Siirry sisältöön

Mika Anttosesta Vuoden Rehti Urheilija 2022

Vuoden rehti urheilija kuva 1

Vierumäki 19.12.2022

Teksti: Tahko Pihkala -seura
Kuvat: Suomen Urheiluopisto

Tahko Pihkala -seuran ja Suomen Kuvalehden jakama “Rehti Urheilija” -palkinto on myönnetty vuonna 2022 Keele Oy:n omistaja ja St1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttoselle. Vuodesta 1985 vuosittain jaettava palkinto on myönnetty urheilijalle, valmentajalle tai urheilujohtajalle, joka on osoittanut näkyvästi rehtiä urheiluhenkeä, kunnioittanut urheilun sääntöjä ja vaikuttanut esikuvana nuorison kasvatukseen.

Mika Anttonen on ensimmäinen Vuoden Rehti Urheilija -palkinnon saanut urheilun taustavaikuttaja

Anttonen on osallistunut vuosina 2020–2022 Suomen Urheiluopiston uudistamiseen. Paikka on uudessa kuosissaan saanut muun muassa Suomen paras matkailukohde -palkinnon. Lisäksi Anttonen on edistänyt Suomen Hiihtoliiton toimintaa 20 vuoden ajan ja tukenut vuosittain vähävaraisia jääkiekkojunioreita seurojen varustepörssien kautta.

Palkinnon luovuttivat 19.12.2022 Tahko Pihkala -seuran hallituksen puheenjohtaja Tuomo Jantunen ja hallituksen jäsen Mairit Pellinen Suomen Urheiluopiston ja Haaga-Helia ammattikorkekakoulun Vierumäen kampuksen yhteisessä valmistujaisjuhlassa.

Suomen Urheiluopisto perustettiin 95 vuotta sitten. Sen ideoijana ja perustajana oli urheilun näkijä ja liikunnan innovaattori Lauri ”Tahko” Pihkala. "Suomen Urheiluopisto on Suomen suurin urheilun valmennus- ja koulutuskeskus. Se on tärkeä paikka treenaavalle nuorisolle, mutta se on myös perheiden ja varttuneemman väen yhteinen harrastus- ja virkistyspaikka. Siksi tämä puheenjohtaja Anttosen tuki urheiluopistolle koetaan laajoissa liikuntapiireissä palkitsemisen arvoiseksi", sanoi liikuntaneuvos Tuomo Jantunen palkitsemistilaisuudessa. "Olisihan tämä 'Tahkon rakkain lapsi' joutunut ylipääsemättömiin vaikeuksiin ilman Mika Anttosen osallistumista pelastustalkoisiin", Jantunen tiivistää.

Mika Anttoselle urheilu ja liikunta ovat sydämenasioita. "Tuen liikuntaa ja urheilua, jotta se saisi lapsia ja nuoria liikkumaan. Urheilun pitäisi olla edelläkävijä ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion kunnioittamisessa", Anttonen kiteyttää.

Vuoden Rehti Urheilija -palkinto jaettiin perinteikkäässä tutkintojen päätösjuhlassa Vierumäellä.