Siirry sisältöön

Talviloma täynnä tekemistä

Talvipyöräily

Vierumäki 12.1.2022

Talviloma täynnä tekemistä

Vierumäki on vaivaton talvilomakohde lapsiperheille. Alueella on runsaasti palveluja lähellä toisiaan ja loman onnistuminen ei ole säästä kiinni. Tekemistä löytyy paljon ulkoa ja sisältä kaikenikäisille.

Sijainti

Vierumäki sijaitsee 130 kilometriä Helsingistä ja 30 kilometriä Lahdesta. Keskeinen sijainti Etelä-Suomessa sopii mainiosti myös päiväreissulle ja pohjoisemmasta tullessa Vierumäeltä tekee helposti päiväretken Helsinkiin.

Majoitus

Vierumäen majoitusvaihtoehdoista löydät mökit, huoneistot ja hotellit. Vuokrattavissa on myös tasokkaita mökkejä isommille ryhmille. Uudesta Hotelli Fennadasta varaat majoituksen nyt -30 % alennuksella koodilla KEVÄT30.

Ravintolat

Alueen ravintoloissa on valinnanvaraa ja niiden avulla saa ruokittua nälkäiset suut aamiaisesta ravitsevaan lounaaseen ja illan á la carteen. Asiakkaita palvelee muun muassa syksyllä 2021 Hotelli Fennadan kylkeen avautunut uusi ravintolamaailma ja tennis- ja padelhallin Kahvila Greeni. Lisäksi alueella on sesonki- ja tilausravintoloita, joissa voi järjestää esimerkiksi perhejuhlia.

Hiihto, lumikenkäily ja talvipyöräily

Vierumäen ympäristössä on runsaasti hiihtolatuja ja Urheilukentän ympärille on aurattu myös 400 metrin tasainen latu perheen pienimmille.

Hiihtovälineet tai luistimet voi vuokrata Sportif-myymälästä Tennis-ja Padelhallilta. Perinteiset lumikengät ja suositut uudet liukulumikengät sekä liukurit ja pulkat mäenlaskuun vuokraa puolestaan Luontoliikuntakeskus, mistä saa myös kartat ja parhaat vinkit Vierumäen luonnossa liikkumiseen.

Luontoliikuntakeskus vuokraa myös maastopyöriä ja sähköavusteisia e-fatbikeja. Talvipyöräilijöiden käytössä on 10, 7 ja 5 kilometrin metsäiset reitit.

Retkeilyreitit ja nuotiopaikat

Luonnon helmassa kulkevien reittien varrelta löytyvät myös monet nuotiopaikat ja kodat, joihin on mukava pysähtyä tauolle. Tutustu luontopolkuihin ja taukopaikkoihin.

Ammattilaisten olosuhteet kuntoilijoiden käytössä

Jatkuvasti uudistuva Vierumäki on ollut jo vuosikymmenet tärkeä osa lukuisien huippu-urheilijoiden, liikunta-alan ammattilaisten ja vapaa-ajan liikkujien matkaa. Vierumäellä voi osallistua ohjatuille tunneille tai urheilla omatoimisesti ja testata rohkeasti eri lajeja.

Talvisin harrastuspaikkoina toimivat urheiluhalli, jäähalli, tennis- ja padelhalli, uimahalli, ulkoluistelurata ja 7-väyläinen perhefrisbeegolfrata. Mäenlaskuun sopii vauhdikas ja iso Ilkankuru, jossa voi myös vaikka lumikenkäillä.

Active Hours -liikuntatunnit koko perheelle

Ohjattujen Active Hours -liikuntatuntien lajikirjo on valtava ja valikoimassa on ohjattua ja itsenäistä tekemistä kaikenikäisille. Liikuntatuntien aikataulut näet helpoiten ilmaisella Vierumäki Friends -sovelluksella. Lataa sovellus jo nyt ja katso loman kaikki tapahtumat kätevästi yhdestä paikasta.

Nauttikaa valmiista ohjelmasta Perhe on Paras -kurssilla 

Suosituilla Perhe on Paras -kursseilla on perheen yhteistä tekemistä sekä omaa ohjelmaa aikuisille ja lapsille. Liikunnalliset päivät voivat sisältää muun muassa futsalia, kaupunkisotaa, sirkustelua, hiihtotekniikkaa, sulkapalloa ja kuntonyrkkeilyä. Käy tutustumassa malliohjelmiin ja katso, mitä kaikkea on tarjolla. Voit varata liikuntaleirin majoituksen kanssa tai ilman ja nauttia valmiista ohjelmasta ilman lomastressiä.

Elämyskellunta ja pakopelit

Nature Escapen elämyskellunta on ikimuistoinen luontokokemus. Kellunnassa rentoudutaan ja nautitaan luonnon energiasta ja rauhasta veden ympäröimänä. Hauskaa tekemistä on myös ulkona ratkottava luontopakopeli, jota pääset talvilomalla pelaamaan tarjoushinnoin. Pakkasta voit halutessasi paeta puolestaan Green Club -pakohuoneesen Vierumäkihallin yläkertaan. Lue lisää ja varaa talviloman elämykset.

Huskysafarille pääsee Etelä-Suomessa

Talvilomalla koiravaljakkoajelua varten ei tarvitse mennä Lappiin saakka vaan kyytiin pääsee myös Koirakikan Huskypuistosta 10 minuutin ajomatkan päästä Vierumäeltä. Tilalta löytyy myös muita eläimiä, joita pääsee oppaan kanssa tervehtimään. Valjakkoajelut ovat mahdollisia, kun lunta on riittävästi. Kannattaa seurata ajankohtaista ilmoittelua Koirakikan Facebook-sivulta.

Kun mietit, minne mennä talvilomalla, tule Vierumäelle.