Luonto ja retkeily

Vierumäeltä luontoreittejä löytyy helpoista puolen tunnin luontoretkistä aina pitkiin yönylivaelluksiin.

Vierumäki luonto retki-15
Luontoliikunta- ja retkeilyreitit

Kehitämme kuvauksia Vierumäen pyöräilyn ja retkeilyn reittiverkostosta Outdoor Active -alustalle.

Vierumäki Lemmenharjun-luontopolku-2
Lemmenharjun luontopolku

Kirkkaat järvet ja kauniit harjut lumoavat. Valitse 2 km tai 4 km reitti.

ravintolat kodat tuotesivu (1)
Taukopaikat ja ohjeita retkeilijälle

Katso lähialueemme nuotiopaikat sekä ohjeet turvalliseen retkeilyyn joko yksin tai yhdessä!

Luonto Cloudy afternoon
Salpausselkä Geopark

Tutustu jääkauden jälkiin historiallisessa geokohteessa!

Vuokraa SUP-lauta tai kanootti

Kuinka erilaiselta tutut metsät näyttävätkään uudesta perspektiivistä! Vierumäen upeilla järvillä (mm. Valkjärvi, Suurjärvi ja Saarijärvi) suppailet ja melot omassa rauhassa tai ryhmässä.

Meiltä voit vuokrata kanootin tai SUP-laudan, jolloin pääset nauttimaan kiireettömästä elämyksestä Vierumäen vesillä. Vuokraus tapahtuu Urheiluhallilta, josta ulkoilijoille tarttuvat matkaan melat ja kelluntapukineet. Itse laudat ja kanootit löytyvät Valkjärven rannalta.

Laudan vuokrahinta on 20€/h kanootin hinta 25 €/h ja lisätunnit 15 €/h. Tulethan Urheiluhallille riittävän ajoissa noutamaan varusteesi (esim. noin 20 min ennen vuorosi alkua), jotta pääset vesille heti vuorosi alkaessa ja hyödynnät aikasi maksimaalisesti.

Tutustu metsiimme

Tiesitkö, että luonnonläheinen sijaintimme toimi Suomen Urheiluopiston perustajan, Lauri “Tahko” Pihkalan innoittajana, hänen etsiessään sopivaa paikkaa uudelle urheiluopistolle? Kuivat mäntykankaat, erämaatunnelmaa luovat suot ja kirkasvetisten järvien rantoja viistävät polkumme luovat retkeilyyn ja monipuoliseen luontoliikuntaan ympärivuotiset olosuhteet. Merkityillä luontoreiteillä ja valmista polkuverkostoa hyödyntäen liikut luonnossa jälkiä jättämättä. Huomaathan luonnossa liikkuessasi myös muut kulkijat ja jätät taukopaikat lähtiessäsi siistiin kuntoon.

Ympäristömme toimii myös porttina Salpausselkä Geoparkiin, joka esittelee veden muovaamaa maisemaa. Vierumäenkin halkaisevat toisen Salpausselän harjut ovat osa Suomen kansainvälisestikin tunnettua geologista luonnonperintöä, ja niiden tarinan kertova Salpausselkä Geopark on ehdolla UNESCO Global Geopark -kohteeksi.

Tutustu järviimme

Vierumäen keidas, Hotelli Fennadan takaa avautuva Valkjärvi kutsuu nauttimaan raikkaasta vedestään ympäri vuoden. Lähdepohjainen Valkjärvi toimii talvisin avantouintipaikkanamme, kun taas kesäisin järvi puhkeaa täyteen loistoon niin uimareiden, rantaleijonien kuin melojien suosikkikohteena. Valkjärveltä siirryt kannaksen yli sujuvasti Suurijärvelle, jonka kautta pääset laajentamaan vesiseikkailuasi aina Ahvenlammelle asti. Oletko kuullut Letturannasta? Kesäisessä ilta-auringossa kylpevä hiekkaranta tarjoaa Vierumäen lämpimimmän uimaveden. Letturannassa syöt myös eväät nuotion äärellä istuskellen!

Kysy henkilökunnaltamme parhaat vinkit tai tutustu kartasta järvien sijaintiin ja suunnittele täydellinen kesän vesiseikkailu yksin tai yhdessä!