Matkalla huipulle

Alkuvuoden 2020 aikana työstetty Vierumäen uusi liiketoimintastrategia on julkaistu, voit tutustua siihen täältä

Suomen Urheiluopisto keskittyy uuden strategiansa mukaisesti alkuperäiseen perustehtäväänsä: tuottamaan ja kehittämään koulutuksen, liikunnan ja huippu-urheilun kansainvälisen tason palveluita. Tätä tehtävää tukemaan halutaan tarjota asiakkaille hyvät olosuhteet eli ravinto, lepo ja liikuntapaikat. Vierumäki tuleekin seuraavien viiden vuoden aikana investoimaan 15-20 miljoonaa euroa alueen kiinteistöjen ja palveluiden kehittämiseen. Investointiohjelman ensimmäinen vaihe alkaa jo heinäkuussa 2020.

Vierumäen parhaalle paikalle, Pihkalan ja Ilkan väliin ryhdytään rakentamaan kahteen tasoon 1500 m2:n ravintolamaailmaa. Sen laajalta kattoterassilta aukeavat näkymät läheiselle Valkjärvelle. Uuden rakennuksen yhteyteen nykyisen Ilkan sisään rakentuu uusi hotelli sekä uudet kokous- ja kongressitilat.

Ensimmäisen vaiheen arvioidaan valmistuvan kesällä 2021. Myös opetus- ja kokoustiloihin investoidaan.  Samalla rakennetaan uusi alueen vastaanotto ja tehdään teitä sekä muita aluetöitä. Seuraavina vuosina panostetaan erityisesti urheilu- ja liikuntatilojen parantamiseen.