Salibandy

Salibandyn turnaukset, leirit ja aktiviteetit

Vierumäen leirien UKK
Vierumäen leirien UKK

Täältä löydät vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Usein kysytyt kysymykset
Vierumäen turnausten UKK
Vierumäen turnausten UKK

Täältä löydät vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Lue lisää
Salibandy Vierumäellä

Salibandy Vierumäellä

Vierumäki tarjoaa salibandylle loistavat harjoittelu- ja peliolosuhteet. Vierumäki Areenan olosuhteet tarjoavat tilaa kahdelle täysimittaiselle salibandykaukalolle samanaikaisesti, pelialustana Pulastic -muovimatto. Vierumäki Areenasta on mahdollisuus myös vuokrata muita tiloja esimerkiksi valmennuksen tai seuran käyttöön.

Vierumäen Urheiluhallissa on lattiapinnoitteena SSBL:n ja IFF:n hyväksymä vaatimukset täyttämä Taraflex alusta. Urheiluhallin olosuhteet mahdollistavat loistavasti salibandyn
harjoittelun ja pelaamisen. Tilat antavat myöden yhdelle täysimittaiselle kentälle varoalueineen. Vaihtoehtoisesti kenttäalalle saadaan yhtäaikaisesti kolme pienpeleihin soveltuvaa kaukaloa (15m x 34m).

Salibandy kenttä UH

Olosuhteet

Kokonaisuudessaan Vierumäen olosuhteet mahdollistavat salibandyn pelaamisen samanaikaisesti kolmella täysimittaisella kentällä tai vaihtoehtoisesti yhdeksällä pienellä kentällä. Joustavat ja laadukkaat tilat mahdollistavat monipuolisen salibandyn leiri- ja turnaustoiminnan niin ammattilaisille kuin lajin harrastajille.

Lisäksi urheilukentän päädyssä sijaitsee pienpeliareena, joka on hiekkatekonurmipohjainen pelikenttä, missä myös voi pelata salibandya. Kenttä on kooltaan 13m x 26m.Salibandyakatemia

Salibandyakatemia

Salibandyakatemian kausi 2022-2023 on käynnistynyt. Akatemiassa on ollut mukana vuodesta 2016 alkaen noin 100 pelaajaa/kausi. Ensimmäisinä vuosina mukana olleet pelaajat ovat nousseet omissa seuroissaan jo liiga- ja ykkösdivisioonatasolle.

Vierumäen salibandyakatemiassa viedään nuorten tavoitteellinen treenaaminen askeleen pidemmälle ja tarjoamme eväät huipulle pääsemiseen. Olemme saaneet kiitosta pedagogisesta kasvatusotteestamme, joka tukee lajiharjoittelua ja myös kaikkea, mitä urheilijan elämässä tapahtuu kentän ulkopuolella. Opettelemme jo nuorena ottamaan vastuuta ammattiurheilijaksi kasvamisesta ja lajin treenaamisesta.

Mukana valmentamassa ovat salibandyn liigapelaajat Mikko Laakso ja Joona Rantala, sekä kokenut liiga- ja maajoukkuevalmentaja Petri Kettunen. Huippupelaajat antavat nuorille tarkkoja vinkkejä ja tukea lajissa kehittymiseen. Joukkueiden valmentajia valmentamassa on valmentajamentoreita.

Haku ensi kauden akatemiaan alkaa taas keväällä 2023.

Salibandykenttä

Kenelle akatemiatoiminta on tarkoitettu?

Vierumäen salibandyakatemia on tarkoitettu urheilu-uraa tavoitteleville salibandyn U12-U16 -juniorijoukkueille, tytöille ja pojille sekä valmentajille. Akatemiaan haetaan joukkueena, vaikka kehitämme lähtökohtaisesti yksilöitä.

Salibandyakatemia tukee tavoitteellista lajiharrastamista ja auttaa pelaajia kehittymään niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Kiitosta saanutta pedagogista kasvatusotettamme hyödynnämme akatemiajoukkueiden valmentamisessa niin laji- ja fysiikkaharjoittelun, psyykkisen valmennuksen, urheilijatestauksen, ravintoon liittyvien asioiden sekä henkilökohtaisten pelitaitojen kehittämisen osalta.

Tavoitteemme on tukea seurojen pelaajia ja valmentajia jatkuvassa kokonaisvaltaisessa kehittymisessä sekä jakaa tietämystämme huippu-urheilijan elämäntyylin vaatimustekijöistä.

Uusi haku kaudelle 2022-2023 käynnissä nyt!

M-Team valmistautui kauteen Vierumäellä

M-Team valmistautui kauden 2022-2023 Divarikauteen pitkällä leiriviikonlopulla Vierumäellä. Ohjelmaan sisältyivät harjoitusottelut SaiPaa ja LASB:a vastaan, fyysiset testit sekä tietysti riemukasta aikaa joukkuekavereiden kanssa.
Katso joukkueen tunnelmia leiriltä.

Kuvaaja Jyrki Paajanen/M-Team

Vierumäen harjoitteluolosuhteet

 • Jäähalli
  Jäähalli

  Kaukaloissa mahdollisuus jäälajeille ja yleisöluisteluun.

 • Urheiluhalli
  Urheiluhalli

  Urheiluhallilta löytyvät monipuoliset harjoitteluolosuhteet

 • Monitoimiareena
  Monitoimiareena

  Nimensä mukaan Monitoimiareenalla voidaan harjoitella monia eri lajeja.

 • Uimahalli
  Uimahalli

  Nauti uimahallimme virkistysallasosastosta tai ui kuntoaltaassa (25 m).

 • Tennis- ja padelhalli
  Tennis- ja padelhalli

  Tennis-, padel- ja squash -kentät sekä pingispöydät.

 • Kuntosalit
  Kuntosalit

  Vierumäen valikoimasta löydät kaksi varsinaista kuntosalia, jotka molemmat sijaitsevat Urheiluhallissa. Myös tatami ja aerobinen sali sijaitsevat urheiluhallilla.

 • Urheilu- ja kuntotestaus
  Urheilu- ja kuntotestaus

  Vierumäen Testausasemalla on tehty vuosikymmenien ajan laadukasta testaustyötä kuntotestauksen asiantuntijoiden voimin.

 • Ulkokentät- ja radat
  Ulkokentät- ja radat

  Vierumäen ulkokentillä ja radoilla pelaat tai harjoittelet upeissa olosuhteissa