Hierojan valmennusohjelma

Sinustako hieronnan huippuosaaja? Vierumäen hierojan valmennusohjelma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden opiskella ihmisläheinen ammatti alan asiantuntijoiden ohjauksessa – vieläpä ainutlaatuisessa ympäristössä.

Muu koulutus Hieronta

Hierojan valmennusohjelma

Koulutuksesta

Hierojan työ on ihmisläheistä, käsillä tehtävää työtä. Siksi on ensiarvoisen tärkeää osata kohdata erilaisia ihmisiä ja tuntea myös itsensä. Jos sinulla siis on luova ja tutkiva asenne työhön sekä halu jatkuvaan itsesi kehittämiseen, on sinulla erinomaiset lähtökohdat hierojan opinnoissa ja ammatissa menestymiseen!

Hierojan valmennusohjelma soveltuu sinulle, jos

  1. olet opiskelun alkaessa vähintään 18-vuotias
  2. sinulla on peruskoulu tai vastaava oppimäärä suoritettuna
  3. täytät hieronnan ammattitutkinnon terveydentilavaatimukset (ks. terveydentilavaatimukset tästä)
  4. sinulla on suuntautuneisuutta hoitotyöhön. Tätä ominaisuutta painotamme opiskelijavalinnassa erityisesti.
Opintojen hinta
1100,00 €

Koulutuksen tavoitteet ja sisältö

Koulutuksessa paneudutaan hierojan ammattitaidon opiskelun lisäksi mm. eri urheilulajien erityispiirteisiin, kinesioteippaukseen, triggerpistehierontaan ja lihaskalvokäsittelyyn. Koulutus kehittää myös opiskelijoiden valmiuksia yritystoiminnan käynnistämiseen.

Suomen Urheiluopisto ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen kampus muodostavat yhdessä Suomen suurimman liikunta-alan koulutuskeskittymän. Hierojan valmennusohjelmassa hyödynnämme kampuksen asiantuntijoita monipuolisesti ja opiskelijat pääsevät kehittämään osaamistaan erityisesti nivelliikkuvuuden edistämisessä.

Vuoden mittainen hierojan valmennusohjelma antaa valmiudet osallistua hieronnan ammattitutkinnon näyttöihin, joissa opiskelija osoittaa osaamisensa käytännön työtehtävissä. Kun näytöt on suoritettu hyväksytysti, opiskelija saa tutkintotodistuksen ja luvan käyttää suojattua terveydenhuollon ammattinimikettä koulutettu hieroja. Tutustu hieronnan ammattitutkinnon perusteisiin tästä.

Me Suomen Urheiluopistolla uskomme kokemukselliseen oppimiseen, joten myös hierojan valmennusohjelma on rakennettu laajaan käytännön harjoitteluun perustuen. Lisäksi jokaiselle opiskelijalle suunnitellaan yksilöllinen, osaamisen optimaaliseen kehittymiseen tähtäävä valmennusohjelma.

Valmennusohjelmasta Vierumäellä vastaa Sanna Tiainen. Hän toimi hierojana mm. naisten jääkiekon MM-kisoissa 2019 hopeamitalin napanneessa joukkueessa.


Koulutuksen toteutus

Vuoden 2022 kokopäiväopiskelun vuosirytmi jakautuu seuraavasti:

  • kevätlukukausi: tammikuu–huhtikuu 2022
  • työssäoppiminen: toukokuu–elokuu 2022
  • syyslukukausi: elokuu–joulukuu 2022
  • (mahdollinen opintomatka Pekingiin joulukuussa 2022)
  • näytöt syksyllä 2022

Kesäloman opiskelijat pitävät porrastetusti siten, että puolet on lomalla ja puolet käytännön harjoittelussa Suomen Urheiluopistolla. Kokopäiväryhmä käynnistetään, jos opiskelijoita on vähintään kahdeksan.

Kevään monimuotokoulutuksessa lähijaksoja on kerran kuukaudessa tammi-huhtikuussa 2022 sekä syys-joulukuussa 2022. Lähijaksot ovat viikonloppuisin perjantaista sunnuntaihin. Touko-elokuussa on työharjoittelua Suomen Urheiluopistolla.

Monimuotokoulutus on tarkoitettu aiemmin esimerkiksi lähihoitajan tai liikuntaneuvojan tutkinnon suorittaneille. Monimuotokoulutus toteutuu vain, jos päiväryhmään saadaan vähintään kahdeksan opiskelijaa.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Seuraava kokopäiväopiskeluryhmä ja monimuotoryhmä aloittavat tammikuussa 2022. Kysy vapaita paikkoja: opintotoimisto@vierumaki.fi!


Koulutuksen hinta

Vaihtoehto 1. Lähiopetus & yksi ateria päivässä: 1 600 €

Vaihtoehto 2. Lähiopetus & majoitus täysihoidolla: 2 100 €

Vaihtoehto 3. Monimuotokoulutus aiemmin tutkinnon suorittaneille: 1 100 €


Lisätietoja:

Sanna Tiainen, vastaava opettaja

sanna.tiainen@vierumaki.fi

+ 358 40 5209761


opintotoimisto@vierumaki.fi

+358 45 7881 6258

Kysy vapaita paikkoja: opintotoimisto@vierumaki.fi!