Salibandy

Salibandyn turnaukset, leirit ja aktiviteetit

Vierumäen salibandyn kesäleiri
Vierumäen salibandyn kesäleiri

Aloittelijoille tai jo aiemmin pelanneille 10-14 vuotiaille tytöille ja pojille. Ohjaajana Mikke Järvi.

Tutustu ja varaa
Salibandy Vierumäellä

Salibandy Vierumäellä

Vierumäki tarjoaa salibandylle loistavat harjoittelu- ja peliolosuhteet. Vierumäki Areenan olosuhteet tarjoavat tilaa kahdelle täysimittaiselle salibandykaukalolle samanaikaisesti, pelialustana Pulastic -muovimatto. Vierumäki Areenasta on mahdollisuus myös vuokrata muita tiloja esimerkiksi valmennuksen tai seuran käyttöön.

Vierumäen Urheiluhallissa on lattiapinnoitteena SSBL:n ja IFF:n hyväksymä vaatimukset täyttämä Taraflex alusta. Urheiluhallin olosuhteet mahdollistavat loistavasti salibandyn
harjoittelun ja pelaamisen. Tilat antavat myöden yhdelle täysimittaiselle kentälle varoalueineen. Vaihtoehtoisesti kenttäalalle saadaan yhtäaikaisesti kolme pienpeleihin soveltuvaa kaukaloa (15m x 34m).

Salibandy kenttä UH

Olosuhteet

Kokonaisuudessaan Vierumäen olosuhteet mahdollistavat salibandyn pelaamisen samanaikaisesti kolmella täysimittaisella kentällä tai vaihtoehtoisesti yhdeksällä pienellä kentällä. Joustavat ja laadukkaat tilat mahdollistavat monipuolisen salibandyn leiri- ja turnaustoiminnan niin ammattilaisille kuin lajin harrastajille.

Lisäksi urheilukentän päädyssä sijaitsee pienpeliareena, joka on hiekkatekonurmipohjainen pelikenttä, missä myös voi pelata salibandya. Kenttä on kooltaan 13m x 26m.Salibandyakatemia

Salibandyakatemia

Meillä leivotaan salibandyn huippupelaajia. Ensimmäisinä vuosina salibandyakatemiassa harjoitelleet pelaajat ovat nousseet omissa seuroissaan jo liiga- ja ykkösdivisioonatasolle. Akatemiassa on ollut mukana vuodesta 2016 alkaen noin 100 pelaajaa per kausi.

Vierumäen salibandyakatemiassa viedään nuorten tavoitteellinen treenaaminen vielä askeleen pidemmälle ja tarjoamme eväät huipulle pääsemiseen. Olemme saaneet kiitosta pedagogisesta kasvatus-otteestamme, joka tukee paitsi lajiharjoittelua myös kaikkea, mitä urheilijan elämässä tapahtuu kentän ulkopuolella.

Lajin lisäksi opettelemme jo nuorena ottamaan vastuuta ammattiurheilijaksi kasvamisesta ja lajin treenaamisesta. Haluamme tukea pelaajia, jotka haluavat oppia ja kehittyä.

Mukana valmentamassa ovat myös salibandyn maajoukkue- ja -liigapelaajat Mikko Kohonen ja Miko Kailiala, joiden oma kokemus salibandyn huipulle pääsemisestä tukee nuorten matkaa tarjoten elävän elämän esikuvia. Lisäksi huippupelaajilla on antaa nuorille tarkkoja vinkkejä ja tukea lajissa kehittymiseen. Joukkueiden valmentajia valmentamassa on valmentajamentoreita.

Salibandykenttä

Kenelle akatemiatoiminta on tarkoitettu?

Vierumäen salibandyakatemia on tarkoitettu urheilu-uraa tavoitteleville salibandyn U12-U16 -juniorijoukkueille, tytöille ja pojille sekä valmentajille. Akatemiaan haetaan joukkueena, vaikka kehitämme lähtökohtaisesti yksilöitä.

Salibandyakatemia tukee tavoitteellista lajiharrastamista ja auttaa pelaajia kehittymään niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Kiitosta saanutta pedagogista kasvatusotettamme hyödynnämme akatemiajoukkueiden valmentamisessa niin laji- ja fysiikkaharjoittelun,
henkisen valmennuksen, urheilijatestauksen, ravintoon liittyvien asioiden sekä henkilökohtaisten pelitaitojen kehittämisen osalta.

Tavoitteemme on tukea seurojen pelaajia ja valmentajia jatkuvassa kokonaisvaltaisessa kehittymisessä sekä jakaa tietämystämme huippu-urheilijan elämäntyylin vaatimustekijöistä.

Haku kaudelle 2021-2022 on päättynyt. Uusi haku alkaa keväällä 2022

Vierumäen harjoitteluolosuhteet

 • Jäähalli
  Jäähalli

  Jäähallin kaksi kaukaloa sekä monipuoliset pukuhuoneet ja neuvottelu- ja huoltotilat mahdollistavat jääkiekon, taitoluistelun ja curlingin harjoittelun sekä yleisöluisteluvuorot.

 • Urheiluhalli
  Urheiluhalli

  Urheiluhallilta löytyvät monipuoliset harjoitteluolosuhteet

 • Monitoimiareena
  Monitoimiareena

  Nimensä mukaan Monitoimiareenalla voidaan harjoitella monia eri lajeja.

 • Uimahalli
  Uimahalli

  Uimahallissamme on virkistysallasosasto sekä viisiratainen 25 metrin kuntoallas.

 • Tennis- ja padelhalli
  Tennis- ja padelhalli

  Tennis- ja padelhalli on liikuntakeskus, jossa uusitut tenniskentät, kaksi padelkenttää ja squash-kentät.

 • Kuntosalit
  Kuntosalit

  Vierumäen valikoimasta löydät kaksi varsinaista kuntosalia, jotka molemmat sijaitsevat Urheiluhallissa. Myös tatami ja aerobinen sali sijaitsevat urheiluhallilla.

 • Urheilu- ja kuntotestaus
  Urheilu- ja kuntotestaus

  Vierumäen Testausasemalla on tehty vuosikymmenien ajan laadukasta testaustyötä kuntotestauksen asiantuntijoiden voimin.

 • Ulkokentät- ja radat
  Ulkokentät- ja radat

  Vierumäen ulkokentillä ja radoilla pelaat tai harjoittelet upeissa olosuhteissa