Luontoliikunnan edistäjä

Haluatko kehittää osaamistasi luonnossa liikkumisen ohjaajana? Hae koulutukseen, jossa opit kehittämään retkeilytaitojasi, luontoliikunnan ohjausosaamistasi sekä luonnon monipuolista hyödyntämistä hyvinvoinnin edistäjänä. Hae mukaan 31.8.22 mennessä!

Ammattitutkinnot Luontoliikunta Hae 31.8. mennessä!

Luontoliikunnan edistäjä

Hae opiskelemaan luontoliikunnan edistäjäksi 31.8.2022 mennessä tästä.

Luontoliikunnan edistäjä

Nautitko luonnossa viettämästäsi ajasta ja haluaisit jakaa saman tunteen myös muille? Oletko innokas retkeilijä ja haluat kehittää osaamistasi luonnossa liikkumisen ohjaajana? Kiinnostaako uuden yritystoiminnan suunnittelu? Tässä koulutuksessa kehität retkeilytaitojasi ja luontoliikunnan ohjausosaamistasi. Opit myös hyödyntämään luonnon monipuolisia hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia. Hae mukaan!

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on lisätä luonnon hyödyntämistä monipuolisena hyvinvointia lisäävänä toimintaympäristönä. Koulutuksessa tunnistetaan luontoliikunta-alan keskeiset toimijat ja toimintaympäristöt sekä perehdytään luonnossa tapahtuvan ohjaustyön edellytyksiin. Koulutuksessa kehität omia retkeilytaitojasi sekä tutustut useisiin luonnossa liikkumisen eri muotoihin.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus sopii niin alanvaihtajille kuin omaa ammatillista osaamista täydentäville. Opettajat, varhaiskasvattajat, ohjausalan työntekijät sekä yrittäjät ja yrittäjäksi aikovat saavat koulutukselta taitoja suunnitella ja toteuttaa luontoliikuntaa ohjaajan roolissa sekä varmuutta huolehtia toiminnan turvallisuudesta ja vastuullisuudesta.

Koulutukseen hakeutuessasi sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta luontoliikunnasta tai retkeilystä, mutta luonnosta nauttiminen ja halu oppia edesauttavat koulutuksen suorittamista. Lähijaksoilla tarvitset ulkona liikkumiseen ympärivuotisesti soveltuvan säänmukaisen varustuksen sekä perusretkeilytarvikkeet yön yli kestäville retkille. Voit kysyä mahdollisuutta retkeilyvarusteiden lainaamiseen tarvittaessa. Lähijaksoilla liikumme luonnossa sekä maissa että vesillä.

Huomaathan, että liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon liittyy hakijan terveyteen ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia, joihin sinun tulee tutustua tästä ennen hakemista.

Opintojen hinta
1500,00 €
Tutkinnon laajuus
150 osaamispistettä
Tutkintonimike
Liikuntaneuvoja (AT)
Lisätiedot
paavo.heinonen@vierumaki.fi tai 050 302 8154

Koulutuksen sisältö

Liikunnan osaamisalan pakollinen tutkinnon osa on liikunnan toimintaympäristössä toimiminen (30 osaamispistettä). Lisäksi koulutukseen kuuluvat seuraavat tutkinnon osat: aikuisten liikunnan edistäminen (60 osp), liikunnan ohjelmapalveluissa toimiminen (30 osp) sekä liikuntayrittäjänä toimiminen (30 osp). Tutustu liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon sisältöön liikunnan osaamisalalla tästä.

Koulutuksen sisällöt koostuvat omien retkeily- ja luontoliikuntataitojen lisäksi esimerkiksi seuraavista teemoista:

 • liikunnan toimintaympäristöt, lait ja ohjeistukset
 • luonnon positiiviset hyvinvointi ja terveysvaikutukset
 • liikunnan ohjaaminen ja aikuisten liikunnan edistäminen
 • luontoliikuntaelämysten tuottaminen ja kehittäminen
 • alan yrittäjyys ja palvelumuotoilu.

Tutkintokoulutus toteutetaan joustavana monimuotokoulutuksena, joka koostuu lähijaksoista Vierumäellä ja luontokohteissa, etäopiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Opinnot on mahdollista suorittaa oman työn ohessa tai oppisopimuskoulutuksena.


Lähiopiskelujaksot

Kaksi-kolme päivää kestävien lähijaksojen ajankohdat ja toteutustavat ovat seuraavat:

 • Verkko-orientaatio: 23.9.2022 klo 12-15  
 • Lähijakso 1: 19.-21.10.2022 Vierumäki      
 • Lähijakso 2: 17.-18.11.2022 luonto         
 • Lähijakso 3: 11.-13.1.2023 Vierumäki       
 • Lähijakso 4: 15.-17.3.2023 Vierumäki       
 • Lähijakso 5: 10.-12.5.2023 luonto           
 • Lähijakso 6: 8.-9.6.2023 Vierumäki         
 • Lähijakso 7: 16.-18.8.2023 luonto           
 • Lähijakso 8: 14.-15.9.2023 Vierumäki                           

Lähijaksojen lisäksi opintoihin kuuluu verkko-opiskelua.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Läydät hakulomakkeen tästä. Valitse lomake "Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, Luontoliikunnan edistäjä - 22-23".

Huom. Koulutukseen valitaan hakukelpoisia opiskelijoita jo hakuajan aikana. Ilmoitamme valinnoista kaikille hakijoille henkilökohtaisesti viimeistään hakuajan päättyessä.


Koulutuksen hinta

Tutkintokoulutuksen hinta on 1500 €. Voit tiedustella myös mahdollisuutta opiskella oppisopimuksella.

Aiemmin suoritetut tutkinnon osat liikunnan ammattitutkinnosta voidaan tunnustaa osaksi tutkintoa. Mahdolliset osaamisen tunnustamiset vaikuttavat koulutuksen hintaan.


Ruokailu ja majoitus lähiopiskelupäivinä

Majoituksen hinta lähijaksojen aikana on 39 €/vrk/hlö opistotasoisessa majoituksessa (2 hh, sis. aamiaisen). Lisämaksu yhden hengen huoneesta on 35 €/vrk.

Ruokailut opiskelijahintaan opiskelijaravintolassa: 10,50 €/lounas ja 12,50 €/päivällinen.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnanmuutoksiin majoitus- ja ateriahinnoissa.


Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Paavo Heinonen, luontoliikunnan opettaja

050 302 8154

paavo.heinonen@vierumaki.fi

Hae mukaan 31.8.2022 mennessä tästä!