Taitoluistelu kolme tyttöä

Taitoluistelijat ovat voineet yhdistää toisen asteen opiskelun ja urheilun Vierumäellä jo 15 vuoden ajan! Tälle sivulle olemme koonneet tietoa ja vinkkejä siitä, millaista opiskelun ja taitoluistelun yhdistäminen on käytännössä.


LIIKUNNANOHJAUKSEN PERUSTUTKINTO

Monipuolinen tutkinto ja jatko-opintokelpoisuus korkeakouluihin

Liikunnanohjauksen perustutkinto antaa monipuoliset valmiudet erilaisiin liikunta-alan työtehtäviin. Liikunnanohjauksen perustutkinnon suorittaneet saavat myös jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Vierumäeltä valmistuneita taitoluistelijoita on edennyt urallaan pääsääntöisesti valmennustehtäviin, yrittäjiksi, liikunta-alan tai muun alan jatko-opintoihin (kotimaassa ja ulkomailla) sekä kansainväliselle uralle showluistelijoiksi.

Maksutonta opiskelua täysihoidossa

Liikunnanohjauksen perustutkinnolla opiskelu on maksutonta ja sisältää maksuttoman asumisen ja ruokailut urheiluopistolla maanantaista perjantaihin. Opiskelijat saavat käyttää opintojensa ajan Vierumäen liikuntaolosuhteita maksutta tai alennettuun hintaan.

opiskelija

Mahdollisuus lukio-opintoihin ja kaksoistutkintoon

Kaksoistutkinnon suorittaminen ja lukio-opinnot on mahdollista suorittaa yhteistyössä Heinolan lukion kanssa. Kaksoistutkinto sopii hyvin esimerkiksi korkeakouluopintoihin tähtääville: voit valita ylioppilastutkinnon oppiaineet siten, että ne tukevat omia jatko-opintosuunnitelmiasi. Päätös kaksoistutkinnon suorittamisesta tehdään opiskelun alussa ensimmäisenä syksynä.

Lajiharjoittelua Vierumäellä

Taitoluistelun lajiharjoituksia järjestetään maanantaista perjantaihin 1-2 kertaa päivässä. Valmennuksesta vastaa opettajamme Riina Valto. Lisäksi oheisharjoituksia voi toteuttaa oman ohjelman mukaan.

Viikonloppuina ja loma-aikoina taitoluistelijat harjoittelevat omissa seuroissaan ja kilpailumatkoille mennään oman seuran valmentajan kanssa ellei yhteisesti toisin sovita.

Taitoluistelun herokuva for now

Mitä taitoluistelun ryhmään pääseminen edellyttää?

LPT-taitoluistelijat-ryhmässä voi olla mukana sekä SM-tason että kansallisen tason luistelijoita.

Taitoluistelun lajiharjoittelumaksu on 500 € vuodessa, mutta maksusta vapautuu sitoutumalla suorittamaan työelämässä oppimisen jaksoja Vierumäen ja STLL:n taitoluisteluleireillä.

Taitoluistelijat pääsevät heti mukaan STLL:n toimintoihin työssäoppimaan (leirit, seminaarit, tapahtumat) ja luomaan verkostoja.

Mukaan urheilijakiintiöön?

Urheilijat voivat hakea urheilijakiintiöön, joka oikeuttaa mm. aamutreeneihin osallistumiseen ja mahdollisuuteen suorittaa urheilijoille suunnattuja tutkinnon osia, kuten urheilijana kasvu ja kehittyminen sekä huippuosaajana toimiminen. Valmennuksesta kiinnostuneet opiskelijat voivat valita valmennuksen osaamisalan.

Luistelun yleiskuvaus

Miten haen taitoluisteluryhmään?

Peruskoulupohjaiset taitoluistelijat voivat hakea kolmevuotiseen koulutukseen liikunnanohjauksen perustutkinnolle yhteishaussa. Kevään 2023 yhteishaku on 21.2.-21.3.2023. Vierumäellä on mahdollista suorittaa myös kaksoistutkinto eli perustutkinto ja ylioppilastutkinto samanaikaisesti.

Jos olet jo suorittanut ylioppilastutkinnon, voita hakea jatkuvassa haussa kaksivuotiseen perustutkinnon toteutukseen.

Lue lisää koulutukseen hakeutumisesta liikunnanohjauksen perustutkinnon sivuilta täältä.


Kysy lisää!

Riina Valto, opettaja & taitoluistelun asiantuntija
+ 358 40 740 5918
riina.valto@vierumaki.fi

Seuraa Vierumäen taitoluistelijoita somessa @lpttaitoluistelijat

Koulutus_aikuisopiskelijat

Kiinnostavatko korkeakouluopinnot?

Ammattikorkeakoulutuksesta Vierumäen kampuksella vastaa Haaga-Helia. Ammattikorkeakouluopiskelijoilla on mahdollista tehdä taitoluistelun parissa palkallista harjoittelua opintojen edetessä ja osaamisen kasvaessa.


Kysy lisää!

Haaga-Helian opintopalvelut
+358 400 230 407
opintopalvelut@haaga-helia.fi