Melonnan Peruskurssi vierumäellä 2023

OHJELMA JA ALOITUS 

Kurssin tapaamispaikka sijaitsee Saarijärven Letturannassa, jonka löydät aluekartasta kohdenumerolla 22. (Huomaathan, että samalla kohdenumerolla on merkitty myös toinen uimaranta.) Mikäli saavut paikalle autolla, lähin parkkipaikka sijaitsee muutaman sadan metrin päässä Letturannasta, Kaskelan ja Urheiluhallin tuntumassa. Siitä jatkat matkaasi rantaan jalkaisin. Varauduthan säänmukaisin ja tarvittaessa lämpimin varustein, sillä varsinkin keväisin veden viileys voi yllättää. Vaihtovarusteita voit vesilläolon ajan säilyttää rannassa lukitussa kanoottivajassa.  

MATKALAUKUN SISÄLTÖ JA VARUSTEET 

Kurssille tarvitset mukaasi melontaan sopivan säänmukaisen vaatetuksen ja jalkineet, vaihtovaatteita, pyyhkeen sekä vesipullon. Huomioithan, että pelastautumisharjoitteiden aikana ollaan veden varassa. Oma märkäpuku/kuivapuku näissä harjoitteissa helpottaa vedessä oloa, mutta ei ole pakollinen. Silmä- ja aurinkolasit on suositeltavaa kiinnittää nyörillä esim. liiveihin putoamisen varalta.  

Kajakki, mela sekä pelastusliivi kuuluvat ohjelman hintaan, joten näitä välineitä ei tarvitse olla omasta takaa. Kurssiin kuuluu lauantai-iltana uimahallin ja saunojen käyttö, joten varaa mukaasi myös uimapuku. 

MAJOITUS 

Mikäli olet varannut kurssiisi majoituksen, ilmoittaudu vastaanottopisteellämme, joka sijaitsee hotelli Fennadassa. Ilmoittautumisen yhteydessä saat huoneen avaimen. Majoittumaan pääset klo 15.00 alkaen. 

KURSSIN SISÄLTÖ JA AIKATAULU 

  • Melonnan perustekniikat: kajakkiin meno ja poistuminen, eteenpäinmelonta, kajakin ohjaaminen eri tekniikoin.

  • Toiminta kaatumistilanteissa + pelastautuminen 

  • Tutustuminen kalustoon ja varusteisiin 

  • Melonnan eri lajit ja harrastusmahdollisuudet 

  • Melonta retkeilymuotona 

  • Lähialueen retkeilykohteet 

Kurssi mukailee Melonta- ja soutuliiton Meloja 1 -kurssisisältöjä. Voit tutustua Meloja 1 -kurssin tavoitteisiin täällä: https://www.olenmeloja.fi/meloja-1/

Melonnan peruskurssin malliohjelma

Lauantai 1.7.2023 

klo 9.00 Kokoontuminen Vierumäellä Saarijärven Letturantaan 
klo 9.00-12.00 Melonnan perusteet ja tekniikat, Saarijärven Letturanta 
klo 12.00-13.00 Lounas, Ravintola Puhti 
klo 13.00-16.00 Kalusto, turvallisuus ja pelastautuminen, yhdessä sovittavassa kokoontumispaikassa 
klo 16.00-20.00 Päivällinen Ravintola Puhti 
klo 17.00-19.00Uinti ja sauna uimahallissa (pukuhuoneisiin viimeistään klo 18.30, altaat sulkeutuvat klo 19.00) 

Sunnuntai 2.7.2023 

klo 9.00-10.30 Melontaretki (voit ottaa evästä mukaan esim. sämpylä, patukka, juomapullo yms.), melonnan harrastaminen, melonnan eri lajit ja melonta retkeilymuotona. Kurssin päätös. 
13.00-14.00 Lounas Ravintola Puhti
 

Kurssi on osa opetusministeriön tukemaa vapaan sivistystyön toimintaa. 

Pidätämme oikeudet muutoksiin.