Talvipyöräily

Talvipyöräily

Talven aikana useat Vierumäen ulkoilureitit siirtyvät vähintäänkin osittain hiihtäjien käyttöön. Maastopyöräilijöitä ei ole lumiseen aikaan kuitenkaan unohdettu, sillä pyöräilijöiden käyttöön on merkattu näppärän mittaiset talvipyöräilyreitit tuttuihin Vierumäen maastoihin. Pyöräily laduilla on kielletty.

Reitin alku seuraa hoidettua ulkoilureittiä tasaiselle kangasmetsäalueelle, jossa se haarautuu rengasreitiksi. Rengasreitin kulkusuunta on myötäpäivään. Rengasreitti koostuu metsäteistä sekä eri kokoisista poluista, jotka ovat helppoa tai erittäin helppoa pyöräiltävää.

Vaikka reittiä huolletaan säännöllisesti, voivat muuttuvat sääolosuhteet vaikuttaa reitin ajettavuuteen. Esimerkiksi lämpöasteet tai runsas lumi-/vesisade tekevät reitillä ajosta jos ei mahdotonta, vähintään elämyksellistä! Valitse reittisi siis olosuhteiden sekä oman taitotasosi mukaan, sillä ajettavaa riittää myös kunnostetuilla pyöräteillä.

Suurimmat korkeuserot talvipyöräilyreitillä ovat 15 metrin luokkaa. Reitin vaativuustaso on helppo, mutta talvella muuttuvat lumiolosuhteet vaikuttavat haastavuuteen.

Talvi

Talvipyöräilyreitistö

Lähtöpaikka:
Tennis- ja padelhallin edestä

Seuraa:
Sinisiä reittimerkintöjä (aurauskepit)
Pyöräily laduilla on kielletty.

Pituus:
6,5 tai 5,3 km

Reitin varrella on kosteikkoalueita, jotka erityisesti sadekelillä ovat mutaisia. Lumiseen aikaan reitti on käytössä ainoastaan Fatbike-pyörille.

Tarkemmat reittiohjeistuksen voit kysyä Luontoliikuntakeskukselta.