Pyöräily

Maastopyöräily

Vierumäki tarjoaa loistavia maastopyörämahdollisuuksia vasta-alkajille ja jo maastopyöräilyyn hurahtaneille nauttijoille. Reitit lähtevät pääosin heti Vierumäen alueelta ja kulkevat erimittaisia kierroksia Vierumäen kauniin luonnon helmassa. Helpoimmat maastopyöräilyyn sopivat reitit ovat kolmen, viiden, seitsemän ja kymmenen kilometrin matkat Vierumäen lähialueella sekä 12 kilometrin mittainen Valo-Ilves Vierumäeltä Heinolan Jyränköön.

Kyseisillä reiteillä pitävät hauskaa sekä lajille uudet että kokeneemmatkin maastopyöräilijät. Reitit ovat leveitä ja niillä on suhteellisen tasainen pohja. Reitin varrelle osuu kuitenkin muutama jyrkempi ylämäki, joiden päälle kavuttua vauhti voi palkitsevissa laskuissa kiihtyä paikoittain hurjaksi.

Maastossa meillä pyöräilijöillä on iso vastuu luonnosta. Kannetaan tätä vastuuta ylpeänä.

Maantiepyöräily ja triathlon

Erinomaisten maastopyöräilyolosuhteiden lisäksi Urheiluopistolta lähtevä kattava maantieverkosto kutsuu polkemaan. Idän suunnassa polkijaa virvoittavat Vuolenkosken kahvilapalvelut (n. 15 km opistolta), lännessä idyllinen Wanha Vääksy (30km) sekä Pulkkilanharjun (45 km) henkeäsalpaavat maisemat. Rohkeimmat kiertävät jopa Kalkkisiin kokeilemaan Mani Baarin legendaarisia pizzoja tai Pihamaan kotitekoisia virvoitusjuomia!

Maantie- ja triathlonpyöräily Päijät-Hämeessä tunnetaan hyväkuntoisista asvalteista, kumpuilevasta toista Salpausselän harjua mukailevasta mäkiprofiiliista sekä erinomaisista taukopaikoista! Huomaa kuitenkin turvallisuus ajaessasi ja käytä kypärää sekä takavaloa. Reitit ovat yleisiä maanteitä, joiden nopeusrajoitukset vaihtelevat 50–80 km/h ja alueella saattaa liikkua myös raskasta liikennettä. Urheiluopisto ei vastaa reittien kunnossapidosta tai turvallisuudesta.

Gravelpyöräily

Gravelpyöräily on suosiotaan nopeasti lisäävä maastopyöräilyn sekä maantiepyöräilyn parhaat palat yhdistävä polkupyöräilyn muoto. Gravel eli tuttavallisemmin hiekkatiepyöräily mahdollistaa reittiisi latupohjia, pururatoja ja metsäautoteitä, joita pitkin suunnittelet oman seikkailusi!

Merkittyjä gravelpyöräilyreittejä ei alueella ole, mutta suosittelemme tutustumaan karttaan ja etsimään viihdyttäjät reitit Heinolan, Vuolenkosken ja Nastolan suuntaan! Omat suosikkimme taukopaikoista ovat Heinolan Cafe Kailas, Vuolenkosken Rantamesta sekä Immilän myllykahvila.

Vuokraa pyörä

Monipuolinen E-fatbike sähköavustuksella, solakka maastopyörä etujousituksella vai kenties virtaviivainen gravel-pyörä (tulossa 2022–2023) kilometrejä janoavalle? Löydä juuri sinulle sopiva kulkuväline Vierumäen ja lähialueiden luontoon tutustumiselle. Pyörien vuokraus toistaiseksi Urheiluhallilta.

Tutustu vuokrattaviin pyöriin, vuokrausaikoihin ja varausehtoihin.

Uudet Trek -maastopyörät nyt vuokrattavana

Maastopyöriemme vuokraus on ollut todella suosittua. Saimmekin valikoimaamme uusia pyöriä ja entistä useampi asiakkaamme pääsee nauttimaan luonnosta pyörän selässä.

Valikoimassamme on nyt myös huippuluokan Trek -maastopyöriä, joita on S, M, L ja XL -koossa. Ota pyörä alle ja lähde kokeilemaan Vierumäen upeita maastopyöräreittejä!

Uusien pyörien vuokrahinnat ovat: 15 €/h ja 60 €/päivä.
Vuokraa pyörä vaikka jo ennakkoon asiakaspalvelustamme
p. 0300 870 870.

Vierumäeltä löytyy reittejä ja pyöriä joka makuun

Vierumäki luonto retki-15
Luontoliikunta- ja retkeilyreitit

Kehitämme kuvauksia Vierumäen pyöräilyn ja retkeilyn reittiverkostosta Outdoor Active -alustalle.

urheilijatestaus pyöräily halfkuva vasen
Maastopyöräilyn tekniikkakurssi elo-syyskuussa

Ota haltuun maastopyöräilyn perusteet tai syvennä jo opittua. Valmentajana Personal MTB Trainer Antti Nousiainen.

Talvipyöräily
Talvipyöräilyreitti

Täältä löydät tietoa Vierumäen talvipyöräilyreitistä

Liikuntavälineet voit myös vuokrata

Liikuntapaikkavaraamo Urheiluhallilla

0300 870 870
Puhelun hinta 0,34 €/min sis. alv 24 %.
myynti@vierumaki.fi

Tennis- ja padelhallin aukioloajat
Ma-to 8-21, pe-la 8-22 ja su 8-18

Urheiluhallin aukioloajat
Ma-la klo 8-21 ja su klo 9-18

Urheiluhallin poikkeusaukioloaikoja
Pyhäinpäivä 6.11. klo 8-21
Itsenäisyyspäivä 6.12. klo 9-18
Jouluaatto 24.12. klo 8-15
Joulupäivä 25.12. klo 10-20
Tapaninpäivä 26.12. 1klo 0-20
Uuden vuoden aatto 31.12. klo 8-20
Uuden vuoden päivä 1.1.2022 klo 10-20

Vuokraushinnat

E-Fatbike

40 €/3 h
Vuokrausajat 9-12 : 12.30-15.30 : 16-19

Trek -maastopyörät (vm. 2021 )

15 €/tunti
60 €/päivä

Merida -maastopyörät

10 €/tunti
40 €/päivä

SUP-laudat

20 €/h

Kanootit

25 €/h, lisätunnit 15 €/h

Frisbeegolfkiekot

5 € /h/3 kiekkoa

Talvilajit

Lumikengät

15 €/2 h

Hiihto

Sukset, monot ja sauvat löydät Sportif Proshop -myymälästä, Vierumäkihallilta!