valkjärvi uimarannat uinti ulkoliikunta hh vasen

Vierumäen alueella on kolme kaunista järveä: Valkjärvi, Saarijärvi ja Suurijärvi.

Syvän Valkjärven rannassa on kaksi rantasaunaa, Kaski ja Pihka, hyppytorni, pukukopit sekä läpi talven avantouintipaikka.

Hyppytorni on suljettu kesältä 2021, poislukien erikseen sovittujen ryhmien käyttö valvojan ollessa paikalla. Kolmen metrin hyppytaso vapaasti käytössä!

Saarijärven Letturanta
 on vastaavasti luonnonkaunis paikka, jossa järjestetään kesäisin mm. perhekurssien lettukestejä. Matalapohjainen Letturanta sopii hyvin lasten uimapaikaksi.

Suurijärvellä on kaksi uimarantaa, joista Kuntokylän ranta on lapsiperheiden suosiossa, sillä ranta on matala ja hyvähiekkainen.

triathlon uinti avovesiuinti ulkoliikunta hh vasen

Harjoitteletko triathloniin, swimrun-kilpailuihin
tai nautitko muuten vain uinnista avovedessä?

Päärakennuksen takaa aukeavat suojaisat ja puhdasvetiset järvet mahdollistavat omatoimisen uintiharjoittelusi. Finntriathlon Vierumäki -tapahtuman uintiosuudestakin tuttu siirtymä Valkjärvestä kannaksen yli Suurijärveen on jo elämys itsessään. Uimareille tehdyt kannakselle nousevat rappuset vievät useamman asteen lämpimämpään Suurijärveen, joka houkuttelee lämmöllään pidemmällekin uintilenkille. Muista kuitenkin omat taitosi ja huolehdi itse
omasta turvallisuudestasi uinnin aikana.

Valkjärven hyppytornien puoleiselta laiturilta matkaa järvien väliselle kannakselle tulee noin 350 metriä sekä Suurijärven puolella uintirappuselta suoraan pohjoisessa siintävään niemenkärkeen noin 400 metriä suuntaansa. Tutustu retkeilykarttaan ja suunnittele oma swimrun-seikkailusi Vierumäen valloittavassa luonnossa!

Kalliokammi ja Karhunpesä

Savusauna ja elämysravintola - tilat vuokrattavissa

Keskellä Vierumäen koskematonta luontoa, kirkasvetisen Mustalammen rannalla sijaitsevat Kalliokammin ja Karhunpesän savusaunat ja elämysravintolat

Kalliokammin kokonaisuus koostuu aidosta 12 saunojan savusaunasta, pukutilasta sekä jylhästä kallion kainaloon rakennetusta turvekattoisesta ravintolasta. Karhunpesä on jykevä hirsirakennus, jonka alemmalla tasolla on 12 saunojalle mitoitettu savusauna pukutiloineen. Ravintolatupa sijaitsee ylemmällä tasolla. 

country club sauna clubisauna

Country Clubin Clubisauna

Country Clubilla sijaitseva Clubisauna on alle 10 henkilön ryhmille sopiva sauna. Clubisaunalla on miellyttävä pukuhuonetila, joka soveltuu hyvin pienen kokouksen järjestämiseen tai iltapalan nauttimiseen.

Clubisaunalle voit tilata juomat ja pikkupurtavat ravintolasta.

Avoinna tilauksesta.

Saunatilan vuokra alk. 60 €

Varaukset Asiakaspalvelu 0300 870 870
(Puhelun hinta 0,34 €/min sis. alv 24 %)

Palmu sauna rantasauna

Rantasaunat Pihka ja Kaski

Saunojen sijainti tilausravintola Valkjärven Palmun naapurissa mahdollistaa hyvät puitteet erilaisille tapahtumille. Saunatiloihin kuuluu takka- ja oleskeluhuone ruokailua ja illan viettoa varten, tilavat pukuhuoneet sekä tietenkin leveälauteinen ja pehmytlämpöinen sauna. Pihkan saunan lauteille mahtuu mukavasti kerralla noin 15 ja Kasken (kuvassa) noin 10 henkilöä. Saunojen oleskelutilat on mitoitettu noin 30 (Pihka) ja 20 (Kaski) henkilölle.

Molemmista saunoista on vaivatonta pulahtaa virkistäytymään Valkjärven puhtoiseen veteen. Avantouimista varten uimapaikka pidetään sulana myös talvisin. Saunojen isot terassit ovat metsän suojassa, liikenteen ja alueen muiden asukkaiden näkymättömissä.

Avoinna tilauksesta.

Tilavuokrat alkaen 250€

Varaukset Asiakaspalvelu 0300 870 870
(Puhelun hinta 0,34 €/min sis. alv 24 %)