Siirry sisältöön

Vierumäellä panostetaan luontoliikuntaan ja retkeilyyn

Luonto ja retkeily Hero

Vierumäki 16.6.2021

Vierumäellä panostetaan luontoliikuntaan ja retkeilyyn

8.2.2021 KLO 9:33 VIERUMÄKI

Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä on siirrytty uuteen vuoteen harjujen, metsien ja järvien kiilto silmissä. Uuden strategian myötä arvoksi nostettu luonto tulee näkymään alueella kehittyvänä luontoliikunnan palveluntarjontana sekä monipuolisena retkeilyreittiverkostona. Myös luontoliikunnan koulutustarjontamme laajenee.

Alueemme luontoliikunnan helmien, Lemmenharjun luontopolun sekä legendaarisen Opiston Kympin lisäksi tulemme jatkossa hyödyntämään entistä paremmin Vuolenkosken ja Heinolan välillä kulkevaa Juustopolkua. Alueen taukopaikkoja kunnostetaan retkeilijöiden käyttöön samalla, kun kehitämme reittimerkintöjä sekä reittitietojen saatavuutta niin verkkosivuillamme kuin Vierumäki Friends -sovelluksessakin.

Ensimmäisen kesänsä aikana suureen suosioon nousseet sähköavusteiset “läskipyörät” eli fatbiket jatkavat suosiotaan myös talvikäytössä. Talvipyöräilylle merkattu reitti mahdollistaa luonnosta nauttimisen myös ei-hiihtäville luontoliikunnan nauttijoille. Kevään 2021 aikana eFatbike-pyörien saatavuus paranee, kun lisäämme valikoimaamme pienempiä pyöriä. Kesäaikaan SUP-lautailu sekä kanoottimelonta täydentävät Vierumäen luontoliikunta-mahdollisuuksia pyöräilyn lisäksi.

Päijät-Hämeen luontokohteita sekä kulttuuriperintöä yhteen kokoava Salpausselkä Geopark -status tuo alueelle sen ansaitsemaa näkyvyyttä ja huomiota. Vierumäki onkin yksi geopuiston keskeisimmistä kohteista geologisesti merkittävän harjumaastonsa sekä rikkaan kulttuurihistoriansa ansiosta. Joko sinä olet tutustunut jääkauden perintönä muodostu-neeseen Lemmenharjun luontopolkuun?

Luentosaleista luontosaleihin Kehittyvien luontoliikunta- ja retkeilymahdollisuuksien lisäksi laajennamme Vierumäellä myös koulutustarjontaamme. Valtakunnallisesti kasvanut luontoliikunnan suosio lisää myös alan ammattilaisten tarvetta, johon pyrimme vastaamaan uusilla koulutustuotteilla. Luontoliikunnan ohjaamisen lisäksi koulutusta järjestetään myös seikkailukasvatuksen menetelmiin.

– Seikkailukasvatus tarjoaa ohjaajalle kokonaisvaltaisen ohjaamisen ja kohtaamisen mallin, jota hyödyntämällä on mahdollista edistää osallistujien vuorovaikutus- ja ongelman-ratkaisutaitoja sekä kehittää itsetuntemusta tunnetaitojen avulla, kertoo opettaja Paavo Heinonen.

Tutustu luontoliikunnan koulutuksiimme alla olevista linkeistä ja lähde kehittämään omaa osaamistasi luonnossa ohjaamiseen!
• Luontoliikunnan ohjaaja -koulutus
• Seikkailukasvatus nuorten ohjaustyössä -koulutus

Lisätietoja luontoalan kehitystoimenpiteistä ja koulutuksista Vierumäellä voit tiedustella:

Paavo Heinonen, opettaja
Luontoliikunta ja seikkailukasvatus
paavo.heinonen@vierumaki.fi
050 3028 154