Siirry sisältöön

Salibandyakatemia avaa ovet huippu-urheilijan elämään

salibandyakatemia blogi tiedotteet

Vierumäki 30.8.2021

Blogitekstin on kirjoittanut Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen kampuksen opiskelija Laura Kemppi.

Salibandyakatemia on toiminut Vierumäellä jo vuodesta 2016 alkaen, ja sen päällimmäisenä tarkoituksena on viedä nuorten tavoitteellinen harjoittelu askelta pidemmälle. Akatemiatoiminta on tarkoitettu urheilu-uraa tavoitteleville U12–U16-juniorijoukkueille, tytöille, pojille ja valmentajille. Akatemiassa keskitytään itse lajin ja fyysisen vahvuuden lisäksi harjoittamaan psyykkistä valmennusta sekä huippu-urheilijana elämistä. 

Akatemiasta vastaa salibandyn lajipäällikkö Jere Vasarainen, ja hänen apunaan leireillä toimivat akatemiajoukkueiden omat valmentajat sekä salibandy- ja valmentajamentorit. Tänä vuonna salibandymentoreina toimivat Nokian KRP:tä F-liigassa edustavat Joona Rantala ja Mikko Laakso, TPS:sää F-liigassa edustava Miko Kailiala ja pitkän uran SPV:ssä ja maajoukkueessa pelannut Mikko Kohonen. Mentoreiden tehtävänä on valmennuksen lisäksi toimia esikuvina pelaajille ja tukea heidän kehittymistään. Mentoreilta saa myös hyviä vinkkejä heidän omien kokemustensa myötä niin harjoitteluun kuin urheilijana elämiseen. Valmentajamentoreina toimivat Nokian KRP:n valmentaja Janne Kainulainen ja nykyinen Tšekin maajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen.

Syksyn ensimmäinen leiri järjestettiin Vierumäellä 23.–25.8.2021, ja se sujui varsin onnistuneesti. “Leiri kulki hyvin. Pelaajat kuuntelivat keskittyneesti ja vuorovaikutusta saatiin molempiin suuntiin aikaiseksi. Oli myös mukava nähdä pelaajista oppimisen halu”, akatemiatoiminnasta vastaava Jere Vasarainen kommentoi leiriä. 

Asiasta olivat yhtä mieltä myös pelaajat sekä valmennus. Leirin loppupuolella järjestettävässä palautetilaisuudessa useampi pelaaja kertoi ymmärtäneensä akatemiatoiminnan tarpeellisuuden eli sen, miksi juuri niitä valittuja asioita harjoitellaan leireillä. Ne ovat hienoja oivalluksia nuorilta ihmisiltä. Kiitosta palautetilaisuudessa keräsivät myös loistava ruoka, uudet ystävät ja ensiluokkaiset harjoitteluolosuhteet. 

Seuraava akatemialeiri järjestetään Vierumäellä 8.–10.11.2021. Noin kahden kuukauden etäjakso akatemiasta on sopiva väli tehdä leiriltä saatuja tehtäviä ja pohtia opittuja taitoja sekä viedä niitä käytäntöön omassa ja joukkueen arjessa. 

Mikäli kiinnostuit, voitte hakea joukkueenne kanssa salibandyakatemiaan taas keväällä 2022! Lisätietoja Vierumäen salibandyakatemiasta löydät osoitteesta: https://vierumaki.fi/salibandy 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Salibandyn lajipäällikköön:

Jere Vasarainen, Opettaja (Liikuntatieteiden maisteri / Valmentaja (UEFA A + VAT) jere.vasarainen@vierumaki.fi +358407175792