Vierumäki-yhtiöt

Vierumäen alueella toimii useita eri yhtiöitä. Suurimmat yhtiöt ovat Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiö ja Vierumäen Infra.

Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiö

Suomen Urheiluopisto on opetusministeriön alainen valtakunnallinen liikunnan valmennus- ja koulutuskeskus, jota ylläpitää Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiö. Suomen Urheiluopisto kehittää, tuottaa ja markkinoi liikuntaan ja vapaa-aikaan liittyviä sekä kansallisesti että kansainvälisesti korkeatasoisia valmennus-, koulutus- ja liikuntapalveluja. Ydintoimintaa ovat liikunta-alan koulutus, terveysliikunta ja urheilu. Suomen Urheiluopisto on vapaan sivistystyön oppilaitos, joka järjestää myös ammatillista perus- ja lisäkoulutusta sekä koulutustoimintaa tukevaa maksullista palvelutoimintaa. Vapaan sivistystyön toimintana Suomen Urheiluopisto järjestää mm. monipuolisia ja laadukkaita vapaa-ajan liikuntakursseja kaikenikäisille sekä leirejä ja turnauksia yhteistyössä urheiluseurojen kanssa. Ammatillisena peruskoulutuksena Vierumäellä järjestetään liikunnanohjauksen perustutkintoon johtavaa koulutusta.

Suomen Urheiluopiston ammatillinen aikuiskoulutus kehittää, suunnittelee ja toteuttaa tutkintoon johtavaa koulutusta, täydennyskoulutusta, alan seminaareja, lyhytkursseja sekä työelämää palvelevia ja kehittäviä hankkeita ja projekteja. Suomen Urheiluopiston kumppanina toimii HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun Vierumäen yksikkö, joka vastaa korkeakouluopetuksesta Vierumäellä.

Olympiakomitean harjoitus- ja valmennuskeskus

Suomen Urheiluopisto on Suomen Olympiakomitean virallinen harjoitus- ja valmennuskeskus. Vierumäellä kehitetään urheilua ja valmennusta monipuolisesti yhteistyössä lajiliittojen kanssa sekä koulutetaan valmentajia valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen tasoilla I-III sekä ammatillisena aikuiskoulutuksena.

Kansainvälinen Jääkiekon Kehityskeskus

Vierumäellä sijaitseva Kansainvälinen Jääkiekon Kehityskeskus (International Ice Hockey Centre of Excellence) toimii kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävänä koulutus- ja osaamiskeskuksena sekä jääkiekon kehittäjänä ja siihen liittyvän koulutus- ja valmennusmateriaalin kehittäjänä ja ylläpitäjänä.

Muu toiminta

Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiö omistaa Kiinteistö Oy Jytinä -oppilasasuntolan. Suomen Urheiluopisto vuokraa kurssikäyttöönsä myös alueella olevia muita majoitus- ja koulutustiloja.

Toimitusjohtaja
Peter Gabrielsson

Koulutuksen, urheilun ja liikunnan johtaja
Jukka Tiikkaja

Rehtori
Jukka Leivo

Hallituksen puheenjohtaja
Mikael Granrot

Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiön osakkeenomistajat
Keele Oy 77,62 %
Suomen Jääkiekkoliitto ry 16,94 %
Muut pienosakkaat 5,44 %

Vierumäki Sports Oy
Vierumäki Sports Oy tuottaa alueen myynti-, markkinointi- ja asiakaspalvelutoiminnot sekä ravintola- että majoituspalvelut.

Toimitusjohtaja
Peter Gabrielsson

Operatiivinen Johtaja
Marko Hiltunen

Hallituksen puheenjohtaja
Mikael Granrot

Vierumäen Sports Oy:n osakkeenomistajat
Keele Oy 84 %
Lajiliitot 16 %

Vierumäen Infra Oy
Yhtiön toimialana on alueen lämpö-, kylmä- ja energiatuotanto, vesihuollon, infran ja ICT-järjestelmien ja tietoverkon hoito- ja ylläpito, pesulatoiminta, liikuntapaikkojen hoito- ja ylläpito sekä ICT-, isännöinti- ja toimitilapalvelut.

Toimitusjohtaja
Peter Gabrielsson

Kiinteistö- ja hankintajohtaja
Paavo Leinonen

Hallituksen puheenjohtaja
Mikael Granrot

Vierumäen Infra Oy:n osakkeenomistajat
Keele Oy 50 %
Jääkiekkosäätiö 50 %

Vierumäen liiketoimintastrategia 2020-2025 ja arvot

Vierumäki ja Suomen Urheiluopisto keskittyy uuden strategiansa mukaisesti alkuperäiseen perustehtäväänsä: tuottamaan ja kehittämään koulutuksen, liikunnan ja huippu-urheilun kansainvälisen tason palveluita. Tätä tehtävää tukemaan halutaan tarjota asiakkaille hyvät olosuhteet eli ravinto, lepo ja liikuntapaikat. Työtämme ohjaa myös yhteisesti määritellyt ja sisäistetyt arvot - perinne, luonto, hiki ja hymy.

Sosiaalinen media
Vierumäen löydät sosiaalisesta mediasta – Vierumäki Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa, Youtubessa ja SnapChatissa nimimerkillä Vierumaki.

Yhtiöjärjestykset ja osakasluettelot