Pyöräily

urheilijatestaus pyöräily halfkuva vasen

Maastopyöräily

Vierumäki tarjoaa loistavia maastopyörämahdollisuuksia vasta-alkajille ja jo maastopyöräilyyn hurahtaneille nauttijoille. Reitit lähtevät pääosin heti Vierumäen alueelta ja kulkevat eri mittaisina Vierumäen kauniissa luonnossa. Maastopyöräilyn reittejä ovat kolmen, viiden, seitsemän ja kymmenen kilometrin matkat Vierumäen lähialueella. Lisäksi 12 kilometrin mittainen Valo-Ilves Vierumäeltä Heinolan Jyränköön.

Reitit ovat leveitä ja niissä on suhteellisen tasainen pohja. Reitin varrelle osuu kuitenkin muutama jyrkempi ylämäki, joiden päälle kavuttua vauhti voi palkitsevissa laskuissa kiihtyä paikoittain hurjaksi.

Pyöräilijöillä on maastossa iso vastuu luonnosta. Kannetaan tätä vastuuta ylpeänä.

Pyöräily gravel maasto

Gravel-pyöräily

Gravel-pyöräily on suosiotaan nopeasti lisäävä maastopyöräilyn sekä maantiepyöräilyn parhaat palat yhdistävä polkupyöräilyn muoto. Gravel- eli tuttavallisemmin hiekkatiepyöräily mahdollistaa reittiisi latupohjia, pururatoja ja metsäautoteitä, joita pitkin suunnittelet oman seikkailusi!

Merkittyjä gravel-pyöräilyreittejä ei alueella ole, mutta suosittelemme tutustumaan karttaan ja etsimään viihdyttäjät reitit Heinolan, Vuolenkosken ja Nastolan suuntaan! Paras paikka siihen on Päijät-Hämeen pyörämatkailuopas.

Kesäaikaan omat suosikkimme taukopaikoista ovat Heinolan Cafe Kailas, Vuolenkosken Rantamesta sekä Immilän Myllykahvila.

Vierumäki Triathlon pyöräily 3

Maantiepyöräily ja triathlon

Erinomaisten maastopyöräilyolosuhteiden lisäksi Urheiluopistolta lähtevä kattava maantieverkosto kutsuu polkemaan. Idän suunnassa polkijaa virvoittavat Vuolenkosken kahvilapalvelut (n. 15 km opistolta), lännessä idyllinen Wanha Vääksy (30km) sekä Pulkkilanharjun (45 km) henkeäsalpaavat maisemat. Rohkeimmat kiertävät jopa Kalkkisiin kokeilemaan Mani Baarin legendaarisia pizzoja tai Pihamaan kotitekoisia virvoitusjuomia! Lisätietoja reiteistämme ja tarkempia ohjeita luontoliikuntakeskuksesta.

Maantie- ja triathlonpyöräily Päijät-Hämeessä tunnetaan hyväkuntoisista asvalteista, kumpuilevasta toista Salpausselän harjua mukailevasta mäkiprofiiliista sekä erinomaisista taukopaikoista! Huomaa kuitenkin turvallisuus ajaessasi ja käytä kypärää sekä takavaloa. Reitit ovat yleisiä maanteitä, joiden nopeusrajoitukset vaihtelevat 50–80 km/h ja alueella saattaa liikkua myös raskasta liikennettä. Urheiluopisto ei vastaa reittien kunnossapidosta tai turvallisuudesta.

Fatbike pyöräily

Vuokraa pyörä Luontoliikuntakeskuksesta

Monipuolinen E-fatbike sähköavustuksella vai solakka maastopyörä etujousituksella kilometrejä janoavalle? Tai alueen sisällä Vierumäen oma kampuspyörä Jopo.

Löydä juuri sinulle sopiva kulkuväline Luontoliikuntakeskuksesta, Kahvila Pihkalan välittömästä läheisyydestä.

Vierumäellä on tarjolla kattava valikoima pyöriä jokaisen tarpeeseen. Kaikissa maastoajoon suunnitelluissa pyörissä on hydrauliset levyjarrut sekä laadukas Shimanon vaihteisto. Pyörät pestään ja huolletaan säännöllisesti, mutta kaikki vuokrauksen yhteydessä ilmenneet viat pyydetään ilmoittamaan palautuksen yhteydessä Vierumäen henkilökunnalle.

Maastopyörien vuokraus Vierumäki Friends -sovelluksesta, verkkokaupastamme sekä paikan päältä Luontoliikuntakeskukselta. Jopojen vuokraus tapahtuu toistaiseksi vain paikan päältä.

Liikuntavälineet voit myös vuokrata

E-Fatbike

45 €/3 h
Vuokrausajat klo 9.30-12.30, 13-16, 16.30-19.30

Tunturi E-max ME EP8

50 €/3 h
Vuokrausajat klo 9.30-12.30, 13-16, 16.30-19.30

Trek -maastopyörät (vm. 2021 )

20 €/tunti
60 €/päivä

Jopo

5 €/h
25 €/vrk

Frisbeegolfkiekot

5 €/h/3 kiekkoa

SUP-laudat

21 €/h (36 €/2 h)

Kanootit

27 €/h (42 €/2 h)

Kiintorastikartat

3 €/kpl

Asiakaspalvelu 0300 870 870

Puhelun hinta 0,49 €/min sis. alv 24 %

myynti@vierumaki.fi

Varaukset ryhmille

0300 870 870 Puhelun hinta 0,49 €/min sis. alv 24 %
myynti@vierumaki.fi


Luontoliikuntakeskus avoinna

ma-pe klo 12-20
la 9-20
su 9-17

Luontoliikuntakeskus avoinna syyslomilla

Ajalla 17.10.-30.10.
ma-la klo 9-20, su klo 9-17 


Luontoliikuntakeskus - käynti Pihkalan aukiolta

Trek Roscoe7 21 28499 B Portrait

Trek -maastopyörät nyt vuokrattavana

Maastopyöriemme vuokraus on ollut todella suosittua. Kattavan pyörävalikoimamme ansiosta entistä useampi asiakkaamme pääsee nauttimaan luonnosta pyörän selässä.

Valikoimassamme on nyt myös huippuluokan Trek -maastopyöriä, joita on S, M, L ja XL -koossa. Ota pyörä alle ja lähde kokeilemaan Vierumäen upeita maastopyöräreittejä!

Vuokraa pyörä vaikka jo ennakkoon asiakaspalvelustamme.

Vuokrattavat pyörät Vierumäki

Vuokrausehdot - Luontoliikuntakeskus