Turvallisuus Vierumäen kampuksella
Tälle sivulle olemme koonneet keskeisiä turvallisuuteen liittyviä ohjeita ja materiaaleja.
Tutustu järjestyssääntöihimme
-
Päivitetty 8.6.2023 - järjestyssäännöt tarkistetaan lukuvuosittain
1. Järjestyssääntöjen peruste ja voimassaolo
Järjestyssäännöt on laadittu ammatillisesta koulutuksesta annetun lain (L531/2017, 80§) ja asetuksen (VNA673/2017) nojalla. Näiden sääntöjen tavoitteena on luoda edellytykset Suomen Urheiluopiston opiskelevien ja työskentelevien työrauhalle, viihtyvyydelle ja turvallisuudelle.
Järjestyssäännöt koskevat kaikkia Suomen Urheiluopiston opiskelijoita sekä henkilökunnan edustajia.
Järjestyssäännöt ovat voimassa kaikkina aikoina Suomen Urheiluopiston alueella, opiskeluun liittyvissä oppimisympäristöissä ja niiden välillä siirryttäessä. Lisäksi säännöt ovat voimassa Suomen Urheiluopiston järjestämissä tilaisuuksissa, opiskelijoiden Vierumäen kampuksella järjestämissä tilaisuuksissa sekä matkoilla ja työelämäjaksoilla, joilla opiskelijat edustavat oppilaitosta.
Suomen Urheiluopiston alueeksi katsotaan Vierumäki-yhtiöiden hallinnassa olevat tontit ja niillä olevat rakennukset sekä kaikki ne alueet, joilla opiskelijat opiskelevat tutkintojen ja koulutusten toteutussuunnitelmien mukaisesti.
Suomen Urheiluopiston asuntolassa tulee kaikkina aikoina noudattaa näitä järjestyssääntöjä sekä erikseen laadittuja asuntolan järjestyssääntöjä ja asumisohjeita.
2. Opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet
Opiskelijan oikeudet
Opiskelijoilla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön, yhdenvertaiseen ja tasa-arvoiseen kohteluun, henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen sekä yksityiselämän suojaan.
Perustuslain 6 §:n mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.
Opiskelijalla on oikeus saada eri oppimisympäristöissä opetusta ja ohjausta, joka mahdollistaa tutkinnon tai koulutuksen perusteiden mukaisten ammattitaitovaatimusten ja osaamistavoitteiden saavuttamisen.
Opiskelijalla on oikeus saada henkilökohtaista ja muuta tarpeellista opinto-ohjausta. Koulutuksen järjestäjä vastaa siitä, että jokaiselle koulutuksen aloittavalle opiskelijalle laaditaan yhdessä opiskelijan kanssa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jota päivitetään opiskelun aikana.
Opiskelijan velvollisuudet
Opiskelijan tulee osallistua henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti opetukseen sekä näyttöihin ja muuhun osaamisen osoittamiseen, jollei hänen poissaololleen ole perusteltua syytä (L531, 94§).
Perustellusta syystä opiskelijalle voidaan myöntää lupa poissaoloon. Poissaolon myöntää ryhmäohjaaja (enintään 5 työpäivää) tai rehtori ryhmänohjaajan hyväksynnän jälkeen (yli 5 työpäivää). Äkillisen poissaolon sattuessa opiskelijan tulee ilmoittaa siitä viipymättä ryhmänohjaajalle.
Opiskelijan on varauduttava opetustilanteisiin annettujen ohjeiden mukaan asianmukaisin välinein ja varustein.
Työelämässä oppimisen jakson aikana opiskelija noudattaa näiden järjestyssääntöjen lisäksi työpaikalla sovittuja työaikoja ja sääntöjä sekä ilmoittaa poissaolostaan välittömästi työpaikalle ja ohjaavalle opettajalle.
Opiskelija voidaan katsoa eronneeksi, jos on ilmeistä, että hänen tarkoituksenaan ei ole osallistua henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaiseen opetukseen ja näyttöihin tai muuhun osaamisen osoittamiseen eikä hän ole esittänyt poissaololleen perusteltua syytä. Ennen eronneeksi katsomista opiskelijalle ja alaikäisen huoltajalle varataan aika rehtorin kuulemistilaisuuteen. Oppivelvollisten osalta eronneeksi katsomisesta on säädetty oppivelvollisuuslaissa (30.12.2020/1214).
Opiskelija voidaan erottaa määräaikaisesti opiskelija-asuntolasta, jos opinnot eivät etene henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.
3. Turvallisuus, käyttäytyminen ja viihtyvyys
Opiskelijan tulee suorittaa tehtävänsä tunnollisesti ja käyttäydyttävä asiallisesti toisia kohtaan (L531/2017,94§). Asialliseen ja kohteliaaseen käyttäytymiseen kuuluvat tervehtiminen, kiittäminen sekä toisten auttaminen ja huomioon ottaminen.
Jokaisella kouluyhteisön jäsenellä on oikeus työrauhaan ja työturvallisuuslainsäädännön mukaisiin työolosuhteisiin.
Jokaisen yhteisön jäsenen tulee käyttäytymisellään edistää myönteistä opiskeluilmapiiriä. Kaikenlainen kiusaaminen, syrjintä ja häirintä on kiellettyä. Oppilaitokselle on laadittu kiusaamisen vastaisen työn malli.
Plagioinnista tai muusta vilpillisestä toiminnasta opiskelija saa suullisen varoituksen.
Internetin ja sosiaalisen median asiaton käyttö on kielletty. Nettikiusaamista ovat esim. pilkkaavat ja uhkaavat viestit, juorujen ja henkilökohtaisten tietojen levittäminen, valokuvien manipulointi ja levittäminen, toisen nimellä esiintyminen, sulkeminen ryhmän tai keskustelun ulkopuolelle sekä salasanojen huijaaminen.Suomen Urheiluopiston alueella ja tilaisuuksissa, työelämässä oppimisen jaksoilla sekä muussa opintoihin liittyvässä toiminnassa kuvaamisessa ja videoimisessa on noudatettava hyviä tapoja sekä huomioitava yksityisyyden suoja sekä työpaikan säännöt. Kuva-, video- tai äänimateriaalia ei saa julkaista ilman asianosaisten lupaa.
Suosittelemme terveiden elämäntapojen noudattamista. Oppitunneilla tulee välttää häiritsevää eväiden sekä erityisesti energiajuomien nauttimista. Opiskelijaravintolassa noudatetaan hyviä ruokailutapoja sekä ruokailuaikoja koskevia ohjeita.
Opiskelijoiden tulee pukeutua asiallisesti ja tarkoituksenmukaisesti kaikissa opiskeluun liittyvissä tilanteissa. Asialliseen pukeutumiseen kuuluu myös, ettei pukeuduta toisia loukkaavalla tavalla tai hyvän tavan vastaisesti.
Jokainen opiskelija ja henkilökunnan jäsen vastaa osaltaan Suomen Urheiluopiston alueen ja tilojen siisteydestä. Tilat tulee pitää hyvässä järjestyksessä ja omat jätteet tulee aina lajitella asianmukaisesti oikeisiin paikkoihin.
Jokaisen Suomen Urheiluopiston opiskelijan ja henkilökunnan jäsenen on perehdyttävä turvallisuussääntöihin ja -suunnitelmiin sekä noudatettava niitä ottaen huomioon alan ja työpaikan erityispiirteet. Mikäli opiskelija huomaa turvallisuuteen liittyviä puutteita, on niistä viipymättä ilmoitettava henkilökunnalle (L738/2002).
4. Omaisuuden käsittely
Opiskelijan velvollisuudesta korvata aiheuttamansa vahinko säädetään vahingonkorvauslaissa (L412/1974).
Opiskelija on velvollinen korvaamaan tahallaan tai huolimattomuuttaan aiheuttamansa vahingot. Vahingosta on viipymättä ilmoitettava henkilökunnalle. Tahallinen rikkominen, vahingoittaminen ja omaisuuden kadottaminen tai palauttamatta jättäminen johtaa korvausmenettelyyn.
Saadessaan Suomen Urheiluopistolta käyttöönsä opiskeluun tarvittavia välineitä, tarvikkeita tai laitteita tulee opiskelijan käsitellä niitä huolellisesti annettujen ohjeiden mukaisesti. Oppivelvollisille opiskelijoille opiskelukäyttöön luovutettavista tietokoneista on laadittu käyttösopimus, jota opiskelijan tulee noudattaa.
Opiskelijan on hyvä ilmoittaa henkilökunnalle kaikista opetusvälineissä tai kiinteistössä esiintyvistä puutteista. Mikäli puute tai vika voi aiheuttaa vaaratilanteen, on siitä ilmoitettava viipymättä henkilökunnalle.
Vierumäki-yhtiöt eivät vastaa tiloihin jätetystä opiskelijoiden henkilökohtaisesta omaisuudesta.
5. Tupakointi, tupakan vastikkeet, tupakkajäljitelmät ja muut tupakointivälineet (L549/2016)
Tupakointi, tupakkatuotteiden, tupakan vastikkeiden, tupakointivälineiden, sähkösavukkeiden ja tupakkajäljitelmien käyttö, käsittely tai välittäminen ei ole sallittua Suomen Urheiluopiston alueella, oppimisympäristöissä eikä Suomen Urheiluopistoa edustettaessa.
Tupakointikieltoa tupakoinnista ja tupakansavusta sovelletaan myös poltettavaksi tarkoitetun kasviperäisen tuotteen polttamiseen ja sähkösavukkeen käyttämiseen sekä niistä syntyviin savuihin, höyryihin ja hiukkasiin. Tupakkatuotteiden hallussapito on kielletty alle 18-vuotiailta (L549/2016; § 53 ja § 74).
Tupakkalain 74 § mukaan tupakoida ei saa sisätiloissa, jotka ovat yleisön tai työntekijöiden käytettävissä tai asiakkaiden käytettävissä, katoksissa tai katsomoissa, joissa osallistujat oleskelevat paikoillaan tai ammatillista koulutusta antavien oppilaitosten ulkotiloissa. Savutonta tupakkatuotetta ei saa käyttää ammatillista koulutusta antavien oppilaitosten sisä- tai ulkotiloissa.
6. Päihdyttävät aineet
Päihdyttävien ja huumaavien aineiden sekä niiden käyttöön liittyvien välineiden tuonti alueelle, hallussapito, myynti, välittäminen, käyttäminen sekä niiden vaikutuksen alaisena esiintyminen Suomen Urheiluopiston alueella sekä urheiluopistoa edustettaessa on kielletty (L531/2017, L41/1986, L373/2008, L39/1889, luku 50).
Suomen Urheiluopistolla on oma päihdetyön toimintamalli, jossa tarkennetaan käytäntöjä mm. vastuista ja käytänteistä päihteisiin liittyvissä asioissa.
7. Vaaralliset esineet
Lailla kiellettyjen, vaarallisten tai omaisuuden vahingoittamiseen tarkoitettujen esineiden tai aineiden tuominen Suomen Urheiluopiston alueelle on kiellettyä.
8. Liikkuminen
Liikenteessä ja pysäköinnissä Suomen Urheiluopiston alueella noudatetaan liikennesääntöjä sekä mahdollisia muita annettuja lisäohjeita.
Nopeusrajoitus Suomen Urheiluopiston alueella on 30 km/h. Pysäköinti on sallittu vain merkityille pysäköintipaikoille.
Suosittelemme käyttämään alueella liikkumiseen lihasvoimaa sekä merkittyjä kulkureittejä.
9. Oppimisympäristöstä poistuminen
Mikäli opiskelija poistuu luvatta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesta oppimisympäristöstä, ei hänen opiskeluun liittyvä vakuutusturvansa ole voimassa.
10. Järjestyssääntöjen rikkomukset ja kurinpito
Jokaisen henkilöstöön kuuluvan, joka havaitsee opiskelijan rikkoneen järjestyssääntöjä tai muutoin käyttäytyneen epäasiallisesti, tulee neuvoa ja ohjata häntä tarkoituksenmukaisella tavalla kasvatuksellisin keinoin tai saattaa rikkomus kurinpitoasiana käsiteltäväksi.
Kurinpitomenettelyjä ovat poistumaan määrääminen ja poistaminen opetustilasta tai oppilaitoksen alueelta, kirjallinen varoitus, opetukseen osallistumisen epääminen, opiskeluoikeuden pidättäminen, erottaminen oppilaitoksesta enintään yhdeksi vuodeksi tai erottaminen opiskelija-asuntolasta määräajaksi tai opintojen jäljellä olevaksi ajaksi. Järjestyssääntöjen rikkomisesta on säädetty ammatillisen koulutuksen lain 85 §:ssä.
Menettelytavat on kuvattu Suomen Urheiluopiston suunnitelmassa kurinpitokeinojen käyttämisestä. Muut opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet on määritelty ammatillisen koulutuksen laissa, luvussa 10.
11. Muita määräyksiä
Matkapuhelimien käyttö ilman lupaa on oppimistilanteiden aikana kielletty.
Turvalliseen ja hyvään sisäilman laatuun kuuluu tuoksuttomuus. Vältäthän tuoksujen käyttöä opiskeluympäristössä.
Suomen Urheiluopiston koulutusjohto voi antaa tätä järjestyssääntöä tarkentavia ohjeita ja määräyksiä. Niissä asioissa, joita ei erikseen ole mainittu näissä järjestyssäännöissä, noudatetaan kuhunkin asiaan liittyviä lakeja ja asetuksia sekä muita urheiluopiston ohjeita ja sääntöjä.
12. Järjestyssääntöjen seuranta ja laatiminen
Johtosäännön mukaisesti Suomen Urheiluopiston järjestyssäännöt hyväksyy koulutuksen palvelukehitysryhmä.
Suomen Urheiluopiston järjestyssäännöt julkaistaan oppilaitoksen internetsivuilla sekä sähköisellä oppimisalustalla.
Säännöt käydään läpi aloittavien opiskelijoiden kanssa ja ne toimitetaan tutustuttavaksi ja allekirjoitettavaksi myös alaikäisten opiskelijoiden huoltajille opintojen alussa.
Järjestyssäännöt käydään vuosittain läpi opetushenkilöstön kokouksissa, opiskeluhuollon ryhmässä sekä opiskelijakunta Tahkon Tallin kokouksessa.
Tarvittavat muutokset ja päivitykset hyväksytään Suomen Urheiluopiston koulutuksen palvelukehitysryhmässä.
Järjestyssäännöt ovat voimassa toistaiseksi.
-
Päivitetty 8.6.2023 - järjestyssäännöt tarkistetaan lukuvuosittain
Asuntolan asukkaiden tulee lisäksi, mitä yleinen laki ja vuokrasopimus määräävät, noudattaa hyvää järjestystä ja näitä järjestyssääntöjä.
Asukkaat eivät saa käyttäytymisellään tai muulla tavoin tarpeettomasti häiritä toisten asumisviihtyvyyttä. Portaissa ja käytävissä ei saa meluta eikä asiattomasti oleskella. Muita asukkaita häiritsevää äänenkäyttöä on vältettävä asuinhuoneistoissa. Talossa asuvien on muutoinkin noudatettava normaalin kotirauhan edellyttämiä käytöstapoja. Hiljaisuus on klo 22.00–07.00.
Huoneistoon ei saa majoittaa ylimääräisiä henkilöitä ilman vuokranantajan/Suomen Urheiluopiston lupaa. Talon asukkaiden on huolehdittava siitä, että myös mahdolliset vieraat noudattavat järjestyssääntöjä.
Asuntolahuonetta ei saa vaihtaa ilman vuokranantajan/Suomen Urheiluopiston lupaa.
Majoitustilojen ja yleisessä käytössä olevien tilojen likaaminen tai töhriminen on ehdottomasti kielletty. Ylimääräisestä siivouksesta aiheutuneet kustannukset laskutetaan opiskelijalta siivoukseen käytetyn ajan mukaisesti.
Porraskäytävissä ei saa säilyttää mitään tavaraa (laki palo- ja pelastustoimesta). Minkäänlaisia kilpiä, julisteita tai ilmoituksia ei saa kiinnittää huoneistojen oviin, porraskäytävien seiniin, ulkoseiniin tai ikkunoihin.
Huoneiston ollessa tyhjillään on ovi pidettävä lukittuna.
Kiinteistössä olevaa irtaimistoa ei saa ilman vuokranantajan/Suomen Urheiluopiston lupaa siirtää. Vuokralainen vastaa siitä, että asunnon kalustus on paikoillaan ja kunnossa.
Opiskelija vastaa huoneelle/huoneistolle ja sen irtaimistolle tahallisesti aiheutetusta vahingosta. Suomen Urheiluopisto ei vastaa opiskelijoiden henkilökohtaisesta omaisuudesta.
Lämpö- ja vesilaitteissa, viemäreissä ja muissa laitteissa tai kalusteissa huomatuista vioista on viipymättä ilmoitettava henkilökunnalle. Ilmoituksen laiminlyömisen johdosta aiheutuneista kuluista asianomainen voidaan saattaa korvausvelvolliseksi.
Lemmikkieläinten pito on sallittu vain niille varatuissa majoitustiloissa siivousmaksua vastaan. Ennen lemmikin tuomista on aina oltava yhteydessä vastanottoon.
Moottoriajoneuvojen pysäköinti on sallittu ainoastaan niiden pysäköintipaikaksi merkityllä alueella.
Piha-alueilla ei saa säilyttää mitään tavaraa ilman vuokranantajan lupaa. Nurmikoiden ja istutusten vahingoittaminen on kielletty.
Talousjätteet ja muut roskat on vietävä jäteastioihin. Jätteet on jätelain ja Suomen Urheiluopiston ympäristöohjelman mukaisesti lajiteltava omiin astioihinsa.
Ruuan valmistamiseen käytettävät astiat ja ruokailuvälineet tulee pestä huolellisesti käytön jälkeen. Keittiön käyttäjän on huolehdittava siitä, että lieden sähkövirta katkaistaan käytön jälkeen. Viemäreihin ei saa kaataa mitään, mikä tukkii viemärin.
Tarpeetonta veden kulutusta ja sähkölaitteiden käyttöä on vältettävä.
Tupakoiminen sekä päihteiden, tupakan vastikkeiden sekä huumausaineiden käyttö, hallussapito, välittäminen, myynti ja säilyttäminen asuntolan kaikissa majoitustiloissa, oppilaitosalueella* ja niiden läheisyydessä on ehdottomasti kielletty.
Asuntolaohjaaja tai muu henkilökuntaan kuuluva voi tarvittaessa tarkistaa asuinhuoneen, mikäli on syytä epäillä sairauskohtausta, vaaratilannetta tai järjestyssääntörikkomusta. Laajempi tarkastus asuinhuoneeseen voidaan suorittaa asukkaan kanssa yhdessä tai viranomaisen toimesta ilman opiskelijan suostumusta.
Oppilaitoksella on oikeus tarkastaa asuntolahuone, mikäli on syytä epäillä, että asuntolaan on tuotu sellaista esinettä tai ainetta, jonka hallussapito on muussa laissa kielletty tai jolla voidaan vaarantaa omaa tai toisen turvallisuutta taikka joka erityisesti soveltuu omaisuuden vahingoittamiseen ja jonka hallussapidolle ei ole hyväksyttävää syytä (L531/2017/80 §).
Kiinteistön edustajalla on oikeus suorittaa huoneistossa tarkistuksia ja korjauksia. Näistä pyritään kuitenkin ilmoittamaan ajoissa etukäteen.
Henkilökunnalle on ilmoitettava välittömästi havaitusta järjestyssääntöjen rikkomisesta.
Opiskelija voidaan erottaa määräaikaisesti opiskelija-asuntolasta, jos opinnot eivät etene henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Opiskelijan määräaikaisesta erottamisesta päättää monijäseninen toimielin, joka antaa asiasta kirjallisen päätöksen. Korkeintaan kolmen kuukauden määräaikaisesta erottamisesta voi koulutuksen järjestäjän niin päättäessä päättää rehtori. (531/2017, 86 §, 93 §).
Tämän järjestyssäännön antamien ohjeiden ja määräysten noudattamista valvovat yhtiön hallitus, isännöitsijä, huoltomiehet, vartijat, asuntolaohjaaja sekä muu henkilökunta työtehtäviinsä liittyen. Heidän huomautuksiaan on noudatettava.
Asuntolan järjestyssääntöjä täydentävät Suomen Urheiluopiston järjestyssäännöt, Ohje opiskelija-asuntolassa asumiseen sekä Kurinpidolliset seuraamukset rikkomuksista -dokumentti.
*Oppilaitoksen alueeksi katsotaan ne rakennukset, joissa opiskelijat ovat opetussuunnitelman mukaisissa tehtävissä.
-
Päivitetty 22.9.2024
Tämä ohje täydentää Suomen Urheiluopiston järjestyyssääntöjä sekä Suomen Urheiluopiston opiskelija-asuntolan järjestyssääntöjä.
Asuminen opiskelija-asuntolassa opiskelupäivinä
Opiskelijalla on oikeus majoitukseen opiskelija-asuntolassa työjärjestyksen mukaisina päivinä eli pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin.
Majoitus on rajatusti käytössä opiskelupäivää edeltävästä päivästä klo 16.00 alkaen. Jatkossa sunnuntaina maksutta voivat majoittua vain opiskelijat, joilla kodin ja oppilaitoksen välinen etäisyys on yli 50 kilometriä tai muuten julkisen liikenteen kulkuyhteydet heikot.
Jos em. 50 km:n kriteeri täyttyy ja tarvitset majoitusta opiskelua edeltäväksi yöksi (sunnuntaista alkaen), ilmoitus tulee tehdä viimeistään kyseisen viikon maanantaina opiskelijavaraukset@vierumaki.fi. Huone/huoneisto tulee luovuttaa lähtöpäivänä klo 12.00 mennessä. Avain noudetaan vastaanotosta henkilökohtaisesti esittämällä henkilöllisyystodistuksen.
Viikonloppuina ja loma-aikoina huoneisto on pääsääntöisesti Suomen Urheiluopiston käytössä. Opiskelijoilla on mahdollisuus majoittua opiskelija-asuntoloissa myös viikonloppuna (pe-su) hintaan 41 €/vrk. Opiskelijalla on mahdollisuus säilyttää henkilökohtaisia tavaroitaan huoneistossa olevassa lukittavassa kaapissa, mikäli sellainen huoneistossa on. Muut asuntolahuoneiston tilat on pidettävä vapaina henkilökohtaisesta omaisuudesta.
Opiskelijamajoitus on järjestetty opiskelija-asuntolassa, jossa jaat huoneiston useamman opiskelijan kanssa. Yksilömajoitusta emme pysty tilan puutteen vuoksi tarjoamaan.
Siivous
Vierumäen siistijät siivoavat huoneet/huoneistot lähtöpäivänä. Siivouspäivän aamuna opiskelijan täytyy huolehtia seuraavista asioista:
Siirrä henkilökohtaiset tavarat lukittavaan kaappiin tai pakkaa mukaan.
Vie jätteet huoneistosta lähimpään jätepisteeseen oikein lajiteltuina.
Ota liinavaatteet pois vuoteesta.
Tiskaa astiat.
Tyhjennä jääkaappi.
Opiskelijalta peritään 50 euron lisäsiivousmaksu, jos edellä mainittuja toimia ei ole tehty. Maksu suoritetaan vastaanotossa opiskelijan saapuessa majoittumaan seuraavan kerran.
Tilaa vievät harrastusvälineet (hiihtovälineet, jääliikuntavarusteet) voi säilyttää Humisevan sisäpihan ulkovarastossa olevissa varastohäkeissä. Voit noutaa varastoon korttiavaimen vastaanotosta. Häkkivarastoon tarvitset oman lukon. Valitettavasti häkkivarastoja on erittäin rajallinen määrä.
Muutokset
Suomen Urheiluopisto pidättää oikeuden vaihtaa opiskelijan majoituspaikkaa. Jos sinulla itselläsi on perusteltu syy vaihtaa majoituspaikkaa, ota yhteyttä ryhmänohjaajaasi tai terveydenhoitajaan.
Avaimet
Huoneiden avaimet ovat korttiavaimia, joihin määritetään voimassaoloaika majoitusvarauksen mukaan. Jos kortti katoaa, on opiskelijan välittömästi haettava itselleen ja huonekavereilleen uusi kortti vastaanotosta. Kun uutta korttia käytetään huoneen lukossa, vanhat kortit eivät enää toimi.
Huoneissa olevien lukollisen kaapin avaimen voit käydä kuittaamassa kiinteistötoimistosta (Tennis- ja padelhallin 2. krs.). Avain palautetaan lukukauden päättyessä kiinteistötoimistoon. Kadonneesta tai palauttamatta jätetystä avaimesta peritään maksu.
Ympäristö
Vierumäellä toimitaan ympäristöä kunnioittaen. Vierumäen alueella liikkuessa suositaan lihasvoimaa sekä valmiita reittejä liikuttaessa luonnossa.
Muut ehdot
Majoitustiloissa on noudatettava asuntolan järjestyssääntöjä. Kampusalueella noudatetaan Suomen Urheiluopiston yleisiä järjestyssääntöjä.
-
Tutustu Vierumäen järestyssääntöihin täältä.