Hanke- ja kehittämistoiminta
Kehittäminen Vierumäellä
Vierumäellä on vahva tahto kehittyä ja kehittää. Hankkeet ovat oivallinen keino edistää uusien toimintamallien ja asiakaslähtöisten palveluiden kehittämistä huomioiden toimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia sekä esiin nousseita kehittämistarpeita. Hanketoiminnalla kehitämme laaja-alaisesti myös ammatillista koulutusta. Yhdessä asiantuntijaverkostojen ja hankekumppaneidemme kanssa kokeilemme rohkeasti erilaisia toimintatapoja ja uudistamme oppimisympäristöjämme.
Hankeyhteistyöhön Vierumäen kanssa
Vierumäen strategian mukaisesti tahtotilamme on olla oppimisen ja kehittymisen edelläkävijä kansallisesti ja kansainvälisesti. Teemme monipuolista hankeyhteistyötä eri tahojen kanssa, ja olemme avoimia uusille verkostoille. Teemme tiiviisti yhteistyötä myös opiskelijoiden kanssa ja Vierumäellä onkin mahdollista toteuttaa työelämäjaksoja sekä opinnäytetöitä.
Kiinnostuitko hankeyhteistyöstä?
Ota yhteyttä!
Minna Tuominen
kehittämispäällikkö
+358 50 433 3316
minna.tuominen@vierumaki.fi
Käynnissä olevat hankkeet
-
Opintoseteliavustus kohdennetaan työttömille ja maahanmuuttajataustaisille henkilöille käytettäväksi koulutuskeskuksen yleisen vapaan sivistystyön kursseilla hankesuunnitelmassa määritellyn kurssitarjottimen mukaisesti.
Tavoitteena on vahvistaa yksilön liikunnallisen elämäntavan aloittamista tai sen ylläpitämistä kursseilla toteutettavien liikunta-aktiviteettien avulla. Tavoitteena on lisäksi edistää kohderyhmien hyvinvointia ja työkykyä sekä matalan kynnyksen liikuntaelämysten kautta tukea maahanmuuttajien kotouttamista ja integraatiota yhteiskuntaan.
Toteutusaika
1.8.2024-31.8.2025
Hankkeen rahoittaja
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Yhteyshenkilö
liikuntakoordinaattori Eveliina Laaksonen
+358 45 7884 2522
eveliina.laaksonen@vierumaki.fi -
Hankkeessa rakennetaan liikunnan ja urheilun datakatalogijärjestelmä, johon kootaan ja jatkossa päivitetään asiantuntijoiden eri muodoissa tuottama digitaalinen asiantuntijasisältö.
Hankkeen tavoitteena on:
Liikunnan ja urheilun digitaalisen tietovarannon (ns. datakatalogijärjestelmä) kehittäminen
Digitaalisen tietovarannon päivittämiseen ja hyödyntämiseen osallistuvan asiantuntijaverkoston muodostaminen (koulutusorganisaatioiden osallistuminen)
Digitaalista tietovarantoa hyödyntävän palvelualustaverkoston muodostaminen ja kehittäminen
Tuloksena syntyy uusi liikuntaan, hyvinvointiin ja urheiluun keskittyvä, systemaattisesti päivittyvä ja kehittyvä digitaalinen tietovaranto (datakatalogijärjestelmä) ja sitä hyödyntävä, erilaisten palveluratkaisujen ekosysteemi, johon kuuluvat niin sisällön kehittämiseen osallistuvat organisaatiot, kuin myös sitä hyödyntävät palvelualustat. Datakatalogijärjestelmän kautta voidaan myös entistä paremmin tukea eri asiakasryhmiä ja loppukäyttäjiä liikkumisen, hyvinvoinnin ja suorituskyvyn kehittämisessä kumppanialustojen kautta.
Toteutusaika
1.8.2024 - 31.1.2026
Hankkeen rahoittaja
Euroopan aluekehitysrahasto
Yhteyshenkilö
urheilun osaamisyhteisön asiantuntija Ali Kangas-Hynnilä
+ 358 45 788 42726
ali.kangas-hynnila@vierumaki.fi -
Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelma tarjoaa opiskelijoille ja henkilöstölle mahdollisuuksia kansainvälistymiseen ja rahoitusta opiskeluun, harjoitteluun tai kouluttautumiseen ulkomailla.
Toteutusaika:1.6.2024–31.8.2025
Hankkeen rahoittaja:
Opetushallitus
Yhteyshenkilö:kv-koordinaattori Emilia Rantanen
+358 45 788 42558
emilia.rantanen@vierumaki.fi -
Hankkeen tavoitteena on:
Tuottaa, kehittää ja pilotoida uusia, ikäihmisille suunnattuja liikunnallista elämäntapaa ja terveyttä edistäviä palveluita vst-kurssitarjontaan. Tavoitteena on kannustaa ja motivoida ikääntyneitä löytämään liikkumisen tapoja ja muotoja, joita voi hyödyntää kurssien jälkeen arjessa.
Kouluttaa vertaisohjaajia tukemaan senioreiden hyvinvointia
Pilotoida kuuden kuukauden hyvinvointipolku, jossa tavoitteena on liikuntaneuvonnan avulla luoda ihmiselle uusia hyvinvointia lisääviä päivittäisiä toimintatapoja liikuntaan, ravintoon ja palautumiseen liittyen.
Hankkeen toimilla vastataan avustukselle asetettujen tavoitteiden toteutumista: liikunnallisen elämäntavan yleistymistä, liikunnan yhdenvertaista saavutettavuutta, sekä osallistumisen ja osallisuuden lisäämistä liikunnan avulla. Erityisenä kohderyhmänä ovat seniorit, joille liikunnalla on erityisen suuri välineellinen arvo toimintakyvyn ja elämänlaadun ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.
Toteutusaika:1.7.2023 – 30.6.2024
Hankkeen rahoittaja:
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Yhteyshenkilö:
Liikuntapalvelupäällikkö Heidi Hyttinen
+358 50 371 7422
heidi.hyttinen@vierumaki.fi -
Hankkeen keskeinen tavoite on tukea ammatillisen koulutuksen järjestäjien digikyvykkyyden pitkäjänteistä kehittämistä ja luoda valmiuksia valtakunnallisesti laajan yhteistyöverkoston muodostumiselle. Hankkeessa jalkautetaan ja juurrutetaan vuosina 2022 ja 2023 ammatillisen koulutuksen järjestäjien eri verkostohankkeissa syntyneitä tuotoksia ja toimintatapoja koko ammatillisen koulutuksen kenttään.
Hankkeen työpaketit ovat:
TP1. Digikyvykkyys osaksi toimintaa
TP2. Digikyvykkyyden keskeiset kokonaisuudet
TP3. Digikyvykkyyttä tukevien materiaalien hallinta
TP4. Digikyvykkyyden jatkokehitys ja verkoston ylläpito ja kehittäminen
Avustuksen myöntää Opetus- ja kulttuuriministeriö ja se on osa Ammatillisen koulutuksen Strategiarahoitusta vuodelle 2024. Hanke toteutetaan verkostohankkeena, ja sitä hallinnoi Espoon Seudun koulutuskuntayhtymä Omnia.
Toteutusaika
1.1.-31.12.2024
Hankkeen rahoittaja
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Yhteyshenkilöt
urheilun osaamisyhteisön asiantuntija Ali Kangas-Hynnilä
+358 45 788 42726
ali.kangas-hynnila@vierumaki.fikehittämispäällikkö Minna Tuominen
+358 50 433 3316
minna.tuominen@vierumaki.fi -
Hankkeessa laaditaan strategisen ja pedagogisen johtamisen toimintamalli verkostokehittämistä ja yhteisoppimista hyödyntäen. Hankkeen kehittämiskokonaisuudet ovat:
Pedagogiikan ja asiakkuuksien johtaminen
Laadunhallinnan ja -johtamisen osaaminen
Osaamisen ja henkilöstön johtaminen
Tulevaisuus ja visionäärinen johtaminen
Hankkeessa kehitetään johtamis- ja pedagogista osaamista organisaation eri tasoilla, kartoitetaan koulutuksen järjestäjien hyödyntämien tietojen kattavuutta ja laatua sekä kehitetään tiedon tuotantoon ja pedagogiikkaan liittyviä prosesseja ja toimintamalleja. Hankkeessa rakennetaan yhteistyötapojen työelämäpalveluiden uudistuksen (TE24) paikallistenvalmistelijoiden kanssa sekä vahvistetaan työelämäyhteistyötä.
Avustuksen myöntää Opetus- ja kulttuuriministeriö ja se on osa Ammatillisen koulutuksen Strategiarahoitusta vuodelle 2024. Hanke toteutetaan verkostohankkeena, ja sitä hallinnoi Turun kaupunki.
Toteutusaika
1.1.-31.12.2024
Hankkeen rahoittaja
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Yhteyshenkilö
kehittämispäällikkö Minna Tuominen
+358 50 433 3316
minna.tuominen@vierumaki.fi -
Hankkeen lähtökohtana on kehittää oppilaitoksen oppimisen tuen prosesseja ja toimintamalleja sekä selkeyttää eri työtehtävissä toimivien rooleja tiivistäen yhteistyötä mm. erityisopettajan, muun opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä opiskelijahuoltopalveluiden kesken. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa opiskelijoiden hyvinvointia ja parantaa heidän edellytyksiään toisen asteen tutkinnon suorittamiseen.
Hankkeen toimenpiteet ovat:
Kehitetään opintojen henkilökohtaistamista niin, että kaikki opiskelijat saavat lain edellyttämät henkilökohtaiset suunnitelmat sekä riittävän ja oikea-aikaisen ohjauksen niin lähiopetuksessa kuin työssäoppimisen jaksoilla.
Kehitetään ja tiivistetään yhteistyötä erityisopettajan ja eri tutkinnon osien opettajien sekä muun ohjaushenkilöstön välillä siten, että roolit, tehtävänkuvat ja toimintamallit ovat kaikille selkeät. Vahvistetaan oppilaitoksen toimintakulttuuria kehittämällä henkilöstön osaamista erityisessä tuessa.
Pedagogisten tukitoimien kehittäminen liikunnan ammattitutkinnoissa. Toimintamallien luomisessa kiinnitetään erityistä huomiota aikuisopiskelijoiden moninaisiin oppimisvalmiuksiin ts. erilaisiin tapoihin ja menetelmiin oppia ja osoittaa omaa osaamistaan.
Kehitetään tuen malleja kaksoistutkintolaisille sekä väyläopinnoissa yhdessä yhteistyötahojen kanssa.
Hanketta rahoittaa Opetushallitus ja se on osa hallitusohjelman mukaista lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen oppimisen tuen kehittämisohjelmaa.
Toteutusaika
1.1.2024 – 30.6.2025
Hankkeen rahoittaja
Opetushallitus
Yhteyshenkilö
opinto-ohjaaja Mari Luokkanen
+358 45 7884 2648
mari.luokkanen@vierumaki.fi -
Hankkeessa kehitetään sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan ammattilaisten sekä tulevien ammattilaisten liikuntaosaamista monialaisena yhteistyönä. Toisena tavoitteena on vahvistaa liikuntaneuvonta- ja elintapaohjausta toteuttavien ammattilaisten asiakkaiden kohtaamista ja vuorovaikutustaitoja sekä liikkumisen edistämistä osana hyvinvoinnin edistämistä.
Hankkeessa rakennetaan yhteinen lähestymistapa kokonaisvaltaisen liikkumiskokemuksen ohjaamiseen. Tässä lähestymistavassa yhdistyvät sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan osaaminen elämyspedagogiikkaan ja kokemukselliseen oppimiseen. Hankkeessa mukana olevien osallistujien kanssa yhdessä lähdetään tutkimaan heidän omia asenteita, mielikuvia sekä suhdetta liikkumiseen sekä kehitetään työkaluja liikkumisen edistämiseen sekä harjoitellaan niiden käyttöä huomioiden eri alojen omat toimintaympäristöt.
Hankkeen tuloksena syntyy SOTELI-alan yhteinen koulutus liikkumisen edistämiseen, jota voidaan tarjota eri oppilaitoksissa ja eri asteilla.
Verkostohankkeen toteuttajat ovat: Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen yksikkö (hallinnoija), LAB ammattikorkeakoulu, Outward Bound Finland Ry ja Suomen Urheiluopisto.
Toteutusaika
1.1.2024 – 31.3.2026
Hankkeen rahoittaja
Euroopan sosiaalirahasto ESR+
Yhteyshenkilö
opettaja Paavo Heinonen
+358 503 028 154
paavo.heinonen@vierumaki.fi -
Hankkeen tavoitteena on:
Urheilun osaamisen valtakunnallinen kehittäminen ja laajan verkoston tavoitteellinen edistäminen.
Valmennuskeskuksen pääyhteistyölajien ja muiden kumppanilajien valmennusprosessien, kaksoisuran ja osaamisen kehittäminen.
Alueellisesti Suomen Urheiluopiston tavoitteena on yhteistyön tiivistäminen Päijät-Hämeen urheiluakatemian kanssa alueellisen valmennusosaamisen kehittämiseksi akatemian painopiste- ja kehityslajeissa. Tuloksena valmennusosaamisen ja sitä kautta lajitoiminnan kehittyminen.
Tavoitteena on lisäksi luoda esimerkki, jota voi hyödyntää maanlaajuisesti. Koulutuksen kehittämisprosesseja tehdään usean eri lajin kanssa. Useimmat näistä liittyvät myös huippu-urheilun kontekstiin.
Toteutusaika
1.2.2024 – 31.1.2025
Hankkeen rahoittaja
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Yhteyshenkilö
urheilun osaamisyhteisön valmentaja Marko Viitanen
+358 45 139 3800
marko.viitanen@vierumaki.fi -
Hankkeessa kehitetään pedagogisia malleja ja oppimateriaaleja vieraskielisen ammatillisen opetuksen, monipuolisten oppimisympäristöjen ja toimintamallien kehittämiseksi ja hyödyntämiseksi. Lisäksi parannetaan kotimaisten kieltenopetuksen tarjontaa ja laatua ja kootaan/tuotetaan selkokielistä materiaalia. Hankkeessa kehitetään myös vieraskielisten opiskelijoiden osaamisen tunnistamisen menetelmiä sekä työpaikkaohjaajien kielitietoisuutta ja monikulttuurisuusosaamista.
Hanke koostuu viidestä teemoitetusta työpaketista, joihin hankkeen osatoteuttajat (62 oppilaitosta) osallistuvat kehittäjinä. Teemat ovat:
Vieraskielinen opintotarjonta ja englanninkieliset yhteiset tutkinnon osat
Kotimaisten kielten oppiminen ja kielitaidon kartoittaminen
Osaamisen tunnistamisen keinot
Oppimisen tuen mallit ja toimintaympäristöt
Työelämän monimuotoisuuden tukeminen.
Suomen Urheiluopisto osallistuu työpakettien 1 ja 5 toimintaan.
Avustuksen myöntää Opetus- ja kulttuuriministeriö ja se on osa Ammatillisen koulutuksen Strategiarahoitusta vuodelle 2024. Hanke toteutetaan verkostohankkeena, ja sitä hallinnoi Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä.
Toteutusaika
1.1.-31.12.2024
Hankkeen rahoittaja
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Yhteyshenkilö
kv- ja hanketoiminnan koordinaattori Emilia Rantanen
+358 45 788 42558
emilia.rantanen@vierumaki.fi -
Hankkeen tavoitteena on opiskelijoiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen, yhteisöllisen opiskeluhuollon toimintamallien kehittäminen sekä moniammatillisen yhteistyön vahvistaminen. Kaiken kehittämistoiminnan keskiössä on opiskelija. Hankkeessa jatketaan myös edellisellä valtionavustuksella aloitettuja toimenpiteitä.
Hankkeen toimenpiteet ovat:
Opiskelijoiden mielenterveyden tukeminen ja oppilaitoksen yhteisöllisyyden vahvistaminen,
Opiskelu- ja työkyvyn ylläpitäminen,
OHR toimintamallien ja menetelmien kehittäminen,
Kiusaamisen vastainen toiminta, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo
Yhteistyön lisääminen alueen muiden toimijoiden kanssa.
Toteutusaika
1.1.2024 – 31.7.2025
Hankkeen rahoittaja
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Yhteyshenkilöt
erityisopettaja Heidi Vironen
+358 45 7885 0117
heidi.vironen@vierumaki.fiopinto-ohjaaja Mari Luokkanen
+358 45 7884 2648
mari.luokkanen@vierumaki.fi
Vuonna 2024 päättyneet hankkeet
-
Hankkeen tavoitteena on edistää ja ylläpitää opiskelijoiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Korona-ajan mukanaan tuomat mielenterveyden ja liikkumattomuuden haasteet näkyvät oppilaitoksen arjessa. Hankkeen toimenpiteillä vahvistetaan oppilaitoksen yhteisöllisyyttä, tuodaan liikettä oppitunneille ja vapaa-ajalle sekä vahvistetaan opiskelijoiden osallisuutta. Toimenpiteet ovat: 1) opiskelijoiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen, 2) taukoliikuntamalli, 3) kampusliikuntamallin rakentaminen 4) kampustapahtumat opiskelijoiden itsensä suunnittelemana ja toteuttamana ja 5) opiskelijoiden yhteisen tilan - Tahkon tallin yhteisöllisen toiminnan edelleen kehittäminen.
Toteutusaika
1.12.2022–30.4.2024
Hankkeen rahoittaja
Etelä-Suomen aluehallintovirasto / Opetus- ja kulttuuriministeriö
Yhteyshenkilö
kehittämispäällikkö Minna Tuominen
minna.tuominen@vierumaki.fi -
Hankkeen tavoitteena on parantaa koulutuksen järjestäjien tietotuotannon prosesseja (prosessien mittaaminen, arviointi ja kehittäminen), tiedon analysointikykyjä sekä kykyä käyttää tietoa päätöksenteon tukena. Tavoitteena on myös parantaa koulutuksen järjestäjien kansallisia indikaattori- ja tilastotietoja hyödyntävien ratkaisujen käyttöä operatiivisen toiminnan ja kehittämisen tukena sekä lisätä tieto-ohjautuvaa toimintakulttuuria organisaatioissa eri tasoilla ja kehittää henkilöstön osaamista tietojohtamisen alueella.
Hanke koostuu viidestä teemoitetusta työpaketista, jotka ovat: 1) tietojohtamisen prosessit ja osaaminen, 2) tiedon tuottaminen tiedon tarpeen näkökulmasta, 3) tiedon laadun varmistaminen järjestelmissä, 4) HOKSien laadun ja tiedon oikeellisuuden parantaminen sekä 5) ammatillisen koulutuksen tietojohtamisen kohdearkkitehtuurin kuvaaminen.
Avustuksen myöntää Opetus- ja kulttuuriministeriö ja se on osa Ammatillisen koulutuksen Strategiarahoitusta vuosille 2022-2023. Hanke toteutetaan laajana, 76 oppilaitoksen verkostohankkeena, ja sitä hallinnoi Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia.
Toteutusaika
1.8.2022–30.4.2024
Hankkeen rahoittaja
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Yhteyshenkilö
kehittämispäällikkö Minna Tuominen
+358 50 433 3316
minna.tuominen@vierumaki.fi
Vuonna 2023 päättyneet hankkeet
-
Hankkeen tavoitteena on kehittää uusia toimintamalleja ja liiketoimintaa liikkumiseen ja urheiluun keskittyvien digitaalisten ratkaisujen ympärille. Hankkeen aikana pyritään yhdistämään olemassa olevat digitaaliset ratkaisut ja sovellukset Vierumäen tuottamiin liikunta- ja urheilusisältöihin erilaisten kohderyhmien tarpeita tukevaksi palvelukokonaisuudeksi. Koronan vaikutuksista johtuen harrastaminen on entisestään polarisoitunut ja hankkeessa pyritäänkin digitaalisten alustapalveluiden avulla innostamaan ja ohjaamaan omaehtoisen liikunnan harrastamista ja myös tavoitteellista urheilutoimintaa laaja-alaisesti elinkaaren eri vaiheissa.
Samalla kun hankkeen aikana haetaan ratkaisuja yleisesti lasten ja nuorten liikkumisen lisäämiseen mm. pelillistämisen keinoin, niin tavoitteena on myös hyödyntää ja kehittää digitaalisia työkaluja ja sisältöjä tavoitteellisesti urheilevien arjessa. Palvelukokonaisuuksien hyödyntämisestä syntyvällä tiedolla voidaan jatkossa edelleen kehittää valittujen alustojen toiminnallisuuksia ja sisältöjä ja lisätä siten ratkaisujen vaikuttavuutta eri kohderyhmän arjessa.
Hanketta rahoitetaan osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.
Toteutusaika
1.11.2022–31.8.2023
Hankkeen rahoittaja
Uudenmaan liitto/Päijät-Hämeen liitto
Yhteyshenkilö
projektipäällikkö, urheilun osaamisyhteisön asiantuntija Ali Kangas-Hynnilä
+ 358 45 788 42726
ali.kangas-hynnila@vierumaki.fi -
The overall objective of the project is to create a European Coach Developer Academy - ECDA, aiming to promote a Coach Developer framework dissemination in Europe, in order for the all EU member states implement in their national sport structures, the CD concept, with a homogeneous CD Framework Book, to especially support teaching standards for facilitation and team management. For this coach developer framework dissemination, is also planned, to concede an online European CD Academy Platform - ECDA Platform - with online tools, information, courses, programs and help, creating a collaboration network, for the EU National organizations.
Project partners: 1) European Paralympic Committee, EPC – Austria (Leader), 2) International Council for Coaching Excellence, ICCE – UK, 3) Sport Ireland Coaching, SIC – Ireland , 4) Lisbon Athletics Association, AAL – Portugal, 5) Croatian Paralympic Committee, CPC – Croatia , 6) The Sport Institute of Finland, TSIF – Finland and 7) Institute of Sport – National Research Institute, IS-NRI – Poland.
Time of implementation:
1.1.2021 – 31.3.2023Co-funded by
Erasmus+ Programme -
Tavoitteena on kehittää urheiluseurojen, erityisesti puheenjohtajien ja hallitusten jäsenten hallitustyöskentelyosaamista, osana vapaan sivistystyön koulutusta. Hankkeessa kehitetään ja kokeillaan koulutusmuotoa, jonka avulla urheiluseurat ja yhdistykset 1) kehittävät hallitustyöskentelyään vapaaehtoiselle yhteisölle sopivan hyvän hallintotavan sekä uuden lainsäädännönmukaisesti, 2) oppivat suunnittelemaan hallituksen kokoonpanon, roolituksen ja työn organisoinnin, 3) oppivat seuraamaan yhdistyksen taloutta ja ennakoimaan talouden haasteita, 4) oppivat strategista ajattelua ja strategian laadintaa sekä 5) hallituksen jäsenet tunnistavat vastuut ja velvollisuudet.
Hanke toteutetaan yhteistyössä Hämeen Kauppakamarin kanssa.
Toteutusaika
1.7.2022–30.6.2023
Hankkeen rahoittaja
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Yhteyshenkilö
Johtamisen kouluttaja Pertti Pohjola
+358 405 474 466
pertti.pohjola@vierumaki.fi -
Kestävän kehityksen ja vihreän siirtymän kehittämisohjelmalla (2022–2023) vahvistetaan ammatillisen koulutuksen siirtymä kohti hiilineutraaliutta ja kestävää tulevaisuutta. Kehittämishankkeen toimenpiteillä edistetään kokonaisvaltaisesti Vierumäen alueen kestävää kehitystä ja vastuullisuutta.
Keskeisinä kehittämiskohteina ovat henkilöstön sitouttaminen ja osaamisen kehittäminen sekä oppimisympäristöjen ja työelämässä oppimisen kehittäminen). Opiskelijoiden ja henkilöstön ilmastotietoisuutta kasvatetaan hiilijalanjälkeä mittaamalla.Kaikessa kehittämistoiminnassa huomioidaan myös sosiaalinen, kulttuurinen ja taloudellinenkestävyys.
Toteutusaika
1.1.2022–31.12.2023
Hankkeen rahoittaja
Opetushallitus
Yhteyshenkilö
opettaja Hannele Kaperi
hannele.kaperi@vierumaki.fi -
Hankkeen tavoitteena on luoda ammatillisen koulutuksen järjestäjille digitaalisen johtamisen ja osaamisen kehittämiskokonaisuus, joka sisältää osaamisen kehittämisen polun sekä koulutuskokonaisuudet koulutuksen johdolle, hallintohenkilöstölle sekä opetus- ja tukihenkilöstölle. Kehittämiskokonaisuuden tavoitteena on edistää suunnitelmallisesti koulutuksen järjestäjien digitalisaatiota digikyvykkyyskyselyn teemojen mukaisesti.
Kehittämisteemat ovat: 1) digitalisaation johtaminen osana organisaation strategiaa, tavoitteita ja tehtävää, 2) henkilöstön osaamisen johtaminen ja kehittäminen, 3) digitaalisen infrastruktuurin kehittäminen, 4) verkostoituminen – jakamisen ja yhteisöllisyyden kulttuuri, 5) opetuksen ja oppimisen johtaminen sekä pedagogiikka, 6) digitalisuuden hyödyntäminen oppimisen ohjauksessa ja tuessa sekä edistymisen seurannassa, 7) oppijoiden digitaalisen osaamisen varmistaminen ja kehittäminen sekä 8) digitaalisten sisältöjen hyödyntäminen osana opetusta ja oppimista.
Avustuksen myöntää Opetus- ja kulttuuriministeriö ja se on osa Ammatillisen koulutuksen Strategiarahoitusta vuosille 2022-2023. Hanke toteutetaan laajana, 77 oppilaitoksen verkostohankkeena, ja sitä hallinnoi Työtehoseura ry.Toteutusaika
1.8.2022–31.12.2023Hankkeen rahoittaja
Opetus- ja kulttuuriministeriöYhteyshenkilö
kehittämispäällikkö Minna Tuominen
+358 50 433 3316
minna.tuominen@vierumaki.fi -
Hankkeen tavoitteena on yhteisöllisen opiskeluhuollon toimintamallien kehittäminen, moniammatillisen yhteistyön vahvistaminen sekä opiskelijoiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen. Erityistä huomiota kiinnitetään liikunnanohjauksen perustutkinnon opiskelijoihin, jotka opiskelevat ja asuvat kampusalueella.
Hankkeen toimenpiteet ovat: 1. Opiskelijoiden osallistumis- ja vaikuttamistoiminnan kehittäminen, 2. Yhteisöllinen oppilaitos – aikuinen läsnä nuorten arjessa, 3. Opiskeluhuoltoryhmän toiminnan edelleen kehittäminen ja 4. Kiusaamisen vastainen toiminta, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo.
Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä oppilaitoksen moniammatillisen opiskelijahuoltoryhmän kanssa.
Toteutusaika
1.1.–31.12.2023
Hankkeen rahoittaja
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Yhteyshenkilö
erityisopettaja Heidi Vironen
heidi.vironen@vierumaki.fiOpinto-ohjaaja Mari Luokkanen
+358 45 7884 2648
mari.luokkanen@vierumaki.fi -
Kehittämisen painopisteet ovat:
valmentajakouluttajien kouluttaminen ja lajiliittojen koulutusprosessien yhteiskehittäminen, valtakunnallisen valmennusosaamisen koordinaation tukeminen
huippu-urheilijoiden valmentajien ja huippuvaiheen johtajien osaamisen lisääminen ja
pääpainopistelajien huippuvaiheen valmennustiimien, lajiakatemiatoiminnan ja huippu-urheilijan terveyshaasteisiin kohdistuvan osaamisen kehitys.Toteutusaika:
1.2.2023 – 31.1.2024
Hankkeen rahoittaja:
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Yhteyshenkilö:
Urheilun osaamisyhteisön valmentaja Marko Viitanen
+358 45 139 3800
marko.viitanen@vierumaki.fi
Vuonna 2022 päättyneet hankkeet
-
Hankkeen tarkoituksena on urheiluseurojen lasten ja nuorten toiminnan uudistaminen houkuttelevaksi ja vetovoimaiseksi. Hankkeessa kehitetään ja kokeillaan koulutusmuotoa, jonka avulla urheiluseurat: a) saavat takaisin koronan aikana seuratoiminnasta luopuneita lapsia ja nuoria, b) löytävät uusia lasten ja nuorten kohderyhmiä, c) oppivat tuotteis-tamaan ja uudistamaan omaa tarjoamaa, d) oppivat kehittämään omaa varainhankintaa ja sen eri toteutustapoja, e) uu-distavat toimintatapojaan vastuullisesti ja rakentavat yhteisöllisyyttä sekä f) oppivat yhdessä kuntien kanssa yhteistyötä.
Toteutusaika:
1.6.2021–30.6.2022
Hankkeen rahoittaja
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Yhteyshenkilö:Seuraosaamisen kehittäjä Ali Kangas-Hynnilä
+358 45 788 42726
ali.kangas-hynnila@vierumaki.fi -
Hankkeessa luodaan edellytykset turvalliselle oppimisympäristölle sekä edistetään opiskelijoiden ja opetushenkilöstön psyykkistä ja sosiaalista turvallisuutta. Turvallisuuskulttuuri huomioidaan laaja-alaisesti fyysisenä, psyykkisenä, sosiaalisena ja pedagogisena kokonaisuutena. Lisäksi kehitetään opiskelijoiden työelämän turvallisuusosaamista siten, että he osaavat toimia työelämässä oppimisen jaksoilla turvallisuuskäytäntöjen ja -määräysten mukaisesti ja kokevat olonsa turvalliseksi työpaikalla.
Korona-ajan myötä yleistyneet digitaaliset oppimisympäristöt, etäopiskelu ja -työskentely haastavat oppilaitokset huomioimaan ja varmistamaan turvallisuuden myös näissä konteksteissa. Hankkeessa kehitetään toimintamalleja ja osaamista siten, että etäopiskelun ja etätyöskentelyn turvallisuuteen liittyvät käytännöt ja ohjeet ovat tiedossa ja kaikkien saatavilla.
OikeusOsata Turva on kahdeksan ammatillisen oppilaitoksen verkostohanke ja sitä hallinnoi Etelä-Savon Koulutus Oy ESEDU.
Hankkeen tuotoksia
Oppilaitosturvallisuuspeli
Tutustu hankkeen tuloksena syntyneeseen oppilaitosturvallisuuspeliin tästä. Jos haluat pelata peliä kampuksella, kirjaudu sisään koodilla DF9D66
Oppilaitosturvallisuussivusto
Tutustu Vierumäen kampuksen turvallisuussivuun tästä.
Toteutusaika
1.1.2021–31.10.2022
Hankkeen rahoittaja
Opetushallitus
Yhteyshenkilö:
Projektiasiantuntija Iina Mannonen
+358 504 100 253
iina.mannonen@vierumaki.fi -
Strategiarahoituksen toimenpiteet keskittyvät koulutuksen järjestäjän tieto-osaamisen parantamiseen. Hankkeessa kehitetään tiedonhallintamallia vastaamaan olennaisen tiedon hallinnan tarpeita, mm. ennakointitieto, rahoitusmittarit, palautetieto, laadunhallinta, pedagoginen johtaminen, oppimistulokset, henkilöstöasiat.
Erityisesti kiinnitetään huomiota opiskelijahallintojärjestelmästä sekä erilaisten tiedonkeruiden kautta valtakunnallisiin tietovarantoihin siirtyvän tiedon oikeellisuuteen. Lisäksi hankkeessa kehitetään tiedonhallinnan sekä mittareiden seurannan ja toiminnan tueksi tiedon visualisointia PowerBI-ohjelmalla.
Toteutusaika:1.6.2021–31.12.2022.
Rahoittaja:
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Yhteyshenkilö:
Koulutussuunnittelija Anna Tiikkaja
+358 400 743032
anna.tiikkaja@vierumaki.fi -
Pedagogisen johtamisen ja palvelujen johtamisen kehittämisen tarve nousee Suomen Urheiluopiston syksyllä 2020 uudistetusta strategiasta ja sen toimeenpanosta. Hankkeen tavoitteena on viedä strategian tavoitteita käytäntöön ja luoda Vierumäelle oppivan organisaation malli.
Pilottikohteena on urheilun osaamiskeskusmallin konseptointi. Hankkeessa luodaan lisäksi palvelumuotoilun keinoin uusien koulutustuotteiden rakentamiseen yhtenäinen malli, jolla varmistetaan koulutustuotteiden entistä tasalaatuisempi ja tehokkaampi suunnittelu ja tuottaminen.
JOPEDA on kuuden ammatillisen oppilaitoksen verkostohanke ja sitä hallinnoi Etelä-Savon Koulutus Oy ESEDU.
Toteutusaika:
1.1.2021–30.6.2022 .
Hankkeen rahoittaja:
Opetushallitus
Yhteyshenkilö:
Yhteisövalmentaja Pekka Nikulainen
+358 4003 87326
pekka.nikulainen@vierumaki.fi -
Hankkeen tavoitteena on lisätä oppimisympäristöjen monimuotoisuutta verkossa tapahtuvan oppimisen avulla ja työpajatoiminnalla sekä löytää ratkaisuja opiskelijan yksilölliseen opintopolkuun. Kehittämistyön lähtökohtana on tarpeet tarjota vahvempaa tukea perustutkinto-opiskelijoille, joilla on erilaisia tuen tarpeita, esimerkiksi erityisen tuen opiskelijat tai opiskelijat, joilla on rästissä olevia yhteisten tutkinnon osien (yto) opintoja.
Verkko-opintojen ja työpajatyöskentelyn lisääminen mahdollistaa nykyistä joustavampia mahdollisuuksia suorittaa yto-opintoja. Lisäksi toimenpiteillä vahvistetaan ammatti- ja erikoisammattitutkintojen yto-osaamista.
Hankkeessa on mukana laaja, 18 ammatillisen oppilaitoksen verkosto, ja hanketta koordinoi Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksia.
Toteutusaika:
1.1.2020–30.6.2022
Hankkeen rahoittaja:
Opetushallitus
Lue lisää Perusteista poluille -hankkeesta täältä!
Yhteyshenkilö:
Opinto-ohjaaja Mari Luokkanen
+358 45 7884 2648
mari.luokkanen@vierumaki.fi -
Hankkeen tavoitteena on suunnitella ja pilotoida työelämässä oppimisen palveluprosessi erityisesti tavoitteellisesti valmentautuvien urheilijoiden sekä ammatillisen koulutuksen käyneiden alanvaihtajien urapolulla. Samalla rakennetaan vastavuoroiseen kumppanuuteen perustuvaa yhteistyömallia työelämän eli alkuvaiheessa Suomen Urheiluopiston palvelutuotannon toimijoiden kanssa.
Hanke on osa kolmen Yhdessä Parasta! Etelä -hankkeen laajempaa hankeverkostoa, joka työskentelee yhdessä vertaisoppien kaikilla tavoitealueilla. Tavoite 1: HOKS-prosessi ja henkilökohtaistaminen, Tavoite 2: koulutus- ja oppisopimusprosessi ja Tavoite 3: työelämässä oppimisen palveluprosessi.
Hanketta koordinoi Työtehoseura ry ja verkostossa on mukana yhteensä 10 ammatillista oppilaitosta.
Toteutusaika:
1.8.2020–30.4.2022
Hankkeen rahoittaja:
Opetushallitus
Yhteyshenkilö:
Opettaja Hannele Kaperi
+358 45 279 6662
hannele.kaperi@vierumaki.fi -
Liikkuva opiskelu -hankkeen tavoitteena on oppilaitoksen aktiivisen toimintakulttuurin vahvistaminen sekä opiskelijoiden kokeman hyvinvoinnin parantuminen. Hankkeen toimet koostuvat kolmesta toisiaan tukevasta osa-alueesta: 1. Hyvinvoiva ja aktiivinen oppilaitos ja opiskelijoiden hyvinvoinnin edistäminen, 2. Opetushenkilöstön hyvinvoinnin edistäminen ja 3. Oppimisympäristöjen kehittäminen.
Hankkeessa hyödynnetään digitaalisuutta yhteisöllisyyden ja aktiivisuuden tukemisessa. Hankkeessa rakennetaan luon-toympäristöön vietävän opiskelun mahdollistavia olosuhteita. Oppituntien siirtäminen luontoon lisää opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta, parantaa keskittymiskykyä sekä mahdollistaa luovien opetusmenetelmien hyödyntämisen opetuk-sessa.
Toteutusaika:1.8.2021–30.6.2022
Hankkeen rahoittaja:
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Yhteyshenkilöt:
Projektiasiantuntija Iina Mannonen
+358 504 100 253
iina.mannonen@vierumaki.fiOpinto-ohjaaja Mari Luokkanen
+358 45 7884 2648
mari.luokkanen@vierumaki.fi
Vuonna 2021 päättyneet hankkeet
-
Suomen Urheiluopiston, Liikuntakeskus Pajulahden ja Päijät-Hämeen Urheiluakatemian yhteishankkeessa kehitettiin huippu-urheilun valmennusosaamista sekä urheilijan kaksoisuramahdollisuuksia.
Toteutusaika:
1.4.2020–28.2.2021
Hankkeen rahoittaja:
Opetus- ja kulttuuriministeriö
-
Suomen Urheiluopiston, Liikuntakeskus Pajulahden ja Päijät-Hämeen Urheiluakatemian yhteishankkeessa kehitettiin huippu-urheilun valmennusosaamista sekä urheilijan kaksoisuramahdollisuuksia.
Toteutusaika:
1.4.2020–28.2.2021
Hankkeen rahoittaja:
Opetus- ja kulttuuriministeriö
-
Hankkeessa laaditaan toimintamalli, jonka myötä urheiluopistojen strategisille painopistelajeille rakentuu alueellisesti toimivat, kansallisesti ja kansainvälisesti vetovoimaiset, kaksoisuraratkaisut erityisesti toiselle asteelle. Tavoitteena on urheilijan opintopolun vahvistaminen ja opintomahdollisuuksien laajentaminen. Hankkeen toimenpiteinä tunnistetaan ja avataan urheiluosaaminen näkyväksi nykyisten tutkinnon osien ja valinnaisten opintojen osaamisen kriteerien mukaan. Hankkeella luodaan myös mahdollisuuksia urheilun opinnollistamiseksi.
Toteutusaika:1.5.2021 – 31.5.2021
Hankkeen rahoittaja:
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Yhteyshenkilö:
Opettaja Riina Valto
+ 358 40 740 5918
riina.valto@vierumaki.fi -
Hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan asiantuntijaorganisaatioiden työntekijöitä osallistavia toiminta- malleja, joiden avulla tietointensiiviset palveluyritykset ja asiantuntijaorganisaatiot voivat parantaa tuottavuuttaan ja henkilöstön työhyvinvointia.
Tähän päästään
1) tukemalla tietotyötä tekevien työn hallintaa, innovaatiokykyä ja itsensä johtamisen taitoja
2) vahvistamalla tietotyöläisten taitoja fyysisestä toimintakyvystä ja työstä palautumisesta huolehtimiseen
3) kehittämällä organisaatioiden toimintakulttuuria vahvistavia toimintatapoja, erityisesti proaktiivisuuden johtamista, joka tukee aivotyöläisten tuottavuutta ja työssä jaksamista.Hankkeen tuloksena syntyy uudenlaisia toimintamalleja aivotyöläisten työhyvinvoinnin ja tuottavuuden edistämiseen. Kehitetyt toimintatavat ja -mallit levitetään muiden asiantuntijaorganisaatioiden käytettäviksi ja niistä viestitään myös muille sidosryhmille, mukaan lukien työelämän kehittämisverkostot ja muut työelämä- ja kasvupalvelutoimijat.
Verkostohankkeen toimijat ovat LAB ammattikorkeakoulu (hallinnoija), Suomen Urheiluopisto ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen yksikkö.Toteutusaika:
1.4.2019–30.9.2021
Hankkeen rahoittaja:
Hämeen Ely-keskus
Hankkeen julkaisu:
-
Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vertaisohjaajakoulutuksessa osallistujat tutustuvat hyvinvoinnin eri osa-alueisiin. Kurssin pääteemoina kulkevat unen, ravinnon ja liikunnan merkitys hyvinvointiin suomalaisessa kulttuurissa. Kurssi toteutetaan neljänä viikonlopun yli sijoittuvana lähijaksona. Lähijaksojen lisäksi osallistujat suunnittelevat ja toteuttavat aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä. Koulutuksella tuetaan myös osallistujien aktiivista elämäntapaa ja edistetään integraatiota.
Toteutusaika:
1.4.2020 – 30.9.2021
Hankkeen rahoittaja:
Opetushallitus
Yhteyshenkilö:
Projektiasiantuntija Iina Mannonen
+358 504 100 253
iina.mannonen@vierumaki.fi
-
Liikkuva opiskelu -hankkeen tavoitteena oli opiskelijoiden kokeman kokonaisvaltaisen (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen) hyvinvoinnin parantuminen. Hankkeen toimenpiteillä vaikutettiin opiskelijoiden arjen aktiivisuuden ja opiskelukyvyn lisääntymiseen, osallisuuden ja yhteisöllisyyden kokemusten parantumiseen sekä oppimisen ja keskittymisen vahvistumiseen. Opetushenkilöstöä koulutettiin ja heitä kannustettiin toiminnallisten opetusmenetelmien käyttöönottoon oppituntien aktiivisuuden lisäämiseksi.
Hanke koostui kolmesta toisiaan tukevasta osatavoitteesta: 1) arkiaktiivisuutta lisäävän toimintakulttuurin edistäminen, 2) opiskelijan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantuminen ja 3) sosiaalisen ja hyvinvointia tukevan tilan suunnittelu ja toteuttaminen opiskelijoiden käyttöön.
Toteutusaika:
1.8.2020–31.10.2021
Hankkeen rahoittaja:
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Yhteyshenkilö:
Opinto-ohjaaja Mari Luokkanen
+358 45 7884 2648
mari.luokkanen@vierumaki.fi -
Hankkeen toimenpiteillä kehitetään ammatillisen koulutuksen ydinprosesseihin liittyvää osaamista. Painopistealueina ovat HOKS-prosessi sekä koulutus- ja oppisopimuksen palveluprosessin osaamisen kehittäminen.
Toteutusaika:
1.1.2019–30.6.2021
Hankkeen rahoittaja:
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Yhteyshenkilö:
kehittämispäällikkö Minna Tuominen
+358 50 433 3316
minna.tuominen@vierumaki.fi -
HPP project aims are: Development, Education, Training, Good Governance and Knowledge Exchange to improve practices and skills of leaders and managers, coaching staff, game officials and players of the Ice Hockey Federations of Slovenia, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Serbia and Republic of North Macedonia.
The project mission is to improve good governance in sport which influences all the other sub-systems and stakeholders and to address key stakeholders (coaches, referees and players) with specific topics in order to improve their role as active members of the ice hockey ecosystem.
As an expert partner in the HPP project Vierumäki is in charge of coach development through creation of development materials and organizing the HPP Coach Academy. The aim of the HPP Coach Academy is harmonization of the licensing conditions to improve the ability of the coaching staff to create and run better and safer youth development programs, provide better advice for players, improve their first aid response, decrease number and severity of injuries, improve their conduct towards other stakeholders (mainly Game Officials) and increase their employment possibilities. In addition, the HPP Coaching Academy is also aiming at educating coaching staff to actively participate in organizational development via good governance awareness-rising activities.
Time of implementation:
1.1.2019 – 31.12.2021
Co-funded by
Erasmus+ Programme
Yhteyshenkilö:
Lajipäällikkö Aku Nieminen
+358 45 7884 2532
aku.nieminen@vierumaki.fi -
Urheiluopistojen verkostohankkeen tavoitteena oli yhtenäistää ammatillisen koulutuksen laadunhallinnan työtä sekä varmistaa Urheiluopistoverkoston ammatillisen koulutuksen laatustrategian jalkauttaminen oppilaitoksissa. Hankkeessa kehitettiin valmiuksia tiedolla johtamisen kulttuurin rakentumiselle mm. luomalla tiedolla johtamisen malli, johon kiteytyy koulutuksen laadun kehittämiseen tarvittavat palautekanavat asiakkailta, kumppaneilta ja sidosryhmiltä. Työelämäkumppaneille laaditun verkkomateriaalin avulla varmistettiin yhteinen ymmärrys urheiluopistopedagogiikasta, laadusta, laadunhallinnan käytännöistä ja tavoitteista.
Toteutusaika:
1.1.2020 – 31.12.2021
Hankkeen rahoittaja:
Opetushallitus, urheiluopistoverkoston hanke
Yhteyshenkilö:
Projektiasiantuntija Iina Mannonen
+358 504 100 253
iina.mannonen@vierumaki.fi -
’Player Safety Project’ initiative aims to minimize the risks of contact related injuries, and increase athletes safety on the ice. The strategy to achieve these objectives is going to be implemented through enhancement of professional knowledge and teaching competencies of coaches. It targets the development of safety competencies in athletes to increase contact resiliency and decrease the likelihood of musculoskeletal/brain injury occurrence as a result of player-to-player collisions.
Toteutusaika:
1.10.2020–31.12.2021
Hankkeen rahoittaja:
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Yhteyshenkilö:
Oppimisen ja kehityksen koordinaattori Vladislav Bespomoshchnov
+358 40 026 3710
vladislav.bespomoshchnov@vierumaki.fi -
Hankkeen tarkoituksena oli monipuolistaa opetusta ja tarjota opiskelijoille uusia toimintamalleja ja työtapoja, joita voidaan soveltaa erilaisissa oppimisympäristöissä sekä vahvistaa ja kehittää opetushenkilöstön digitaalisia valmiuksia. Tavoitteena oli: 1) digitaalisten oppisisältöjen tuottamiseen soveltuvan ympäristön rakentaminen (mm. digistudion rakentaminen ja käyttöönotto) 2) oppimisympäristöjen laajennettu käyttöönotto ja kehittäminen, olemassa olevien alustojen jatkokehittäminen sekä oppimista tukevien digitaalisten sovellusten ja mobiilityökalujen käyttöönotto sekä 3) tekoälyyn ja virtuaaliseen ympäristöön liittyvien mahdollisuuksien selvittäminen koulutustoiminnan osalta.
Toteutusaika:
1.10.2020–31.12.2021
Hankkeen rahoittaja:
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Yhteyshenkilö:
kehittämispäällikkö Minna Tuominen
+358 50 433 3316
minna.tuominen@vierumaki.fi -
Yhteistyössä kumppaneiden kanssa rakennettiin kokonaisvaltaista urheilutoiminnan (valmennus- ja seuratoiminta) kehittämisen toimintamallia ja konkreettisia ratkaisumalleja. Tavoitteena oli mm. 1) luoda helposti saavutettavia ja monimuotoisia (lähi-, etä- ja itseopiskelu) oppimiskokonaisuuksia valmentajille ja seuratoimijoille, 2) luoda uusia keinoja osaamisen tunnistamiseen ja koulutuksen vaikuttavuuden todentamiseen, 3) päivittää jo olemassa olevaa sekä tuottaa uutta sisältömateriaalia oppimiskokonaisuuk-siin, 4) sitouttaa valmentajat ja seuratoimijat jatkuvan kehittämisen polulle ja 5) monipuolistaa tarjontaa (verkkokoulutukset, osaamismerkkijärjestelmä), jolla voidaan tukea lajiliittojen valmennuskoulutustoimintaa.
Toteutusaika:
1.10.2020–31.12.2021
Hankkeen rahoittaja:
Opetus- ja kulttuuriministeriö
-
Hankkeen tavoitteena oli huippu-urheilun toimintaympäristön kehittäminen ja urheilijalähtöisen valmennuskulttuurin edistäminen. Eri lajien kouluttajien osaamista edistetään uuden kouluttamistavan jalkauttamisessa, sekä tukemalla lajiliittojen koulutusprosessien kehitystyötä. Tavoitteena on lisäksi rakentaa entistä parempia kaksoisuramahdollisuuksia alueen urheilijoille ja linkittää osaamisen kehittämisen prosessit osaksi urheilijoiden arkea, mutta vahvasti myös osaksi heidän valmentajiensa arkea. Pääpainopisteenä ovat osaamisen kehittämisen eri tavat ja toimenpiteet, sillä niillä voidaan laajentaa toimenpiteiden vaikuttavuutta koskemaan useampaa valmentajaa / urheilijaa, kuin vain yksittäistä henkilöä.
Hankkeen kehittämisen painopisteet ovat: 1. Huippu-urheilijoiden valmentajien osaamisen lisääminen, 2. Huippu-urheilijoiden päivittäisvalmennuksen kehittäminen ja kaksoisurapolkujen rakentaminen ja 3. Valmentajakouluttajien
kouluttaminen ja lajiliittojen koulutusprosessien yhteiskehittäminen.
Toteutusaika: 1.4.2021 – 30.4.2022. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.Yhteyshenkilö:
Valmentajakouluttaja Martina Roos-Salmi
+358 45 788 42 528
martina.roos-salmi@vierumaki.fi
Vuonna 2020 päättyneet hankkeet
-
Hankkeessa toteutettiin luonto-, liikunta-, taide-, media- ja yrittäjyyskasvatuspilotteja ja niiden yhdistelmiä, joissa nuorille opetettiin mm. tulevaisuuden työelämän metataitoja. Lisäksi hankkeessa kehitettiin yrittäjyyskasvatuksen toimenpiteitä ja uudenlainen yrittäjyyskasvatuksen pedagoginen malli.
Verkostohankkeen hallinnoija oli Helsingin yliopisto ja muut toimijat olivat Suomen Urheiluopisto, Lappeenrannan teknillinen ylipisto, Outward Bound Finland ry, Taideyliopisto ja Suomen Latu ry.
Toteutusaika:
1.1.2018–31.12.2020
Hankkeen rahoittaja:
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
-
Hankkeessa luotiin ja kehitettiin hyvinvointia ja terveyttä edistäviä, käyttäjälähtöisiä palvelukonsepteja digitaalisuutta hyödyntäen yhteistyössä Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymän kanssa.
Toteutusaika:
1.1.2018–30.6.2020
Hankkeen rahoittaja:
Uudenmaan liitto
-
Hankkeessa kehitettiin ammatillisen oppilaitoksen ohjaus- ja opetushenkilöstön uraohjaustaitoja ja opiskelijoiden uraohjausmalli. Hanke oli 7 oppilaitoksen verkostohanke ja sitä hallinnoi Koulutuskeskus Salpaus.
Toteutusaika:
1.5.2018–30.6.2020
Hankkeen rahoittaja:
Hämeen ELY-keskus
-
Hanke keskittyi ammatillisen koulutuksen reformiuudistuksen toimenpiteisiin ja oppilaitoksen toimintakulttuurin kehittämiseen. Hanke toteutettiin 9 liikunnan koulutuskeskuksen yhteistyönä.
Toteutusaika:
1.6.2018 – 31.12.2020
Hankkeen rahoittaja:
Opetus- ja kulttuuriministeriö