Liikunnanohjauksen perustutkinto, kokopäiväopiskelu

Unelmoitko työstä liikunnan parissa? Haluatko tehdä liikunnasta itsellesi ammatin? Tee unelmistasi totta ja hae Suomen suurimmalle liikunta-alan kampukselle opiskelemaan! Hae mukaan 22.3.2022 mennessä!

Perustutkinto Yhteishaku Jatkuva haku

Liikunnanohjauksen perustutkinto, kokopäiväopiskelu

Yhteishaku 22.2.-22.3.2022

Jatkuva haku 22.3.2022 mennessä

 • Lukion oppimäärän, ylioppilastutkinnon tai ammatillisen tutkinnon suorittaneille täältä.


Liikunnanohjauksen perustutkinto, LPT

Liikunnanohjauksen perustutkinto on ammatillinen tutkinto, joka kehittää monipuolisesti valmiuksia työskennellä erilaisissa liikunta-alan työtehtävissä. Tutkinto antaa myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin, ja onkin erinomainen pohja erityisesti liikunta-alan ammattikorkeakoulu- tai yliopisto-opintoihin.

Käytännönläheistä opiskelua alusta alkaen

Opiskeluun liittyy paljon työelämässä oppimisen jaksoja, joiden aikana tutustut liikunta-alan keskeisiin työympäristöihin. Työelämässä oppimisen jakson voit suorittaa myös ulkomailla kansainvälisten verkostojemme kautta. Työelämäjaksojen yhteydessä suoritat näyttöjä, joissa osoitat, mitä olet oppinut.

Koulutuksen tavoitteet ja sisältö

Tutkinnon yhteisiä, pakollisia osia ovat liikunnan ohjaaminen ja liikuntaneuvojana toimiminen sekä liikunta- tai kilpailutapahtuman järjestäminen.

Opintojen ensimmäisen tai toisen vuoden aikana valitset kolmesta osaamisalasta yhden, johon haluat perehtyä enemmän. Osaamisalat ovat:

 1. Liikunnan palvelutuotanto
 2. Valmennus ja seuratoiminta 
 3. Terveyttä edistävä liikuntaneuvonta

Osaamisalat sisältävät sekä pakollisia että valinnaisia tutkinnon osia. Lisäksi kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus harjoitella oman osaamisen tuotteistamista ja yrittäjämäistä toimintatapaa NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman avulla.

Tutkinnon laajuus
180 osaamispistettä
Tutkintonimike
Liikuntaneuvoja
Lisätiedot
045 7881 6258 tai opintotoimisto@vierumaki.fi

Opiskelu Vierumäen kampuksella

Opiskelu kestää kokopäiväopiskeluna pohjakoulutuksesta riippuen 2–3 vuotta. Peruskoulutaustaiset opiskelevat usein täydet kolme vuotta.

Lukuvuosi alkaa elokuussa ja päättyy toukokuussa. Voit opiskella myös kesälukukauden aikana koulutus- tai oppisopimuksella työelämässä oppien tai muulla tavoin henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Asu ja ruokaile Vierumäellä

Perustutkinto-opiskelu on sisäoppilaitosmuotoista eli opiskelijana majoitut ja ruokailet Vierumäellä maksutta opiskelupäivinä. Tulopäivänä (yleensä maanantai) opiskelijat saavat lounaan ja päivällisen, lähtöpäivänä (yleensä perjantai) aamupalan ja lounaan. Muina opiskelupäivinä täysihoitoon kuuluu aamiainen, lounas ja päivällinen. Opiskelijat majoittuvat 2–3 hengen huoneissa kampuksen ytimessä.

KATSO KAMPUKSEN ESITTELYVIDEO TÄSTÄ >>

Treenaa kuin huiput!

Vierumäellä on huikeat mahdollisuudet harrastaa liikuntaa ja tutustua eri lajeihin myös opiskelun ohessa! Vierumäen kampuksen opiskelijana saat käyttää maksutta tai alennettuun hintaan mm. uimahallia, kuntosalia, urheilukenttiä sekä tietysti loistavia ulkoilumaastojamme.

Valitse polkusi oman kiinnostuksesi mukaan

Vierumäen koulutuspoluissa on valinnan varaa myös liikunnanohjauksen perustutkinnolla. Tarjolla on mm. seuraavat vaihtoehdot:

 • Kaksoistutkintopolku: Suorita liikunnanohjauksen perustutkinto ja ylioppilastutkinto samanaikaisesti.
 • Urheilijan polku: Opiskele taitoluistelun tai jääkiekon lajiryhmässä tai hae mukaan muiden lajien urheilijakiintiöön.
 • Työelämäpainotteinen polku: Opiskele käytännön työtehtävissä Vierumäen kampuksella.
 • Kansainvälisyyspolku: Hanki kansainvälistä kokemusta Vierumäen kampuksella tai työelämäjaksolla ulkomailla.
 • Yrittäjyyspolku: Opi yrittäjänä toimimisesta NY Nuori Yrittäjyys -toiminnassa.

LUE LISÄÄ OPINTOPOLUISTAMME TÄÄLTÄ >>

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Yhteishaku 2022

Peruskoulutaustaiset hakijat voivat hakea opiskelemaan kevään yhteishaussa 22.2.22.3.2022. Yhteishaun löydät hakuaikana ältä.

Jatkuva haku 2022

Jos olet suorittanut aiemmin lukion oppimäärän, ylioppilastutkinnon tai ammatillisen tutkinnon, voit hakea koulutukseen jatkuvassa haussa. Syksyllä 2022 alkaviin kokopäiväopintoihin voit hakea 22.3.2022 mennessä tästä.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet

Opiskelijat valitaan liikunnanohjauksen perustutkinnolle pääsykokeen perusteella. Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan yksipäiväiseen pääsykokeiseen, joka järjestetään Vierumäellä 2.–4.5.2022.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeista hakija voi saada 0–10 pistettä. Pisteet tulevat seuraavista osioista:

 • 0–4 p. liikunnallisuus
 • 0–6 p. vuorovaikutus, itsensä ilmaisu ja opiskeluvalmiudet

Tarkempia tietoja valintakokeen sisällöstä kerrotaan kutsukirjeessä.

Hakijan terveydentila- ja toimintakykyvaatimukset

Huomaathan, että liikunnanohjauksen perustutkintoon liittyy hakijan terveyteen ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia, joihin sinun tulee tutustua ennen hakemista. Löydät terveydentilavaatimukset täältä.


Kysy lisää opinto-ohjaajalta!

Annika Sirviö, opinto-ohjaaja

annika.sirvio@vierumaki.fi

045 7884 2648

HAE OPISKELEMAAN YHTEISHAUSSA TAI JATKUVASSA HAUSSA 22.3.2021 MENNESSÄ!