoimista tutulla GreenSet-pinnoitteella. Pelatessa jalan alla tuntuva karhea akryylipinnoite on tismalleen sama kuin Melbournessa, mutta erona pro-kenttään on pinnoitteen alla käytetty 4mm kuminen joustokerros. Se tekee pelaamisesta miellyttävää ja jaloille armeliaampaa kuin täysin kova ja joustamaton alusta. Alkuvaiheessa kenttä on korostetun karhea ja hidas, mutta tasoittuu ajan mittaan pelituntien kertyessä.

Tervetuloa nauttimaan tenniksestä uudistetuilla huippukentillämme!