Luonto ja retkeily

Pelikenttänä luonto

Tutustu alueemme moniin ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksiin

Luontoliikunta- ja retkeilyreitit
Luontoliikunta- ja retkeilyreitit

Tutustu Vierumäen pyöräilyn ja retkeilyn reittiverkostoon.

Tutustu reitteihin
Lemmenharjun luontopolku
Lemmenharjun luontopolku

Kirkkaat järvet ja kauniit harjut lumoavat.

Tutustu reittiin
Taukopaikat ja ohjeet retkeilijälle
Taukopaikat ja ohjeet retkeilijälle

Katso alueen nuotiopaikat ja ohjeet turvalliseen retkeilyyn!

Lue lisää
Salpausselkä Geopark
Salpausselkä Geopark

Tutustu jääkauden jälkiin historiallisessa geokohteessa!

Lue lisää Geoparkista
Suunnistus kartta kuvitus

Suunnistus Vierumäellä

Vierumäki tarjoaa vaativien maastojen lisäksi upeat puitteet suunnistukselle.

Vierumäen vaihtelevia lähimaastoja on kartoitettu lähes 25 m2. Päivitettyjä kiintorastikarttoja sekä valmiita harjoituksia on ostettavissa Urheiluhallilta.

Suunnistuskartat

  • Muterlampi kaksi eri rataa.3,1 km ja 5,7 km (isot rastiliput).

  • Terrisuo kiintorastit 1:10000 (isot rastiliput).

  • Vierusprint 3,4 km 1:4000 (pienet rastiliput) sprinttikartta päivitetty 6/2022

Suunnistuskarttoja myydään Urheiluhallilla ja Luontoliikuntakeskuksessa.

Vierumäki metsä luonto

Tutustu metsiimme

Tiesitkö, että luonnonläheinen sijaintimme toimi Suomen Urheiluopiston perustajan, Lauri “Tahko” Pihkalan innoittajana, hänen etsiessään sopivaa paikkaa uudelle urheiluopistolle? Kuivat mäntykankaat, erämaatunnelmaa luovat suot ja kirkasvetisten järvien rantoja viistävät polkumme luovat retkeilyyn ja monipuoliseen luontoliikuntaan ympärivuotiset olosuhteet. Merkityillä luontoreiteillä ja valmista polkuverkostoa hyödyntäen liikut luonnossa jälkiä jättämättä. Huomaathan luonnossa liikkuessasi myös muut kulkijat ja jätät taukopaikat lähtiessäsi siistiin kuntoon.

Ympäristömme toimii myös porttina Salpausselkä Geoparkiin, joka esittelee veden muovaamaa maisemaa. Vierumäenkin halkaisevat toisen Salpausselän harjut ovat osa Suomen kansainvälisestikin tunnettua geologista luonnonperintöä, ja niiden tarinan kertova Salpausselkä Geopark on ehdolla UNESCO Global Geopark -kohteeksi.

Vierumäki luonto retkeily sup

Kesäisin SUP-laudat ja kanootit

Kuinka erilaiselta tutut metsät näyttävätkään uudesta perspektiivistä! Vierumäen upeilla järvillä (mm. Valkjärvi, Suurjärvi ja Saarijärvi) suppailet ja melot omassa rauhassa tai ryhmässä.

Meiltä voit vuokrata kanootin tai SUP-laudan, jolloin pääset nauttimaan kiireettömästä elämyksestä Vierumäen vesillä. Vuokraus tapahtuu Luontoliikuntakeskuksesta, josta ulkoilijoille tarttuvat matkaan melat ja kelluntapukineet. Itse laudat ja kanootit löytyvät Valkjärven rannalta.

Rantamaisemaa-5

Tutustu järviimme

Vierumäen keidas, Hotelli Fennadan takaa avautuva Valkjärvi kutsuu nauttimaan raikkaasta vedestään ympäri vuoden. Lähdepohjainen Valkjärvi toimii talvisin avantouintipaikkanamme, kun taas kesäisin järvi puhkeaa täyteen loistoon niin uimareiden, rantaleijonien kuin melojien suosikkikohteena. Valkjärveltä siirryt kannaksen yli sujuvasti Suurijärvelle, jonka kautta pääset laajentamaan vesiseikkailuasi aina Ahvenlammelle asti. Oletko kuullut Letturannasta? Kesäisessä ilta-auringossa kylpevä hiekkaranta tarjoaa Vierumäen lämpimimmän uimaveden. Letturannassa syöt myös eväät nuotion äärellä istuskellen!

Kysy henkilökunnaltamme parhaat vinkit tai tutustu kartasta järvien sijaintiin ja suunnittele täydellinen kesän vesiseikkailu yksin tai yhdessä!