Maastopyöräilykurssit Vierumäellä

  • Peruskurssi aloittelijoille 13.-14.5.2023

  • Tekniikkakurssi harrastajille 26.-27.8.2023

KURSSIN ALOITUS

Kurssin tapaamispaikka sijaitsee Tennis- ja padelhallin ja Jäähallin välisellä hiekkakentällä, jonka löydät aluekartasta kohdenumerolla 4. Mikäli saavut paikalle autolla, saat auton parkkiin tien laitaan aivan kentän viereen. Varauduthan säänmukaisin ja lämpimin varustein, sillä aamupäivällä ollaan vielä melko paikallaan ja viileys voi yllättää. Varusteita voit säilyttää autossa kentän laidalla tai Tennis- ja padelhallissa pukuhuoneen lukitussa kaapissa.

Aloittelijoiden peruskurssinkurssin hinta sisältää maastopyörän vuokran, voit myös osallistua kurssille omalla pyörällä. Vuokrapyörän varaus tapahtuu myyntipalvelumme kautta, p.0300870870. Pyörää varatessanne ilmoitattehan pituutenne, jotta osaamme varata teille oikean kokoisen pyörän. Mikäli käytätte vuokrapyöriämme, tapahtuu niiden nouto luontoliikuntakeskukselta kurssin aloituspäivänä klo 8.30, jolloin ehditte kurssin avaukseen ja ensimmäiseen harjoitukseen hiekkakentälle klo 9.00 alkaen. Luontoliikuntakeskus sijaitsee Kaskelassa.

MATKALAUKUN SISÄLTÖ

Kurssille tarvitset mukaasi pyörän ja kypärän lisäksi sään mukaiset ajovarusteet. Kurssi toteutetaan kokonaisuudessaan ulkona, joten riittävä määrä vaihtovaatteita on tärkeää. Suosittelemme juomapulloa myös mukaan. Voit varata myös uima-asun, ohjelmaan kuuluu uimahallinkäyttöoikeus lauantai iltana.

MAJOITUS

Mikäli olet varannut kurssiisi majoituksen, ilmoittaudu vastaanottopisteellämme, joka sijaitsee hotelli Fennadassa. Ilmoittautumisen yhteydessä saat huoneen avaimen. Majoittumaan pääset klo 15.00 alkaen.

KURSSIN SISÄLTÖ

Aloittelijoiden peruskurssi

on suunnattu aloitteleville harrastajille, joilla on vähän tai ei ollenkaan kokemusta maastossa ajamisesta. Kuntotason suhteen olisi hyvä, että 1-2 tunnin liikuntasuoritukset olisivat osallistujalle tuttuja. Kurssin tavoitteena on antaa perustiedot ja -taidot maastopyöräilyn harrastamiseen turvallisesti. Osallistujille suositellaan omaa maastopyörää, mutta kurssin hintaan kuuluvalla vuokrakalustolla osallistuminen on myös mahdollista. Valmennukseen voi osallistua myös tieliikennelain mukaisella sähköavusteisella polkupyörällä. Ehjä, tarkoituksenmukainen pyöräilykypärä on edellytys valmennukseen osallistumiselle. Kurssi sisältää henkilökohtaista ohjausta ja harjoitteiden videointia oppimisen tueksi.

Harrastajien tekniikkakurssi

on suunnattu harrastajille, joilla on jo jonkin verran (yli 50 h) tai paljon kokemusta maastossa ajamisesta. Kuntotason suhteen odotuksena on, että 2 tunnin kuntoliikuntasuoritukset ovat sinulle tuttuja. Kurssin tavoitteena on syventää harrastajien teknistä pyöräilyosaamista ja tarjota yksilöllisiä vinkkejä oman ajamisen kehittämiseen. Kurssille osallistuvilta edellytetään omaa polkupyörää sekä ehjää, tarkoituksenmukaista pyöräilykypärää. Myös sähköavusteisella pyörällä voi osallistua, kunhan se on tieliikennelain mukainen. Kurssi sisältää henkilökohtaista ohjausta ja harjoitteiden videointia

KURSSIN VALMENTAJA

Kurssien valmennuksen toteuttaa maastopyöräilyammattilainen, pyöräilynohjaaja, Personal MTB Trainer Antti Nousiainen. Yli 10 vuoden lajikokemus yhdistettynä monen eri alalajin kilpailutaustaan (mm. marathon-kilpailut, MTB-enduro ja pyöräsuunnistus) ja yli 5 vuoden tekniikkavalmennuskokemus takaavat,että Antin kursseilta saat vinkit ja neuvot oman ajosi kehittämiseen olitpa sitten vasta-alkaja tai polkujen veteraani. Antin yritys, Trail Ahead Oy, on toimija Vierumäen maastopyöräilyreittien kehityksen takana, joten kursseilla päästään nauttimaan takuulla Vierumäen parhaista maastoajopaikoista.

Ohjelma 26.-27.8.2023/Tekniikkakurssi harrastajille

Lauantai 26.8.

klo 9.00-9.45 Kurssin avaus ja info sekä varusteet, turvallisuus, pyörän säädöt
klo 10.00-11.30 Ajoasento, pyörän säädöt ja pyörän hallinta
klo 13.00-14.00 Lounas, ravintola Puhti
klo 14.30-17.30 Harjoitteet helpoilla poluilla, ajon sujuvuus ja Flow
klo 17.30-20.00 Päivällinen, ravintola Puhti
klo 17.30-19.00 Mahdollisuus uimahallin ja Span käyttöön (pukuhuoneisiin viim. klo 18.30, altaat sulkeutuvat klo 19.00)

Sunnuntai 27.8.

klo 7.00-9.30 Aamiainen
klo 9.00-9.45 Lämmittely, tekniikkatipsit, varustetipsit
klo 10.00-11.30 Harjoitteet teknisemmillä poluilla. Opitun soveltaminen ja vinkit omatoimiseen harjoittelun jatkamiseen
klo 11.30-12.00 Huoneiden luovutus
klo 11.30-13.00 Lounas, ravintola Puhti


Pidätämme oikeudet ohjelman muutoksiin.

Kurssi on osa Opetusministeriön tukemaa vapaan sivistystyön toimintaa.