Hyvinvointiliikunnan edistäjä | Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, liikunnan osaamisala

Oletko kiinnostunut aikuisten monipuolisesta liikuttamisesta ja yksilöllisestä liikunnanohjauksesta? Haluaisitko toimia Personal Trainerina? Hae mukaan vuoden mittaiseen koulutusprosessiin ja aloita matkasi huipulle!
Testausasema

Opiskele aikuisten hyvinvointiliikunnan ammattilaiseksi

Hyvinvointiliikunnan edistäjä -koulutuksesta saat monipuolista osaamista aikuisten terveyttä ja hyvinvointia edistävään liikuntaan. Huippuporukassa ja ammattitaitoisten opettajien ohjauksessa saat eväitä myös oman hyvinvointisi edistämiseen.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus sopii sinulle, jos

  • työskentelet aikuisten terveyttä edistävän tai työkykyä ylläpitävän toiminnan parissa

  • olet muuten kiinnostunut alasta ja eri-ikäisten ihmisten yksilöllisestä liikunnanohjauksesta

  • olet alanvaihtaja tai haluat täydentää jo aiemmin hankkimaasi ammatillista osaamista

Koulutus on myös hyvä mahdollisuus kasvattaa aktiivisen elämäntavan ja harrastuneisuuden kautta kerrytettyä osaamista tutkinnoksi!

Työn tai harrastusten kautta saatu alan työkokemus tai koulutus lisää valmiuksia suoriutua tutkinnosta, mutta hakijoilta ei edellytetä aiempaa taustaa. Liikunta-alan ohjauskokemus tai työpaikka katsotaan kuitenkin hakijalle eduksi.

Huomaathan, että tutkintoon liittyy hakijan terveyteen ja toimintakykyyn liittyviä. Tutustu vaatimuksiin ennen koulutukseen hakeutumista tästä.

Tutkinnon sisältö

Hyvinvointiliikunnan edistäjä -koulutuksessa tavoitteena on liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon suorittaminen liikunnan osaamisalalla. Tutkinnon pakollinen tutkinnon osa on liikunnan toimintaympäristössä toimiminen. Lisäksi tutkintoon kuuluu 120 osaamispistettä valinnaisia tutkinnon osia. 

Jos valitset valinnaisista tutkinnon osista yksilöllisen liikunnanohjauksen, suoritat koko tutkinon ja läpäiset PT-kokeen, saat tutkinnon lisäksi Urheiluopistojen Yhdistyksen Personal Trainer -sertifikaatin.

Tutustu liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon liikunnan osaamisalan sisältöön tästä.