Hierojan valmennusohjelma

Sinustako hieronnan huippuosaaja? Vierumäen hierojan valmennusohjelma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden opiskella ihmisläheinen ammatti alan asiantuntijoiden ohjauksessa – ainutlaatuisessa ympäristössä. Hae mukaan 30.10.2022 mennessä!

Muu koulutus Hieronta

Hierojan valmennusohjelma

Hakuaika koulutukseen on käynnissä 30.10.2022 asti. Hae mukaan täältä!


Kenelle koulutus sopii?

Hierojan työ on ihmisläheistä, käsillä tehtävää työtä. Siksi on ensiarvoisen tärkeää osata kohdata erilaisia ihmisiä ja tuntea myös itsensä. Jos sinulla siis on luova ja tutkiva asenne työhön sekä halu jatkuvaan itsesi kehittämiseen, on sinulla erinomaiset lähtökohdat hierojan opinnoissa ja ammatissa menestymiseen!

Hierojan valmennusohjelma soveltuu sinulle, jos

 1. olet opiskelun alkaessa vähintään 18-vuotias
 2. sinulla on peruskoulu tai vastaava oppimäärä suoritettuna
 3. täytät hieronnan ammattitutkinnon terveydentilavaatimukset (ks. terveydentilavaatimukset tästä) (Valmennusohjelman tavoitteena on valmistaa opiskelijat hieronnan ammattitutkinnon suorittamiseen.)
 4. sinulla on suuntautuneisuutta hoitotyöhön. Tätä ominaisuutta painotamme opiskelijavalinnassa erityisesti.

Tavoitteena tutkinto

Vuoden mittainen hierojan valmennusohjelma antaa valmiudet osallistua hieronnan ammattitutkinnon näyttöihin, joissa opiskelija osoittaa osaamisensa käytännön työtehtävissä.

Kun näytöt on suoritettu hyväksytysti, opiskelija saa tutkintotodistuksen ja luvan käyttää suojattua terveydenhuollon ammattinimikettä koulutettu hieroja.

Tutustu hieronnan ammattitutkinnon perusteisiin tästä.

Opintojen hinta
2100,00 €
Lisätiedot
opintotoimisto@vierumaki.fi tai +358 45 7884 2891

Koulutuksen tavoitteet ja sisältö

Koulutuksessa paneudutaan hierojan ammattitaidon opiskelun lisäksi mm. eri urheilulajien erityispiirteisiin, kinesioteippaukseen, triggerpistehierontaan ja lihaskalvokäsittelyyn. Koulutus kehittää myös opiskelijoiden valmiuksia yritystoiminnan käynnistämiseen.

Suomen Urheiluopisto ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen kampus muodostavat yhdessä Suomen suurimman liikunta-alan koulutuskeskittymän. Hierojan valmennusohjelmassa hyödynnämme kampuksen asiantuntijoita monipuolisesti ja opiskelijat pääsevät kehittämään osaamistaan erityisesti nivelliikkuvuuden edistämisessä.

Uutta! Opiskele sekä hierojaksi, että liikunta-alan ammattilaiseksi!

Vuonna 2023 aloittaville tarjoamme mahdollisuuden yhdistää hierojaopinnot sekä liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, liikunnan osaamisalalla. Jos tavoittelet kahden tutkinnon suorittamista opintosi jatkuvat henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti kevääseen 2024 asti. Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon suorittamalla, voit suorittaa samalla myös Urheiluopistojen Personal Trainer -sertifikaatin. Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon osuuden hinta ilmoitetaan erikseen.

Kokemuksellista oppimista huippuopissa

Suomen Urheiluopistolla uskomme kokemukselliseen oppimiseen, ja myös hierojan valmennusohjelma on rakennettu laajaan käytännön harjoitteluun perustuen. Lisäksi jokaiselle opiskelijalle suunnitellaan yksilöllinen, osaamisen optimaaliseen kehittymiseen tähtäävä valmennusohjelma.

Valmennusohjelmasta Vierumäellä vastaa Sanna Tiainen. Hän toimi hierojana menestyksekkäässä naisten jääkiekkomaajoukkueessa, joka toi mm. pronssia Pekingin olympialaisista 2022.

Koulutuksen aikataulu

KOKOPÄIVÄRYHMÄ

Vuoden 2023 kokopäiväopiskelu alkaa tammikuussa.

Vuosirytmi jakautuu seuraavasti:

 • kevätlukukausi: tammikuu–huhtikuu 2023
 • työssäoppiminen: toukokuu–elokuu 2023
 • syyslukukausi: elokuu–joulukuu 2023
 • (mahdollinen opintomatka Pekingiin joulukuussa 2023)
 • näytöt syksyllä 2023
 • mahdollinen jatko liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon keväällä 2024

Kesäloman opiskelijat pitävät porrastetusti siten, että puolet on lomalla ja puolet käytännön harjoittelussa Suomen Urheiluopistolla. Kokopäiväryhmä käynnistetään, jos opiskelijoita on vähintään kahdeksan.


MONIMUOTORYHMÄ

Monimuotokoulutus on tarkoitettu aiemmin esimerkiksi lähihoitajan tai liikuntaneuvojan tutkinnon suorittaneille. Monimuotokoulutus toteutuu vain, jos päiväryhmään saadaan vähintään kahdeksan opiskelijaa.

Monimuotokoulutuksessa lähijaksoja on kerran kuukaudessa tammi-huhtikuussa 2023 sekä syys-joulukuussa 2023. Lähijaksot ovat viikonloppuisin perjantaista sunnuntaihin. Touko-elokuussa on työharjoittelua Suomen Urheiluopistolla.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Seuraava kokopäiväopiskeluryhmä ja monimuotoryhmä aloittavat tammikuussa 2023.

Hakuaika koulutukseen on käynnissä 30.10.2022 asti. Hakulomakkeen löydät täältä.


Koulutuksen hinta

Kokopäiväinen koulutus:

 • Lähiopetus kokopäiväopiskeluna & majoitus täysihoidolla: 2100 €
 • Lähiopetus kokopäiväopiskeluna & yksi ateria opiskelu-/harjoittelupäivinä: 1600 €

Monimuotokoulus:

 • Monimuotokoulutus & yksi ateria opiskelu-/harjoittelupäivinä: 1100 €
 • Huom. Monimuotokoulutus on tarkoitettu aiemmin esimerkiksi liikuntaneuvojan tai lähihoitajan tutkinnon suorittaneille.

Hintamuutokset mahdollisia.


Kysy lisää!

Sanna Tiainen, vastaava opettaja

sanna.tiainen@vierumaki.fi

+ 358 40 5209761

Opintotoimisto

opintotoimisto@vierumaki.fi

+358 45 7884 2891

Hae koulutukseen 30.10.2022 mennessä tästä!