Siirry sisältöön

Edelläkävijyys syntyy osaamisyhteisöissä

Vierumäki alue ilmakuva

Vierumäki 1.2.2022

Vierumäen uuden strategian mukaisesti koulutuksen tavoite on olla oppimisen ja kehittymisen edelläkävijä kansallisesti ja kansainvälisesti.  Vaativan tavoitteen edellyttämää uutta rakennetta ja toimintatapaa on luotu viime syksyn aikana yhdessä Suomen Urheiluopiston, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun sekä yhteistyölajien opettajien ja asiantuntijoiden kanssa.

Keskeisenä ajatuksena on organisoitua kahden osaamisyhteisön kautta, joissa hyödynnetään monipuolisesti ja joustavasti eri tahojen osaamispääomaa. Urheilun osaamisyhteisössä sisältöinä ovat valmennusosaaminen sekä seura- ja järjestötoiminta. Liikunnan osaamisyhteisössä keskitytään hyvinvointiin ja liikkeen suunnitelmalliseen lisäämiseen vauvasta vaariin.

Liikunnan osaamisyhteisön valmentajana toimii Pekka Nikulainen, joka on ollut mukana kehitystyössä jo viime vuoden aikana. Uutena Urheilun osaamisyhteisön valmentajana aloittaa maaliskuun alusta Marko Viitanen. Molemmilla on pitkä kokemus urheilujärjestöistä sekä laajat verkostot. Vierumäki haluaa olla edelläkävijyyden lisäksi rakentava voima eri tahojen yhteispelissä. Haaga-Heliasta valmentajien työpareina ovat liikunnan osalta Outi Kangas-Korhonen ja urheilun puolelta Teppo Rantala.

Suomen Urheiluopiston rehtori Jukka Leivo tiivistää osaamisyhteisöjen roolia: ”Koulutus on aina ollut Vierumäen toiminnan ydintä. Maailma ympärillä muuttuu ja meidän on löydettävä uusia toimintatapoja, jotta voimme vastata sekä opiskelijoiden että toimintaympäristön tarpeisiin.  Uskon, että olemme yhdessä Haaga-Helian kanssa entistä houkuttelevampi
opiskelupaikka sekä haluttu yhteistyökumppani monille tahoille kuten lajilitoille tai vaikka kaupungeille ja kunnille”.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Teppo Rantala näkee osaamisyhteisöt luontevana jatkona aikaisempaan yhteispeliin Suomen Urheiluopiston kanssa: ”Uskon, että osaamisyhteisöjen kautta olemme yhdessä entistä parempia. Myös kansainvälinen toiminta on entistä tärkeämpää ja tutkimus-, kehitys-, ja innovaatiotoiminnalla luomme edelläkävijyyttä halutuilla osa-alueilla. Kuten urheilussa yleensä, niin mekin haluamme kehittyä joka päivä”.

Vierumäki on matkalla huipulle!

Kysy lisää osaamisyhteisöistä

Pekka Nikulainen, yhteisövalmentaja
Suomen Urheiluopisto
+358 400 387326
pekka.nikulainen@vierumaki.fi

Jukka Leivo, rehtori
Suomen Urheiluopisto
+358 40 706 6417
jukka.leivo@vierumaki.fi