Luontoliikunnan edistäjä | Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto

Haluatko kehittää osaamistasi luonnossa liikkumisen ohjaajana? Hae koulutukseen, jossa opit kehittämään retkeilytaitojasi, luontoliikunnan ohjausosaamistasi sekä luonnon monipuolista hyödyntämistä hyvinvoinnin edistäjänä. Hae mukaan 11.6.2023 mennessä!
pääkuva melonta 2

Opiskele luontoliikunnan huippuosaajaksi

Nautitko luonnossa liikkumisesta? Haluaisitko jakaa saman tunteen myös muille? Koulutuksessa kehität retkeilytaitojasi ja luontoliikunnan ohjausosaamistasi. Opit myös hyödyntämään luonnon monipuolisia hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus soveltuu esimerkiksi

  • alanvaihtajille

  • osaamistaan täydentäville ammattilaisille

  • opettajille, varhaiskasvattajille, ohjausalan ammattilaisille

  • yrittäjille tai yrittäjäksi aikoville.

Saat koulutuksesta taitoja suunnitella ja toteuttaa luontoliikuntaa ohjaajan roolissa sekä
varmuutta huolehtia toiminnan turvallisuudesta ja vastuullisuudesta.

Koulutukseen hakeutuessasi sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta luontoliikunnasta tai retkeilystä, mutta luonnosta nauttiminen ja halu oppia edesauttavat koulutuksen suorittamista.

Huomaathan, että liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon liittyy hakijan terveyteen ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia, joihin sinun tulee tutustua tästä ennen hakemista.

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Koulutuksen tavoitteena on lisätä luonnon hyödyntämistä monipuolisena hyvinvointia
lisäävänä toimintaympäristönä. Koulutuksessa opit tunnistamaan luontoliikunta-alan keskeiset toimijat ja toimintaympäristöt sekä perehdyt luonnossa tapahtuvan ohjaustyön edellytyksiin. Koulutuksessa kehität omia retkeilytaitojasi sekä tutustut useisiin luonnossa
liikkumisen eri muotoihin.

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon, liikunnan osaamisalan pakollinen tutkinnon osa on liikunnan toimintaympäristössä toimiminen (30 osaamispistettä). Lisäksi aikuisliikunnan koulutukseen kuuluvat seuraavat tutkinnon osat: aikuisten liikunnan edistäminen (60 osp), liikunnan ohjelmapalveluissa toimiminen (30 osp) sekä liikuntayrittäjänä toimiminen (30 osp).

Koko tutkinnon suoritettuasi voit käyttää tutkintonimikettä liikuntaneuvoja (AT).

Tutustu liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon sisältöön liikunnan osaamisalalla tästä.