urheilu- ja kuntotestaus palvelut yrityksille livtec recovery hyvinvointianalyysi

Työelämäyhteistyö Vierumäellä

Vierumäellä opiskelu on aina käytännönläheistä ja työelämälähtöistä. Opiskelijat osallistuvat erilaisiin työelämälähtöisiin projekteihin kampuksellamme tai sen ulkopuolella opintojen alusta lähtien.

TUTUSTU TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUSTARJONTAAMME SIVUN ALALAIDASTA!

Työelämässä oppiminen

Tärkeä osa liikunta-alan ammatillista koulutusta on työelämässä tapahtuva oppiminen. Työelämässä oppimisen jaksoja suunnitellaan yhteistyössä työelämäkumppanien kanssa siten, että ne vastaavat parhaalla mahdollisella tavalla sekä opiskelijan että työpaikan tarpeita.

Opiskelijan osaaminen keskiössä

Ammatillisten koulutusten lähtökohtana on opiskelijan osaamistarpeen selvittäminen ja siihen vastaaminen. Kaikissa tutkinnoissa ja tutkinnon osissa otetaan huomioon opiskelijan aikaisempi osaaminen, joka on hankittu joko opinnoissa tai työelämässä. Koulutuksen alussa laaditaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan mm. mitä osaamista opiskelijalla on jo entuudestaan, mitä puuttuu ja millaisia urasuunnitelmia hänellä on. Puuttuva osaaminen hankitaan Suomen Urheiluopistolla tai työpaikalla henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Testausasema

TYÖELÄMÄSSÄ OPPIMISEN MUODOT

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutuksessa pääosa osaamisesta hankitaan työpaikalla käytännön työtehtäviä tehden. Osaamista täydennetään tarvittaessa muissa oppimisympäristöissä, esimerkiksi lähijaksoilla Vierumäellä. Oppisopimus perustuu aina määräaikaiseen työsuhteeseen ja sen on mahdollista solmia jo olemassa olevaan työsuhteeseen. Tällöin määräaikaisuus on voimassa ainoastaan koulutuksen ajan. Oppisopimuksessa opiskelijan työaika tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa.

Opiskelija voi suorittaa oppisopimuksella kokonaisen tutkinnon tai tutkinnon osia, ja sen voi solmia joustavasti joko pidemmäksi aikaa tai vain kuukaudeksi kerrallaan. Oppisopimuksen kesto vaihtelee suoritettavasta tutkinnosta, aikaisemmasta osaamisesta ja opiskelijan tavoitteista riippuen.

Myös yrittäjänä toimivat voivat suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Tällöin yrittäjän työpaikkaohjaajana toimii toinen yrittäjä, toisen yrityksen työntekijä tai muu asiantuntija.
Oppisopimuksen työpaikkaohjaajille on mahdollista maksaa koulutuskorvausta työpaikalla tapahtuvan oppimisen ohjauksesta.

urheilu kuntotestaus palvelut yrityksille info2 hh

Koulutussopimus

Koulutussopimuksessa opiskelija hankkii puuttuvan osaamisensa työpaikalla. Koulutussopimus voidaan solmia yhdelle tai useammalle tutkinnon osalle tai sitä pienemmällekin osa-alueelle. Opiskelija ei ole koulutussopimuksen aikana työsuhteessa eikä täten saa palkkaa.

Koulutussopimus solmitaan Suomen Urheiluopiston ja työpaikan välillä. Sopimukseen kirjataan opiskelijan HOKS:n mukaisista tehtävistä työpaikalla. Sopimukseen kirjataan myös mm. opiskelijan tavoitteet, osapuolten tehtävät, yhteydenpito koulutuksen järjestäjän ja työpaikan välillä, aloitus- ja päättymispäivät sekä muut käytännön järjestelyt.
Koulutussopimustyöpaikan tarjoajalla on velvollisuus seurata opiskelijan osaamisen kehittymistä ja osallistua arviointiin. Koulutussopimuksessa ei makseta koulutuskorvausta työpaikkaohjaajille.

Muu työelämässä oppiminen

Opiskelijalla on mahdollisuus hankkia puuttuva osaaminen työpaikalla myös silloinkin, jos työantaja ei halua solmia koulutus- tai oppisopimusta. Tällöin opiskelija käy joko osa- tai kokopäiväisesti töissä, mutta opettaja ei käy ohjauskäynneillä työpaikalla eikä työpaikalle makseta koulutuskorvausta tai tarjota tukea ohjaamiseen. Opiskelija osoittaa osaamisensa näytössä, joko työpaikalla tai oppilaitoksessa.

Opiskelijamajoitus, kuvitus

Palautekyselyt työpaikoille

1.7.2021 alkaen oppilaitokset keräävät työpaikoilta palautetta työpaikkajaksoista. Palautteen tarkoituksena on kehittää oppilaitosten ja työelämän yhteistyötä.

Palautekyselyitä on kaksi:

1) TYÖPAIKKAOHJAAJAKYSELY:
Työpaikkaohjaajilta palaute kysytään päättyneen koulutus- tai oppisopimusjakson jälkeen. Kyselyn lähettää Opetushallitus ja se toimitetaan työpaikkaohjaajan sähköpostiin.

2) TYÖPAIKKAKYSELY:
Työpaikan edustajalta palaute kysytään kaksi kertaa vuodessa. Kyselyn lähettää oppilaitos työpaikan yhteyshenkilön sähköpostiin.

Tutustu kyselyesitteeseen tästä linkistä.

Kynä ja paperi

Haluatko tarjota opiskelijoillemme harjoittelupaikkaa tai etsitkö työntekijää?

Kerro meille toiveesi tällä lomakkeella ja välitämme tiedon opiskelijoillemme.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Mikäli työpaikalla järjestettävän koulutuksen eri muodoista tai prosesseista heräsi kysyttävää, ota meihin rohkeasti yhteyttä. Pyrimme jatkuvasti kehittämään työelämäyhteistyötä ja vastaamme mielellään aiheeseen liittyviin kysymyksiin.

Anna Tiikkaja, koulutussuunnittelija
anna.tiikkaja@vierumaki.fi
0400 743032

Työpaikkaohjaajien ja -arvioijien koulutukset

Alla olevaan listaan kootut työpaikkaohjaajakoulutuksemme on suunnattu Suomen Urheiluopiston opiskelijoita työpaikalla perehdyttäville, ohjaaville tai arvioiville henkilöille, työnantajille, työpaikkaohjaajille sekä muille työelämän edustajille.

Työpaikkaohjaajakoulutuksella täydennetään sitä ohjausta ja perehdytystä, jota kaikki opettajat tekevät yksittäisten opiskelijoiden koulutussopimusjaksojen ja näyttöjen yhteydessä. Työpaikkaohjaajakoulutus tarjoaa työvälineitä, valmiuksia ja vertaistukea kaikille työpaikallaan
opiskelijoita perehdyttäville ja ohjaaville henkilöille.

Koulutuksia työpaikkaohjaajille