Pyöräily Kalattomanlammen laavu 9

Pyöräily

Pyöräilyn kurssit ja leirit

Maastopyöräilyn tekniikkakurssi 26.-27.8.2023
Maastopyöräilyn tekniikkakurssi 26.-27.8.2023

Syvennä teknistä pyöräilyosaamistasi ja saat yksilöllisiä vinkkejä oman ajamisen kehittämiseen. Kurssi on suunnattu jonkin verran (yli 50h) tai paljon maastopyöräilyä harrastaneille.

Tutustu ja varaa
Maastopyöräily letka

Kesän pyöräilykauden avaus Messilässä ja Vierumäellä

Salpausselkä Bike Fest-tapahtuma kerää pyöräilykansan koolle toukokuussa. Tapahtuma järjestetään Lahdessa, Messilän maisemissa 27.5. ja tarjoaa pyöräilyteemaista tekemistä koko päiväksi.

Tule Vierumäelle jo perjantaina 26.5. lämmittelemään tunnelmaa ja osallistu 2 h ohjattuun retkeen upeissa maastoissa. Ohjattu pyöräretki Vierumäellä ei edellytä osallistumista päätapahtumaan Messilässä. Kaikki ovat tervetulleita.

Senioreille olemme suunnitelleet oman, ohjatun pyöräilyretken. Käydään läpi maastopyöräilyn ja sähköpyöräilyn tekniikoita. Pyöräillään helpossa maastossa Vierumäen upeissa maisemissa. Et tarvitse omaa pyörää, vuokrapyörä sisältyy hintaan.

Majoittujalle -10 % Sporttihotelli Pihkalan huoneista koodilla SALPAUS10 ajalla 22.5.-28.5.2023


urheilijatestaus pyöräily halfkuva vasen

Maastopyöräily kesällä

Vierumäki tarjoaa loistavia maastopyörämahdollisuuksia vasta-alkajille ja jo maastopyöräilyyn hurahtaneille nauttijoille. Reitit lähtevät pääosin heti Vierumäen alueelta ja kulkevat eri mittaisina Vierumäen kauniissa luonnossa. Maastopyöräilyn reittejä ovat kolmen, viiden, seitsemän ja kymmenen kilometrin matkat Vierumäen lähialueella. Lisäksi 12 kilometrin mittainen Valo-Ilves Vierumäeltä Heinolan Jyränköön.

Reitit ovat leveitä ja niissä on suhteellisen tasainen pohja. Reitin varrelle osuu kuitenkin muutama jyrkempi ylämäki, joiden päälle kavuttua vauhti voi palkitsevissa laskuissa kiihtyä paikoittain hurjaksi.

Pyöräilijöillä on maastossa iso vastuu luonnosta. Kannetaan tätä vastuuta ylpeänä.

Vuokraa pyörä Vierumäen Luontoliikuntakeskuksesta. Saatavilla sekä etujousitettuja maastopyöriä että sähköavusteisia eFatbikeja.

Gravel pyöräily

Gravel-pyöräily

Gravel-pyöräily on suosiotaan nopeasti lisäävä maastopyöräilyn sekä maantiepyöräilyn parhaat palat yhdistävä polkupyöräilyn muoto. Gravel- eli tuttavallisemmin hiekkatiepyöräily mahdollistaa reittiisi latupohjia, pururatoja ja metsäautoteitä, joita pitkin suunnittelet oman seikkailusi!

Merkittyjä gravel-pyöräilyreittejä ei alueella ole, mutta suosittelemme tutustumaan karttaan ja etsimään viihdyttäjät reitit Heinolan, Vuolenkosken ja Nastolan suuntaan! Paras paikka siihen on Päijät-Hämeen pyörämatkailuopas.

Kesäaikaan omat suosikkimme taukopaikoista ovat Heinolan Cafe Kailas, Vuolenkosken Rantamesta sekä Immilän Myllykahvila.

Vierumäki Triathlon pyöräily 3

Maantiepyöräily ja triathlon

Erinomaisten maastopyöräilyolosuhteiden lisäksi Urheiluopistolta lähtevä kattava maantieverkosto kutsuu polkemaan. Idän suunnassa polkijaa virvoittavat Vuolenkosken kahvilapalvelut (n. 15 km opistolta), lännessä idyllinen Wanha Vääksy (30km) sekä Pulkkilanharjun (45 km) henkeäsalpaavat maisemat. Rohkeimmat kiertävät jopa Kalkkisiin kokeilemaan Mani Baarin legendaarisia pizzoja tai Pihamaan kotitekoisia virvoitusjuomia! Lisätietoja reiteistämme ja tarkempia ohjeita luontoliikuntakeskuksesta.

Maantie- ja triathlonpyöräily Päijät-Hämeessä tunnetaan hyväkuntoisista asvalteista, kumpuilevasta toista Salpausselän harjua mukailevasta mäkiprofiiliista sekä erinomaisista taukopaikoista! Huomaa kuitenkin turvallisuus ajaessasi ja käytä kypärää sekä takavaloa. Reitit ovat yleisiä maanteitä, joiden nopeusrajoitukset vaihtelevat 50–80 km/h ja alueella saattaa liikkua myös raskasta liikennettä. Urheiluopisto ei vastaa reittien kunnossapidosta tai turvallisuudesta.

Maastopyörä Trek

Pyörät Luontoliikuntakeskuksesta

Monipuolinen E-fatbike sähköavustuksella vai solakka maastopyörä etujousituksella kilometrejä janoavalle? Tai alueen sisällä Vierumäen oma kampuspyörä Jopo.

Löydä juuri sinulle sopiva kulkuväline Luontoliikuntakeskuksesta, Kahvila Pihkalan välittömästä läheisyydestä.

Vierumäellä on tarjolla kattava valikoima pyöriä jokaisen tarpeeseen. Kaikissa maastoajoon suunnitelluissa pyörissä on hydrauliset levyjarrut sekä laadukas Shimanon vaihteisto. Pyörät pestään ja huolletaan säännöllisesti, mutta kaikki vuokrauksen yhteydessä ilmenneet viat pyydetään ilmoittamaan palautuksen yhteydessä Vierumäen henkilökunnalle. Tutustu vuokrattaviin pyöriin ja vuokrausehtoihin.

Maastopyörien vuokraus Vierumäki Friends -sovelluksesta, verkkokaupastamme sekä paikan päältä Luontoliikuntakeskukselta. Jopojen vuokraus tapahtuu toistaiseksi vain paikan päältä.

Liikuntavälineet voit myös vuokrata

Ympäri vuoden

E-Fatbike

Sesonki/vkl
30 €/1 h (varausaikaan lisätään 1 h huolto+lataus)
40 €/2 h (varausaikaan lisätään 1 h huolto+lataus)
50 €/ 3 h (varausaikaan lisätään 1 h huolto+lataus)

ma-pe
22 €/1 h (varausaikaan lisätään 1 h huolto+lataus)
30 €/2 h (varausaikaan lisätään 1 h huolto+lataus)
37 €/ 3 h (varausaikaan lisätään 1 h huolto+lataus)

Trek -maastopyörät (vm. 2021 )

Sesonki/vkl
21 €/tunti | 31 €/2 h | 41 €/3 h
63 €/päivä

ma-pe
16 €/tunti | 23 €/2 h | 31 €/3 h
47 €/päivä

Frisbeegolfkiekot

5 €/h/3 kiekkoa

Kiintorastikartat

5 €/kpl

Kesälajit

SUP-laudat

21 €/h, lisätunnit 10 €

Inkkarikanootit

27 €/h, lisätunnit 10 €

Jopot

5 €/h | 20 €/vrk
80 €/ 5 vrk | 4 jopoa 60 €/vrk

Ainot ja Oivat

ryhmille 190 €/40 kpl

Talvilajit

Talvisaikaan vuokraamme myös lumikenkiä ja liukulumikenkiä. Hiihtoon tarvittavat välineet löytyvät Tennis-ja padelhallilta Sportif Proshopista.

Luontoliikuntakeskus avoinna

ma-pe klo 10-18
la klo 9-20
su klo 9-17

Luontoliikuntakeskus - käynti Pihkalan aukiolta

Asiakaspalvelu 0300 870 870

Puhelun hinta 0,49 €/min sis. alv 24 %
myynti@vierumaki.fi

Varaukset ryhmille

0300 870 870 Puhelun hinta 0,49 €/min sis. alv 24 %
myynti@vierumaki.fi

Vuokrattavat pyörät Vierumäki

Vuokrausehdot - Luontoliikuntakeskus

Vierumäen harjoitteluolosuhteet

 • Jäähalli
  Jäähalli

  Kaukaloissa mahdollisuus jäälajeille ja yleisöluisteluun.

 • Urheiluhalli
  Urheiluhalli

  Urheiluhallilta löytyvät monipuoliset harjoitteluolosuhteet

 • Monitoimiareena
  Monitoimiareena

  Nimensä mukaan Monitoimiareenalla voidaan harjoitella monia eri lajeja.

 • Uimahalli
  Uimahalli

  Nauti uimahallimme virkistysallasosastosta tai ui kuntoaltaassa (25 m)

 • Tennis- ja padelhalli
  Tennis- ja padelhalli

  Tennis-, padel- ja squash -kentät sekä pingispöydät.

 • Kuntosalit
  Kuntosalit

  Vierumäen valikoimasta löydät kaksi varsinaista kuntosalia, jotka molemmat sijaitsevat Urheiluhallissa. Myös tatami ja aerobinen sali sijaitsevat urheiluhallilla.

 • Urheilu- ja kuntotestaus
  Urheilu- ja kuntotestaus

  Vierumäen Testausasemalla on tehty vuosikymmenien ajan laadukasta testaustyötä kuntotestauksen asiantuntijoiden voimin.

 • Ulkokentät- ja radat
  Ulkokentät- ja radat

  Vierumäen ulkokentillä ja radoilla pelaat tai harjoittelet upeissa olosuhteissa

fatbike talvi ryhmä

Vierumäellä pyöräilet myös talvella

Monet ulkoilureiteistämme ovat talvisin hiihtäjien käytössä, mutta pyöräilijöitäkään ei suinkaan ole unohdettu.

Tutustu talvipyöräilymahdollisuuksiimme ja lähde kokeilemaan vaikka eFatbikea, sen vuokraat kätevästi Luontoliikuntakeskuksesta Pihkalan aukiolta.

Ylläpidetty talvipyöräilyverkostomme tarjoaa riippumattoman vertailun mukaan Etelä-Suomen parhaat talvipyöräilyreitit. Vuokraa pyörä Vierumäen Luontoliikuntakeskukselta ja tule kokeilemaan!

Katso alla olevasta linkistä tuore vertailu Suomen parhaista talvipyöräilyolosuhteista! Vertailun on toteuttanut Personal MTB Trainer Antti Nousiainen. (Vierumäen esittely alkaa videon kohdasta 4:40).