Valmennuksen erikoisammattitutkinto

Oletko tulevaisuuden osaajien valmentaja? Tähtäätkö tulevaisuuden urheilu- ja valmennusjohtamisen ammattilaiseksi? Oletko valmis heittäytymään matkalle huipulle? Hae mukaan!

Erikoisammattitutkinnot Valmennuksen erikoisammattitutkinto - VEAT

Valmennuksen erikoisammattitutkinto

Valmennus- ja urheilutoiminnan johtamisen ammattilainen, osaajien valmentaja


Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on suunnattu valmennus- ja nuorisopäälliköille, maajoukkuevalmentajille, akatemiavalmentajille ja muille valmennuksen koordinointi- ja johtotehtävissä toimiville.

Koulutuksen lupaus

Saat moderneja työkaluja omaan valmennuksen toimintaympäristöösi. Löydät avaimia, joilla kehität toimintaympäristösi johtamista. Opit hallitsemaan jatkuvan oppimisen merkityksellisyyden.

Koulutuksen toimintatapa ja sisältö

Valmennuksen erikoisammattitutkintoon ohjaava koulutus on vuoden mittainen oppimisprosessi. Koulutus on tehokas väline kehittää omaa käytännön valmennusjohtamisen työtään.

Tavoitteena tutkinto

Valmennuksen erikoisammattitutkinto sisältää kolme tutkinnon osaa:

  1. Valmennustoiminnan johtaminen (60 osp)
  2. Urheilijakeskeinen valmentaminen (60 osp) (voidaan osin hyväksilukea, jos olet Valmentaja, eli olet suorittanut Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon, valmennuksen osaamisalan).
  3. Valinnainen tutkinnonosa (60 osp):
  • a) Urheilutoiminnan kehittäminen tai
  • b) Toimiminen valmennuksen kansainvälisessä toimintaympäristössä tai
  • c) Valmennustoiminnan hallinnon kehittäminen

Tutustu valmennuksen erikoisammattitutkinnon perusteisiin tästä.

Opintojen hinta
950,00 €
Tutkinnon laajuus
180 osaamispistettä
Lisätiedot
040 568 6959 tai jani.lakanen@vierumaki.fi

Opiskele henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

Opintojen alussa sinulle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tutkinnon suorittaminen henkilökohtaistetaan opiskelijan sekä työelämän tarpeiden mukaisesti. Opiskelijana pääset siis aidosti käsiksi omaan sekä toimintaympäristösi tarpeisiin.

Koulutuksen aikana pääset tuottamaan myös laajamittaisemman valmennustyön johtamisen kehittämisen kokonaisuuden valitsemastasi teemasta omaan toimintaympäristöösi soveltaen.

Tutkinnon perusteiden mukainen osaaminen osoitetaan näytöissä, aidoissa valmennuksen johtotehtävissä. Näyttöjä voit toteuttaa moninaisissa ympäristöissä riippuen lajin luonteesta ja vaatimuksista (esim. joukkue- / yksilölaji) sekä valmennussuhteen laadusta. Näyttöympäristöjä voivat olla esimerkiksi urheiluseurat ja lajiliitot, urheiluakatemiat, valmennuskeskukset ja urheiluopistot tai maajoukkuetoiminnot. Kun kaikki tutkintoon johtavat näytöt on hyväksytty, saat valmennuksen erikoisammattitutkinnon tutkintotodistuksen.

Joustavaa opiskelua

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähijaksoja Suomen Urheiluopistolla, itseopiskelua kotipaikkakunnalla ja työelämässä oppimista omaa valmennusjohtamisen työtäsi toteuttaen sekä näyttöpäiviä omassa toimintaympäristössäsi. Tämän lisäksi koulutuksen aikana on mahdollista osallistua kansainväliselle jaksolle Espanjan Sierra Nevadassa.

Tutustu kansainvälisen jakson esitteeseen tästä.


Koulutuksen aikana suoritat valmennuksen erikoisammattitutkinnon näyttöjä. Yksi näytöistä on omassa toimintaympäristössäsi toteutettava valmennuspäivä, johon koulutuksen muut opiskelijat ovat myös tervetulleita seuraamaan sinun käytännön työtäsi (VEAT-päivä). Valmennuspäivät ovat hyvin yksilöllisiä toimintaympäristöjen erojen takia.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Seuraava hakuaika julkaistaan tällä sivulla.

Huomaathan, että valmennuksen erikoisammattitutkintoon liittyy opiskelijan toimintakykyyn ja terveyteen liittyviä vaatimuksia, joihin sinun tulee tutustua tästä linkistä ennen hakulomakkeen täyttämistä.

Hinta

Koulutuksen hinta on 900 €/henkilö (ei sisällä majoitusta tai ruokailuja, eikä kansainvälisen jakson kustannuksia). Kysy myös oppisopimuskoulutuksen mahdollisuutta!

Majoitus ja ruokailut

Opiskelija voi majoittua Vierumäellä opiskelijahintaan 39 €/vrk/hlö, 2–3 hengen huoneessa (sis. aamiaisen). Yhden hengen huoneen lisämaksu on 35 €/vrk.

Ruokailujen hinnat Vierumäen opiskelijaravintolassa lähiopiskelujaksojen aikana ovat: 7,50 €/aamiainen,10,50 €/lounas ja 12,50 €/päivällinen.

Hintamuutokset ovat mahdollisia.

Kysy lisää:

Jani Lakanen, valmentajakouluttaja

040 568 6959

jani.lakanen@vierumaki.fi


Opintotoimisto

opintotoimisto@vierumaki.fi

045 7881 6258

”Parasta koulutuksessa oli monilajisuus, eri lajien osaajien keskinäinen vuorovaikutus ja tiivis oppimisyhteisö.” ”Sain eväitä moderniin johtamiseen.” “Opiskeluilmapiiri oli lempeä ja vaativa samanaikaisesti”