Liikunnanohjauksen perustutkinto lasten ja nuorten valmentajille

Toimitko lasten ja nuorten valmentajana? Haaveiletko valmentajan ammatista lasten ja nuorten parissa? Vierumäellä voit suorittaa valmennukseen suuntautuvan liikunnanohjauksen perustutkinnon joustavassa monimuotokoulutuksessa, valmennustyön ohessa.

Perustutkinnot

Liikunnanohjauksen perustutkinto lasten ja nuorten valmentajille

Tutkinnosta

Voit hakea monimuotokoulutukseen, jos olet vähintään 18-vuotias ja olet mukana lasten ja nuorten valmennustoiminnassa. Koulutus soveltuu sekä yksilö- että joukkuelajien valmentajille. Oma urheilu-ura, aktiivisuus urheiluseuratoiminnassa sekä suoritetut valmentajakoulutukset katsotaan eduksi.

Koulutus tarjoaa työkaluja lasten ja nuorten valmentajana toimimiseen ja urheiluseuran valmennustoiminnan kehittämiseen sekä verkostoitumiseen alan muiden toimijoiden kanssa. Tavoitteena on kouluttaa lasten ja nuorten valmennuksen asiantuntijoita urheiluseuroihin.

Liikunnanohjauksen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto antaa hakukelpoisuuden korkeakouluihin. Tutkintokoulutuksesta vastaavat Vierumäen osaava henkilöstö ja kehittymisen tukena toimivat kokeneet valmentajat, seuramentorit.

Huomaathan, että liikunnanohjauksen perustutkinnossa on opiskelijan terveyteen ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia. Tutustu niihin ennen koulutukseen hakeutumista tästä linkistä.

Tutkinnon laajuus
180 osaamispistettä
Tutkintonimike
Liikuntaneuvoja
Lisätiedot
045 7881 6258 tai opintotoimisto@vierumaki.fi

Koulutuksen tavoitteet ja sisältö

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähiopiskelua, etäopintoja ja työssäoppimista. Koulutus sisältää myös osittain omakustanteisen kansainvälisen opintomatkan. Neljän päivän mittaisia lähiopintojaksoja Vierumäellä on vuosittain kahdeksan.

Keskeisiä sisältöjä ovat:

  • lasten ja nuorten valmentaminen urheiluseurassa
  • valmennuksen kokonaisvaltainen kehittäminen
  • lapsen kehitysvaiheet ja oppiminen sekä urheilijan ura
  • vanhempien ja seuratoimijoiden sekä muiden sidosryhmien kanssa toimiminen.

Lähiopiskelu ja etäopiskelu suunnitellaan omaa valmennustoimintaa kehittäväksi ja tukevaksi prosessiksi, joka toteutetaan joustavasti valmennustyön ohessa. Opiskelijalla tulee olla koulutuksen aikana oma valmennettava tai oma valmennusryhmä.

Työelämässä oppiminen ja tutkintoon liittyvät näytöt suunnitellaan yhteistyössä kunkin opiskelijan urheiluseuran kanssa ja ne ovat keskeisesti sidoksissa oman valmennustyön kehittämiseen.

Koulutus on maksutonta ja se sisältää majoituksen kahden hengen huoneissa sekä ateriat lähiopiskelupäivinä.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Seuraava koulutus alkaa tammikuussa 2023 ja hakuaika on syksyllä 2022.

Hakijat kutsutaan valintakokeeseen. Lopullisessa opiskelijavalinnassa painottuvat koulutodistusten ja valintakokeen ohella hakijan toiminta lasten ja nuorten valmennustehtävissä sekä aktiivisuus seuratoiminnassa.


Hinta

Perustutkintokoulutus on maksutonta.


Kysy lisää

Hae mukaan syksyllä 2022!