Siirry sisältöön

Sinustako seuraava hieronnan huippuosaaja?

Hierojille

Blogitekstin on kirjoittanut Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelija Laura Kemppi.

Vierumäki 20.9.2021

Hierojia on koulutettu Vierumäellä jo lähes 30 vuoden ajan. Pitkät perinteet, alueen olosuhteet sekä innostava oppimisympäristö tarjoavat loistavan mahdollisuuden kehittyä vahvaksi alan ammattilaiseksi.

Opiskele huippujen opissa

Hierojan valmennusohjelmasta Vierumäellä vastaa Sanna Tiainen. Sanna on toiminut hierojana naisten jääkiekkomaajoukkueessa, joka on voittanut MM-hopeaa vuonna 2019 ja pronssia vuonna 2021 sekä olympiapronssia Pekingin olympialaisissa vuonna 2022. Valmennusohjelman kouluttajana toimii lisäksi myös toinen hieronnan opettaja sekä joukko Suomen Urheiluopiston ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun asiantuntijoita.

Kokemuksellista ja monipuolista oppimista

Koulutuksessa paneudutaan hierojan ammattitaidon opiskelun lisäksi muun muassa eri urheilulajien erityispiirteisiin, kinesioteippaukseen, triggerpistehierontaan ja lihaskalvokäsittelyyn. Koska Vierumäellä uskomme kokemukselliseen oppimiseen, pääsevät opiskelijat hiomaan taitojaan käytännön työharjoittelulla. Työharjoittelun avulla opiskelijat saavat varmuutta tekemiseensä, vievät oppimansa teorian käytäntöön ja pääsevät jopa solmimaan mahdollisia tulevia asiakassuhteita. Aiemmin esimerkiksi lähihoitajan tai liikuntaneuvojan tutkinnon suorittaneille on Vierumäellä tarjolla myös joustava monimuotokoulutus.

Tavoitteena tutkinto

Vuoden mittainen hierojan valmennusohjelma antaa valmiudet osallistua hieronnan ammattitutkinnon näyttöihin, joissa opiskelija osoittaa osaamisensa käytännön työtehtävissä. Kun näytöt on suoritettu hyväksytysti, opiskelija saa hieronnan ammattitutkinnon tutkintotodistuksen ja sen myötä luvan käyttää suojattua terveydenhuollon ammattinimikettä koulutettu hieroja. 

“Yhteistä kaikille hieronnan opiskelijoille on suuntautuneisuus hoitotyöhön.”

Hierojan valmennusohjelman opiskelijat tulevat hyvin erilaisista taustoista. Mukana on niin alanvaihtajia kuin lisäkoulutusta kaipaaviakin tai muuten vain ihmisläheisestä työstä kiinnostuneita ihmisiä. “Yhteistä kaikille hieronnan opiskelijoille on suuntautuneisuus hoitotyöhön”, kertoo Sanna Tiainen.

Vierumäen hierojakoulutus on myös loistava väylä verkostoitua liikunta- ja hyvinvointialan asiantuntijoiden kanssa. Tällä hetkellä valmennusohjelmassa mukana olevat opiskelijat ovat päässeet myös esimerkiksi opettajansa jalan jäljissä huoltamaan naisten jääkiekkomaajoukkueen pelaajia, jotka leireilevät aktiivisesti Vierumäellä. 

Miksi hakea juuri Vierumäelle hierojan valmennusohjelmaan?

Yksinkertaisimmillaan Vierumäellä kannattaa hakea opiskelemaan siksi, että meillä on loistavat puitteet, tyytyväinen asiakaskunta ja osaava henkilökunta. “Olemme myös ajan hengessä mukana eli hallitsemme hieronta-alan vallitsevat trendit”, vastaava opettaja  Sanna Tiainen toteaa. Vierumäeltä saat varmasti kaiken sen, mitä tarvitset hierojan uran käynnistämiseen ja sillä menestymiseen! 

Haku tammikuussa 2023 alkavaan koulutukseen on auki 30.9.2022 asti. Lue lisää ja hae mukaan tästä.

Kysyttävää? Ota yhteyttä:

Sanna Tiainen, hierojan valmennusohjelmasta vastaava opettaja
sanna.tiainen@vierumaki.fi
040 520 9761

Opintotoimisto
opintotoimisto@vierumaki.fi
045 7884 2891