Liikunnanohjauksen perustutkinto, kokopäiväopiskelu

Unelmoitko työstä liikunnan parissa? Haluatko tehdä liikunnasta itsellesi ammatin? Tee unelmistasi totta ja hae Suomen suurimmalle liikunta-alan kampukselle opiskelemaan! Voit myös yhdistää kätevästi urheilun opintoihin.

Liikunnanohjauksen perustutkinto, kokopäiväopiskelu

Liikunnanohjauksen perustutkinto, LPT, on toisen asteen ammatillinen tutkinto, joka kehittää monipuolisesti valmiuksia työskennellä erilaisissa liikunta-alan työtehtävissä. Tutkinto antaa myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin, ja onkin erinomainen pohja erityisesti liikunta-alan ammattikorkeakoulu- tai yliopisto-opintoihin.

Käytännönläheistä opiskelua alusta alkaen

Opiskeluun liittyy paljon työelämässä oppimisen jaksoja, joiden aikana opiskelija tutustuu liikunta-alan keskeisiin työympäristöihin. Työelämässä oppimisen jakson voi suorittaa myös ulkomailla kansainvälisten verkostojemme kautta. Harjoittelujaksojen yhteydessä suoritettavat näytöt tukevat opiskelijan ammatillista kehittymistä ja lähentävät koulutuksen työelämävastaavuutta.

Koulutuksen tavoitteet ja sisältö

Tutkinnon yhteisiä, pakollisia osia ovat liikunnan ohjaaminen ja liikuntaneuvojana toimiminen. Kun olet suorittanut pakolliset tutkinnon osat, valitset seuraavista osaamisaloista yhden, johon haluat perehtyä enemmän:

  1. Liikunnan palvelutuotanto
  2. Valmennus ja seuratoiminta 
  3. Terveyttä edistävä liikuntaneuvonta

Osaamisalat sisältävät sekä pakollisia että valinnaisia tutkinnon osia. Lisäksi kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus harjoitella oman osaamisen tuotteistamista ja yrittäjämäistä toimintatapaa NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman avulla.

Tutkinnon laajuus
180 osaamispistettä
Tutkintonimike
Liikuntaneuvoja
Lisätiedot
045 7881 6258 tai opintotoimisto@vierumaki.fi

Opiskelu Vierumäen kampuksella

Lukuvuosi alkaa elokuussa ja päättyy toukokuussa. Opiskelu kesälukukauden aikana on myös mahdollista koulutus- tai oppisopimuksella, työelämässä oppien, tai muulla tavoin henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Koulutus kestää kokopäiväopiskeluna pohjakoulutuksesta riippuen 2–3 vuotta.

Asu ja ruokaile Vierumäellä

Perustutkinto-opiskelu on sisäoppilaitosmuotoista eli opiskelijana majoittua ja ruokailla Vierumäellä maksutta opiskelupäivinä. Tulopäivänä opiskelijat saavat lounaan ja päivällisen, lähtöpäivänä aamupalan ja lounaan. Muina opiskelupäivinä täysihoitoon kuuluu aamiainen, lounas ja päivällinen. Opiskelijat majoittuvat 2–3 hengen huoneissa kampuksen ytimessä.

Treenaa kuin huiput!

Vierumäellä on huikeat mahdollisuudet harrastaa liikuntaa ja tutustua eri lajeihin myös opiskelun ohessa! Opiskelijat saavat käyttää maksutta tai alennettuun hintaan mm. uimahallia, kuntosalia, urheilukenttiä sekä tietysti loistavia ulkoilumaastojamme.

Valitse polkusi oman kiinnostuksesi mukaan

Vierumäen koulutuspoluissa on valinnan varaa myös liikunnanohjauksen perustutkinnolla. Tarjolla on mm. seuraavat vaihtoehdot:

  • Kaksoistutkintopolku: Suorita liikunnanohjauksen perustutkinto ja ylioppilastutkinto samanaikaisesti.
  • Urheilijan polku: Opiskele taitoluistelun tai jääkiekon lajiryhmässä tai hae mukaan urheilijakiintiöön.
  • Työelämäpainotteinen polku: Opiskele käytännön työtehtävissä Vierumäen kampuksella.
  • Kansainvälisyyspolku: Hanki kansainvälistä kokemusta Vierumäen kampuksella tai työelämäjaksolla ulkomailla.
  • Yrittäjyyspolku: Opi yrittäjänä toimimisesta NY Nuori Yrittäjyys -toiminnassa.

Lue lisää kaikista polkuvaihtoehdoista täältä.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Yhteishaku 2022

Peruskoulutaustaiset hakijat voivat hakea opiskelemaan seuraavan kerran kevään 2022 yhteishaussa 22.2.-22.3.2022. Yhteishaun löydät hakuaikana täältä.

Jatkuva haku 2022

Voit hakea jatkuvassa haussa, jos olet suorittanut aiemmin lukion oppimäärän, ylioppilastutkinnon tai ammatillisen tutkinnon. Syksyllä 2022 alkaviin kokopäiväopintoihin voit hakea 1.12.2021-22.3.2022 tästä.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet

Opiskelijat valitaan liikunnanohjauksen perustutkinnolle pääsykokeen perusteella. Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan yksipäiväiseen pääsykokeiseen, joka järjestetään Vierumäellä 2.-4.5.2022.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeista hakija voi saada 0–10 pistettä. Pisteet tulevat seuraavista osioista:

  • 0–4 p. liikunnallisuus
  • 0–6 p. vuorovaikutus, itsensä ilmaisu ja opiskeluvalmiudet

Tarkempia tietoja valintakokeen sisällöstä kerrotaan kutsukirjeessä.

Hakijan terveydentila- ja toimintakykyvaatimukset

Huomaathan, että liikunnanohjauksen perustutkintoon liittyy hakijan terveyteen ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia, joihin kannattaa tutustua ennen hakemista.

Kysy lisää opinto-ohjaajalta!

Annika Sirviö, opinto-ohjaaja

annika.sirvio@vierumaki.fi

045 7884 2648